'Ekselansları' son kez korta çıktı! Roger Federer, veda maçında 'ağları deldi', hüngür hüngür ağladı

Güncelleme Tarihi:

Ekselansları son kez korta çıktı Roger Federer, veda maçında ağları deldi, hüngür hüngür ağladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2022 09:12

Tenis tarihinin en iyi oyuncuları arasında gösterilen İsviçreli raket Roger Federer, Laver Cup turnuvasında kariyerinin son maçına çıkarken yaptığı vuruşla izleyenleri bir kez daha şaşırttı. Efsane tenisçi, maçı bitimiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Rafael Nadal da gözyaşlarını tutamadı. İşte tarihi geceden detaylar...

Haberin Devamı

20 grand slam şampiyonluğuyla dünya tarihinin en iyi tenisçileri arasında gösterilen Roger Federer, Laver Cup'ta jübile maçına çıktı.

Laver Cup'ta Avrupa Takımı'nı temsil eden Federer ve Nadal, Dünya Takımı'ndan Jack Sock ve Frances Tiafoe ile karşı karşıya geldi.

41 yaşındaki efsanenin veda maçına seyirciler yoğun ilgi gösterirken Novak Djokovic ve Andy Murray gibi yıldızlar da Federer'i yalnız bırakmadı.

MAÇ PUANI KAÇTI, MAÇI DÜNYA TAKIMI KAZANDI

Roger Federer'in profesyonel tenis kariyerinin son maçı büyük heyecana sahne oldu. Londra'da bulunan O2 Arena'da 20 bini aşkın kişinin takip ettiği maçın ilk setini 7-5 ile Federer - Nadal (Avrupa Takımı) kazandı.

İkinci sete Dünya Takımı(Tioafoe - Sock) servis kırarak başlasa da 'Fedal' bu avantajı geri alarak seti tie-break'e götürdü. Dünya Takımı tie-break'i 7-2 kazanıp setlerde 1-1 eşitliği yakaladı.

Haberin Devamı

Laver Cup'ın formatında karar seti maç tie-break'i üzerinden oynanıyor ve 10'a ilk ulaşan takım seti ve maçı kazanıyor. Büyük heyecana sahne olan maç tiebreak'inde Avrupa Takımı 9-8'de Federer'in servisinde maç sayısı oynadı ama değerlendiremedi. Dünya Takımı maç tie-break'ini 11-9 aldı ve maçı da 2-1 kazanarak genel seride durumu 2-2'ye getirdi.

FEDERER AĞLADI, NADAL AĞLADI, HERKES AĞLADI

Emekliliğini açıkladığı günden maçı son puanına kadar keyfi yerinde gözüken Federer, maçın bitimiyle duygusal bir havaya büründü ve gözyaşlarını tutamadı. Kenara geldikten sonra takım arkadaşlarına sarıldığı esnada ağlamaya başlayan Federer'in gözyaşları dakikalarda dinmedi. İsviçreli raketin ezeli rakibi Rafael Nadal da bu anlarda gözyaşlarını tutamadı.

Ekselansları son kez korta çıktı Roger Federer, veda maçında ağları deldi, hüngür hüngür ağladı

AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ! 'ANNEM OLMASA BURADA OLMAZDIM'

Gözyaşlarıyla dolu dakikaların ardından mikrofonun başına gelen Federer, Nadal'a, Djokovic'e, Murray'e ve diğer takım arkadaşlarına teşekkür ederken konuşmasında şu kelimeleri kullandı:

Harika bir gün. Bunu arkadaşlarıma da söyledim, mutluyum asla üzgün değilim. Burada olmak çok güzel hissettiriyor. Ayakkabılarımı bir kez daha bağlamaktan keyif aldım. Bu gece ailemden herkes burada, bu yüzden harika bir durum benim için. Eşim kariyerim boyunca bana çok destek oldu. Benim uzun zaman önce tenise veda etmemi isteyebilirdi ama yapmadı. Devam etmemi sağladı ve bu oyunu oynamama izin verdi. Annem olmasa burada olmazdım. Kariyerim boyunca benimle dünyayı dolaşan bir ekibim vardı. Onlarla bu yolculuk inanılmazdı. Bunca yıldır emeği geçen herkese teşekkürler.Tenis oynamaktan ve arkadaşlarımla vakit geçirmekten gerçekten mutluydum. Gerçekten burada bitti. Mükemmel bir yolculuktu. Tenise tekrar başlasam her şeyi yeniden yapardım

Haberin Devamı

Federer'in konuştuğu anlarda eşi Mirka, annesi Linette ve babası Robert'ın da ağladığı görüldü.

Ekselansları son kez korta çıktı Roger Federer, veda maçında ağları deldi, hüngür hüngür ağladı

ÇOCUKLARINI TESELLİ ETTİ

Konuşmasından sonra Federer'in ailesi korta geldi. İsviçreli efsane, çocuklarınja sarıldığı anlarda onları teselli ederken onlara; "Hepinizi çok seviyorum. Çok mutluyum, üzgün değilim tamam mı?" dedi.

OMUZLARDA VEDA ETTİ

Yarım saate yakın duygusal anların ardından Avrupa Takımı ve Dünya Takımı'nda bulunan oyuncular kortun ortasına gelerek Federer'i omuzlarına aldı. İsviçreli raket son bir kort turu atarak hayranlarını selamladı.

Ekselansları son kez korta çıktı Roger Federer, veda maçında ağları deldi, hüngür hüngür ağladı

Haberin Devamı

NADAL: HAYATIMIN ÖNEMLİ BİR KISMI DA AYRILIYOR

Roger Federer'in kariyeri boyunca rekabet ettiği ve aynı zamanda çok yakın arkadaşı olan Rafael Nadal, karşılaşmanın ardından İsviçreli tenisçi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Beraber oynadıkları çiftler maçına çok farklı başladığını aktaran İspanyol raket, "İlk birkaç servisin benim için çok zor olduğunu söylemeliyim. Normal hareketlerimi yapamadım. Çift hata ile başladım ve biraz titriyordum. Her şeyi tek tek halletmek için zor bir gün oldu ve sonunda her şey çok duygusal hale geldi. Benim için spor tarihinin bu muhteşem anının bir parçası olmak ve aynı zamanda uzun yıllar birçok şeyi birlikte paylaştığımız Federer'in bu anlarına tanıklık etmek benim için büyük bir onurdu. Roger turdan ayrıldığında, hayatımın önemli bir kısmı da ayrılıyor çünkü hayatımın önemli anlarında ya yanımdaydı ya da bir rakip olarak karşımdaydı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

SON MAÇINDA SİHİR YAPTI, AĞLARI DELDİ

Laver Cup'ta kariyerinin son maçına çıkan Roger Federer, yaptığı zor vuruşla da olay oldu. Topu file deliğinden geçiren efsane raket bu hareketiyle sosyal medyada çok konuşuldu. Kurallar gereği top filenin üzerinden geçmediği için puan karşı tarafa yazıldı.

BİRÇOK SPORCUDAN VEDA MESAJI

Roger Federer'in son karşılaşmasının oynandığı sırada ve sonrasında spor dünyasından birçok isimli İsviçreli raketin vedasına dair sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Alman futbolcu Toni Kross, karşılaşmayı izlerken, "Bunun sona ermesini asla istemiyorum" tweetini paylaştı. Kariyerinde 2 defa Wimbledon'ı kazanma başarısı gösteren Çekyalı kadın raket Petra Kvitova, "Son maçına kadar seni izlemek çok güzeldi. Kariyerini sonlandırmanın ne güzel bir yolu ama! Teşekkürler Federer" paylaşımını yaptı. Roger Federer'in Laver Cup'taki takım arkadaşlarından Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas, "Eğer Roger bana hayal kurma fırsatı vermeseydi bu an asla mümkün olmayacaktı. Bu anı ona borçluyum. Seni tüm kalbimle seviyorum" ifadelerini kullanırken; 2014 yılında Amerika Açık'ı kazanma başarısı gösteren Hırvat raket Marin Cilic ise İsviçreli raket için, "Zaferde alçakgönüllü, yenilgide zarif. En zor anlarda bile her zaman başkalarını, takım arkadaşlarını, rakiplerini, taraftarlarını, ailesini kollar. Sınıfın özeti. çok özleneceksin" diyerek duygularını paylaştı.

Haberin Devamı

ART ARDA EN UZUN SÜRE ZİRVEDE KALAN İSİM

Kariyerini 41 yaşında noktalayan Roger Federer yakaşık 24 yıllık bu süre zarfında birçok önemli başarıya imza attı. Kariyeri boyunca 310 hafta dünya bir numarasında kalmayı başaran Federer, 5 kere de yıl sonunda tekler sıralamasında zirvede yer aldı. Kariyerinde 103 şampiyonluğu bulunan İsviçreli tenisçi, çıktığı 31 Grand Slam finalinde 20 şampiyonluk elde etti. Bu 20 şampiyonluğun 8'i Wimbledon, 6'sı Avustralya Açık, 5'i Amerika Açık ve 1 tanesi de Fransa Açık'ta geldi.

Toplam 310 hafta boyunca dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Roger Federer, üst üste 237 hafta bir numarada kalan tenis tarihinin tek ismi olarak tarihe geçti.

WİMBLEDON'DA EN BAŞARILI TENİSÇİ

Wimbledon'da 8 kez kupaya uzanarak turnuvanın en başarılı erkek tenisçisi olan 41 yaşındaki tenisçi, 5 şampiyonluk yaşadığı ABD Açık'ta en çok zirveye uzanan tenisçi unvanını ise ABD'li eski yıldızlar Pete Sampras ve Jimmy Connors ile paylaştı.

Başarılı tenisçi, diğer grand slam turnuvalarından Avustralya Açık'ta 6, Fransa Açık'ta ise bir kez mutlu sona ulaştı.

Ekselansları son kez korta çıktı Roger Federer, veda maçında ağları deldi, hüngür hüngür ağladı

GRAND SLAMLERDE EN ÇOK MAÇA ÇIKAN TENİSÇİ

Kariyerinde 1500'ün üzerinde maça çıkan ve bunların 1251'ini kazanan Roger Federer, grand slamlerde en çok müsabakaya çıkan tenisçi.

EN ÇOK KAZANAN SPORCU OLDU

Laureus Dünya Spor ödülleri'ni 5 kez kazanan tek sporcu olan İsviçreli raket, tenis organizasyonlarından 131 milyon dolar kazandı.

Forbes dergisine göre, popülerliği ve karizmasından dolayı dünyanın en fazla sponsor desteği alan sporcusu olarak gösterilen Federer, yaklaşık 1 milyar dolarlık servetiyle tüm zamanların en çok kazanan sporcusu konumunda.

Ekselansları son kez korta çıktı Roger Federer, veda maçında ağları deldi, hüngür hüngür ağladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!