Dries Mertens kimdir, hangi takımlarda oynadı? Dries Mertens mevki ve kariyer bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Dries Mertens kimdir, hangi takımlarda oynadı Dries Mertens mevki ve kariyer bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 21:45

Dries Mertens, Galatasaray transferi dolayısıyla araştırılan isim olmaya başladı. Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, Dries Mertens ile de 1 yıllık anlaşmaya vardı. Belçika Milli Takımında da görev alan Dries Mertens, kariyerinin büyük bir kısmını Napoli'de şekillendirdi. Peki, Dries Mertens kimdir, hangi takımlarda oynadı? İşte, Dries Mertens mevki ve kariyer bilgisi

Haberin Devamı

Dries Mertens, 6 Mayıs 1987 tarihinde dünyaya geldi. Napoli'de forma giyen Belçikalı millî futbolcu Mertens, Napoli'den önce, Mertens Gent'te ve ardından Eendracht Aalst, Apeldoorn, Utrecht'te ve son olarak PSV'de oynadı.

APELDOORN KARİYERİ

Hollanda ikinci liginde en önemli futbolculardan birisi oldu ve Apeldoorn'da kaptanı oldu. 2008-2009 sezonundan sonra, Hollanda ikinci ligin'de En Büyük Yetenekli ödülü aldı. 25 Mayıs 2009 tarihinde, Apeldoorn'dan ayrılmak istediğini açıklar açıklamaz Utrecht ile sözleşme imzaladı.

PSV KARİYERİ

28 Haziran 2011 tarihinde, takım arkadaşı Kevin Strootman ile birlikte PSV'ye transfer oldular ve toplamda PSV kulübü 13 Milyon Euro ödeyeceğini açıkladı. Dries Mertens, 28 Ağustos 2011 tarihinde PSV için ilk hat-trick'i Excelsior'a karşı yaptı. Kariyerinin en verimli şeklinde sezona başladı. PSV sezonun başlarındaki maçta, Roda'yı 7-1 yendi. Mertens maçta 4 gol attı ve 1 penaltı'da dahil olmak üzere.

Haberin Devamı

PSV'de forma girdiği ilk sezonunda, 33 maça çıktı ve 21 gol kaydetti.

NAPOLİ KARİYERİ

16 Haziran 2013 tarihinde, Mertens'in menajeri Soren Lerby Napoli'ye transfer olduğunu açıkladı. Mertens, 9.5 Milyon Euro'ya Napoli'ye transfer oldu ve Rafael Benítez'in Napoli'deki ilk transferi oldu.

DRİES MERTENS MEVKİ BİLGİSİ

1,69 boyundaki Dries Mertens, forvet mevkisinde forma giymektedir. Sağ ayağına hakim oyuncu, zaman zaman sol kanat ve on numara mevkisinde de forma giymiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!