Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında? Galatasaray'ın yeni transferi Davinson Sanchez hangi takımlarda oynadı? İşte kariyer hayatı!

Güncelleme Tarihi:

Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında Galatasarayın yeni transferi Davinson Sanchez hangi takımlarda oynadı İşte kariyer hayatı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 00:59

Davinson Sanchez'in kariyer hayatı, transfer haberi ile sporseverlerin dikkatini çekti. Transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, Tottenham’ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez'in prensip anlaşmasına varıldığını duyurdu. Sarı Kırmızılı takımın renklerine bağladığı Davinson Sanchez, geçen sezon Premier Lig’de Tottenham formasıyla 18 maça çıktı.1.87 boyundaki Davinson Sanchez, 2017-18 sezonunda 42 milyon Euro karşılığında Tottenham'a, Ajax'tan Transfer olmuştu. Peki, Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte, Galatasaray'ın yeni transferi Davinson Sanchez'in hayatı hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yeni transferi Davinson Sanchez'in hangi mevkide ve takımlarda oynadığı öne çıkan konulardan oldu. Kolombiya Milli Takımı'nda 54 kez forma giyen Sanchz, geçen sezon Cristian Romero'nun alınması sonrası ikinci plana düştü ve sadece 13 maçta ilk 11'de boy gösterebildi. 27 yaşındaki stoper, Atletico Nacional, Ajax, Tottenham Hotspur takımlarında forma giydi. Peki, Davinson Sanchez kimdir, kaç yaşında? İşte, o isimle ilgili bilgiler.

DAVİNSON SANCHEZ KİMDİR?

Davinson Sanchez 12 Haziran 1996'da doğdu. 2017 yılında Tottenham'a yaklaşık 42 milyon £ bonservis bedeliyle transfer olarak kulüp tarihinde rekor kırmıştır.
América de Cali genç takım akademisinde oynayan Sánchez, ailesiyle taşındıktan sonra Juan Carlos Osorio'nun kanatları altında eğitim gördüğü Atlético Nacional'a transfer oldu.

Haberin Devamı

Haziran 2016'da Sánchez, 2021 yılına kadar Hollanda takımı Ajax ile beş yıllık sözleşme imzaladı.

18 Ağustos 2017 tarihinde Premier League kulübü Tottenham Hotspur, Sánchez ile çalışma iznine tâbi altı yıllık bir sözleşme imzalaması yönünde bir hamle kabul ettiklerini söyledi. 15 Mayıs 2018 tarihinde Sánchez, 2024 yılına kadar Tottenham ile yeni sözleşme imzaladı.

10 Haziran 2021'de Sánchez, Reinaldo Rueda'nın Brezilya'daki 2021 Copa América için 23 kişilik kadrosuna dahil edildi. Kolombiya'nın tüm maçlarında yer aldı ve takım Peru'yu üçüncülük maçında 3-2 mağlup ettikten sonra bronz madalya kazandı.

18 MAÇTA GÖREV ALDI

Kolombiyalı savunmacı Davinson Sanchez, geçen sezon Premier Lig’de Tottenham formasıyla 18 maça çıktı.

27 yaşındaki, 1.87 boyundaki Davinson Sanchez, 2017-18 sezonunda 42 milyon Euro karşılığında Tottenham'a, Ajax'tan Transfer olmuştu.

Kolombiya Milli Takımı'nda 54 kez forma giydi, Tottenham'da ise 200'den fazla resmi maça çıktı. Geçen sezon Cristian Romero'nun alınması sonrası ikinci plana düştü ve sadece 13 maçta ilk 11'de boy gösterebildi.

BAKMADAN GEÇME!