Deniz Öncü: Hedefim 2025'te Moto2'de şampiyonluk, 2026'da MotoGP

Güncelleme Tarihi:

Deniz Öncü: Hedefim 2025te Moto2de şampiyonluk, 2026da MotoGP
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2023 07:00

Moto3'te her sene üzerine koyarak geçirdiği 4 yılın ardından yeni sezonda Moto2'de Red Bull KTM Ajo takımı ile mücadele edecek olan Deniz Öncü, Hürriyet'e özel açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Moto3'te her sene üzerine koyarak geçirdiği 4 yılın ardından Deniz Öncü artık sıklet değiştirerek yeni sezonda Red Bull KTM Ajo takımı ile Moto2’de Türkiye’yi temsil edecek. Geride kalan sezonda 20 yarışta 3 kez birincilik yaşayan, 7 kez podyuma çıkma başarısı gösteren Red Bull sporcusu genel olarak 2023’ün kendisi için güzel geçtiğini belirtirken “Kesinlikle şampiyonluk için mücadele ettiğim bir sezondu. Bazı talihsizlikler ve bazı kötü yarış hafta sonlarım oldu. Kaybettiğim o puanları koymuş olsak belki de şampiyondum” dedi.

"Moto3 ile arasında büyük fark var"

Milli motosikletçi Moto3 ve Moto2’nin farkını anlatırken, ilk sezondaki hedeflerini ise şu sözlerle özetledi: “Şimdi yeni bir kategoriye geçiyorum. Öncelikle yeni motora adapte olmam gerekiyor. Moto3’te 250 cc ile yarışırken Moto2’de 765 cc’lik motorlarla yarışacağız. Arasında çok büyük farklar var. Moto3 son tura 10. girip 1. de bitirebilirim, 1. girip 10. da bitirebilirim. Sonuçta en iyi pilot en kötü pilot her kategoride var ama Moto3’te rüzgar perdesi diye bir şey var. Virajda ne kadar fark yaratsan da rakibin düzlükte farkı tolere edebiliyor.

Haberin Devamı

Deniz Öncü: Hedefim 2025te Moto2de şampiyonluk, 2026da MotoGP

"Üzerimde herhangi bir baskı yok"

Moto2 artık daha da zorlaşacak. Motorlar da daha güçlü. Pilotajın daha öne çıktığı bir seri olacak. Benim yeni sezonda öncelikli olarak hedefim podyum yapabilmek. Ben 2024’ü alışma ve öğrenme senesi olarak sayıyorum. 2025 şampiyonluğa koşacağım bir sezon olacak. Üçüncü senede yani 2026’da da MotoGP’ye geçmek istiyorum.”

Deniz Öncü, Red Bull KTM Ajo takımı ile Moto2’de şampiyon olup MotoGP’ye geçen Pedro Acosta’nın yerine gelmenin kendisinde baskı oluşturmadığını piste çıkıp sevdiği işi yapmaya devam edeceğini de ifade etti.

"5 farklı pilotuz, herkesçok hızlı"

Antrenmanları Kenan Sofuoğlu’nun Sakarya’daki pistinde Toprak Razgatlıoğlu, kardeşi Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu ile birlikte yapan Red Bull sporcusu “Rekabet tabii ki var. KNN 54 Riders’taki tüm pilotlar yüksek seviyede. Herkes çok hızlı ve kendine ait iyi olduğu bir alan var. 5 farklı pilot olunca birbirimizi nasıl daha iyi geliştireceğimizi görüp ders çıkarıyoruz aslında” dedi.

Haberin Devamı

"Son yarış biter bitmez direkt pizzacıya gittim"

Daha önce verdiği bir röportajda Moto3’te kendisini en çok zorlayan şeyin kilosuna dikkat etmesi gerektiği için yemek yiyememek olduğunu belirten Deniz Öncü, Moto2’ye geçişiyle birlikte rahatlayıp rahatlamadığı şeklindeki sorumuza da şu yanıtı verdi:

Moto3’teki son yarışımı bitirdiğim gün direkt pizza yemeye gittim. Akşam otel odama hamburger söyledim. Sabah kahvaltıda 4 tane kruvasan yedim. Eve geldiğimde biraz dinlenme sürem vardı. Belimdeki kırık nedeniyle çok yürüyecek durumum da yoktu. Bir hafta boyunca sadece yedim. Ancak normalde 1 öğün yerken şimdi 4-5 öğün yemek yiyorum ve kilo verdim. Bütün sezon 61.5 kilonun altına bir türlü düşemedim ancak o kadar yememe rağmen 60.8 kiloya indim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!