Daum: Ben sizden daha fazla Rumen’im

Güncelleme Tarihi:

Daum: Ben sizden daha fazla Rumen’im
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 12:54

Romanya Milli Takımının Teknik Direktörü Christoph Daum ile Romanyalı gazeteciler arasında tartışma çıktı. Romanya'nın Polonya ile oynadığı ve 3-1 kaybettiği maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Daum'a Romanyalı gazeteciler, görevini bırakıp bırakmayacağına ilişkin sorular yöneltti.

Haberin Devamı

SORULARA çok kızan Daum, adeta patladı. Hızını alamayan Alman teknik adam, Romanyalı basın mensuplarına, “Ben sizden daha fazla Rumen'im” dedi. Daum'un öfkeli görüntüleri de sosyal medyada yayıldı.
Daum, geçen yıl Temmuz ayında Romanya milli takımın başına geçti. Rumen milliler o tarihten bu yana yedi karşılaşma yaptı. Ancak sadece birini kazandı. Polonya ile oynanan ve 3-1 kaybedilen 2018 Dünya Kupası Grup eleme maçı sonrası bir gazeteci, 63 yaşındaki Alman teknik adama, “Şili ile oynanacak maçtan sonra sözleşmenizin dostane bir şekilde feshedilmesini düşündünüz mü?” sorusunu yöneltti. Soru karşısında önce düşünen Daum, sonra etrafına bakıp bir süre gülümsedi. Ardından da kızgın bir ses tonuyla, “Siz neye ulaşmak istiyorsunuz? Sürekli bana istifa edip etmeyeceğimi soruyorsunuz. Niçin istifa etmem gerektiği konusunda bana bir neden söyleyin? Sadece maçlardan alınan sonuçlar iyi değil diye mi istifa etmem gerekiyor? Ben sizin gazeteciliğinize inanıyorsam sizi hiçbir zaman kovmam. Tabi buna ikna olmam lazım” dedi.

Haberin Devamı

EL KOL HAREKETLERİ YAPTI

Gazetecilerin “Siz neye ulaşmak istiyorsunuz?” sorusu ise Daum’u daha da öfkelendirdi. Bu kez daha sert bir ses tonuyla ve el kol hareketleri yapan Daum, şöyle dedi:
“Sizin zamanınız varsa, gerçekten de samimi iseniz sizinle oturup, bir-iki hatta üç saat futbolla ilgili konuşurum. Ancak benim sizinle yaptığım konuşmanın sadece yüzde 1’lik bölümünü almayacaksınız. Siz söylenenleri ters çevirip benim açıkladığım gerçeklere rağmen yalan uyduruyorsunuz. Sizi doğrular ilgilendirmiyor. Siz hep benim istifamı gündeme taşıyorsunuz. Ardından benim kovulmam durumunda tazminat alma imkanım olup olmadığını soracaksınız. Her şey yalan. Kanıtlayamazsınız. Siz gerçek yüzünüzü gösteriyorsunuz. Bazen sizin Rumen olmadığınızı düşünüyorum. Bazen ben sizden daha fazla Rumen'im hissine kapılıyorum. Bu benim fikrim. Ben kendimi sizden daha fazla bu ülkeyle özdeşleştiriyorum. Siz yardımcı olmak yerine hep bozguncu oluyorsunuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!