Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası başlıyor... Tayland-Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası başlıyor... Tayland-Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2022 17:58

Kadınlar voleybolunda dünyanın en iyi ülkelerini buluşturacak Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Şampiyonası, Hollanda ve Polonya'nın ev sahipliğinde bugün başlayacak. Milli takımımız da ilk maçında Asya'nın güçlü ekibi Tayland ile karşı karşıya gelecek. Peki, Tayland-Türkiye voleybol maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Haberin Devamı

Hollanda ve Polonya’nın ev sahipliğinde 23 Eylül-15 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonda B Grubu'nda yer alan Filenin Sultanları, Polonya, Hırvatistan, Tayland, Güney Kore ve Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. İşte, Tayland-Türkiye voleybol maçı tarihi...

Milli takım B Grubu'nda mücadele edecek. Polonya, Hırvatistan, Tayland, Güney Kore ve Dominik Cumhuriyeti ile aynı grupta olan milliler, organizasyonun ilk maçında 24 Eylül'de Tayland ile karşılaşacak.

Türkiye-Tayland maçı 24 Eylül 2022 cumartesi günü saat 14.00'da oynanacak. Müsabaka, TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

TURNUVA FORMATI

2022 FIVB Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda karşılaşmalara Polonya’nın Lodz, Gliwice ve Gdansk, ile Hollanda’nın Rotterdam, Arnheim ve Apeldoorn şehirleri olmak üzere toplam 6 şehir ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Organizasyonun grup aşamasında 24 takım, 4’erli olarak 6 gruba ayrılacak. Grup karşılaşmaları, 23 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında oynanacak.

Grup karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımlar ikinci tura yükselecek. İkinci tur karşılaşmaları, 16 takımın (8’erli 2 grup) katılımıyla; 4-9 Ekim tarihleri arasında oynanacak. İkinci tur karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk dört sırada tamamlayan takımlar üçüncü tura (çeyrek finale) yükselecek. Üçüncü tur (Çeyrek Final) karşılaşmaları, 8 takımın (4’erli 2 grup) katılımıyla oynanacak.

Çeyrek final karşılaşmalarının ardından gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. 2022 FIVB Dünya Şampiyonası’nda yarı final mücadeleleri ise 13 Ekim’de oynanacak. Organizasyon, 15 Ekim’de oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!