Dünya Kupası tarihinde en çok gol atan futbolcu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kupası tarihinde en çok gol atan futbolcu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2018 09:54

İlgiyle takip edilen ve en çok izlenen spor organizasyonu olarak bilinen Dünya Kupası, dört yılda bir yapılan turnuvalarla sporseverlere heyecan dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nın başlamasıyla birlikte, Dünya Kupası'nın rekorları da merak konusu oldu. Şu ana kadar oynanan Dünya Kupası turnuvalarında en çok gol atan futbolcunun kim olduğunu merak eden vatandaşlar, konu hakkında araştırma yapıyor. Peki, Dünya Kupası tarihinde en çok gol atan futbolcu kimdir?

Haberin Devamı

1930 yılından beri dört yıl ara ile farklı ülkelerde düzenlenen ve FIFA üyesi ülkelerden 32 takımın yarıştığı Dünya Kupası, en çok ilgi gören spor organizasyonu olarak dikkat çekiyor. Futbolseverler de Dünya Kupası tarihinde en çok gol atan futbolcunun kim olduğunu merak ediyor. İşte, Dünya Kupası'nın gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu...

DÜNYA KUPASI'NDA EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCU

İlk kez 1930 yılında Uruguay'da düzenlenen ve bu yıl 21'incisi Rusya'da organize edilen Dünya Kupası'nda şu ana kadar en çok gol atan futbolcu Alman yıldız Miroslav Klose'dur. 2014 Dünya Kupası'nda Klose, Brezilyalı Ronaldo’nun 15 gollük rekorunu tarihin tozlu sayfalarına gömdü. Brezilya maçındaki 2. golü atan golcü futbolcu, Dünya Kupası tarihindeki 16. golünü atarak Dünya Kupası tarihinin en golcü futbolcusu oldu. Klose, katıldığı 2002, 2006, 2010, 2014 turnuvalarında toplamda 21 maça çıkmıştı.

Haberin Devamı

Brezilya'nın efsane futbolcusu Ronaldo ise 1998, 2002, 2006'da katıldığı turnuvalarda 19 maç oynamış ve 15 kez rakip fileleri havalandırmıştır. Öte yandan Fransız futbolcu Just Fontaine, 1958 İsveç'te attığı 13 golle gol krallığına ulaşırken, bu, bir kupada bir futbolcunun attığı en yüksek gol sayısı olmuştur.

Dünya Kupası tarihinin ilk gol kralı ise Arjantinli Guillermo Stabile’dir. Tüm Dünya kupalarına katılan tek ülke olan Brezilya, aynı zamanda en fazla gol kralı çıkaran ülke olarak da tarihe geçmiştir.

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın! 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!