Çukurova Basketbol'da başkan Serdar Çevirgen'den 'son saniye' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Basketbolda başkan Serdar Çevirgenden son saniye açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 11:39

ING Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding’e uzatmanın son saniyesinde gelen üçlükle yenilen Çukurova Basketbol’da Başkan Serdar Çevirgen, hakem yönetimiyle ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

 

Son şampiyon unvanıyla katıldığı ING Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding’e uzatmanın son saniyesinde gelen üçlükle yenilen Çukurova Basketbol’da Başkan Serdar Çevirgen, uzatmanın son saniyesinde yedikleri maçtan önce rakip oyuncunun net şekilde steps yaptığını ancak hakemler tarafından değerlendirilmeyen bu hatayı kendilerinin de sporun doğasında olan bir durum olarak kabul ettiklerini söyledi.

Hem rakiplerini hem de kendi takımını sergilenen mücadeleden ötürü kutlayan Çevirgen, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

ÇBK Mersin olarak, ING Türkiye Kupası tarihinin en iyi finallerinden birinin parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çeyrek finalde Galatasaray Çağdaş Faktoring’i, yarı finalde ise güzel bir oyunla elediğimiz Beşiktaş’ı bir kez daha kutluyorum. Final maçında mücadele ettiğimiz Fenerbahçe Alagöz Holding’i mücadelelerinden dolayı kutlarım. Maç boyunca mükemmele yakın bir yönetim sergileyen fakat maçın son saniyesinde sayı olan topta görmedikleri topla yürüme kararıyla, geçersiz olan sayıyı vererek şehrimize bir kupaya mâl olan hakemlerimize de her şeye rağmen teşekkür ediyoruz. Bu hatalı karar, bize bir kupa kaybettirse de sporun doğasında bu gibi durumların olduğunu kabullenerek, önümüzdeki finallere odaklanıyoruz. Bu bağlamda şampiyonluğu hak etmelerine rağmen ulaşamayan takımımızı ve teknik ekibimizi de kutluyorum. Hakemlik müessesesinde insan faktörünün hala daha baskın olduğunu biliyoruz fakat tarihe de bu finale hakemlerin son saniyede kaçırdığı pozisyonun damga vurduğunu not düşmek istiyoruz. ÇBK Mersin basketbol organizasyonu olarak bu lige ve bu oyuna yatırımlarımıza, oynayacağımız yeni finallerle devam edeceğiz. Organizasyonumuz doğal hedefi olan şampiyonluklar için gerekli gördüğünde, gerekli transferleri yaparak şehrimize bir kupa daha kazandıracaktır. Ayrıca her daim takımımıza desteklerini esirgemeyen; Vali Sayın Ali Hamza Pehlivan'a, Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Abdullah Özyiğit'e, MIP'ye, bütün sponsorlarımıza ve bizleri destekleyen kıymetli taraftarlarımıza teşekkür ederiz.

 

BAKMADAN GEÇME!