Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün izinden... Altınordu'dan Sevilla'ya!

Güncelleme Tarihi:

Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncünün izinden... Altınordudan Sevillaya
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2023 14:48

İsmi İspanya La Liga ekibi Sevilla ile anılan TFF 1. Lig temsilcilerinden Altınordu’nun 18 yaşındaki kalecisi Serhat Öztaşdelen, Spor Arena’ya özel bir röportaj verdi.

Haberin Devamı

Bu sezon İspanya La Liga'da aldığı sonuçlarla hayal kırıklığına uğrayan ve bunun üzerine teknik direktör Jorge Sampaoli ile yollarını ayıran Sevilla'nın TFF 1. Lig ekibi Altınordu'nun 18 yaşındaki kalecisi Serhat Öztaşdelen ile ilgilendiği öğrenildi.

İzmir ekibinin altyapısında yetişen ve henüz 16 yaşındayken kırmızı lacivertli formayı giyen Serhat Öztaşdelen, hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"KULÜP OLARAK TÜRK GENCİNİN NELER BAŞARABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK"

Soru: Özkaynak oyuncusu olarak 2021'in mart ayında Altınordu ile profesyonel sözleşmeye imza attın. Altınordu'nun tüm kulüplere örnek olan özkaynak sistemi hakkında neler söylemek istersin?

Cevap: Öncelikle gerçekten birçok insanın hayalini kurduğu bir kulüpte küçük yaşımdan beri hem hayat eğitimi hem de profesyonel futbolculuk eğitimi görüyor olduğum için başkanımıza ve bütün hocalarıma teşekkür ederim. Altyapımızdan çıkan Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü’nün Avrupa’nın 5 büyük liginde yer alan takımlara transfer olmasıyla kulüp olarak herkese Türk gencinin neler başarabileceğini gösterdik. Abilerimizin başlattığı bu yolda azimle ve çok çalışıp, bizler de Avrupa’nın 5 büyük liginin içinde bulunan takımlarda oynayarak bütün Türkiye’ye neler başardığımızı tekrar göstermek istiyoruz. Altınordu Futbol Kulübü, Türkiye’nin umududur ve Türk gençlerinin her şeyi başarabileceğine inanan tek kulüptür. Bu kulüpte olduğum için çok mutlu ve çok gururluyum.

Haberin Devamı

"ALTINORDU FORMASIYLA ÇIKTIĞIM İLK MAÇIN HEYECANI BAMBAŞKAYDI"

Soru: Henüz 16 yaşındayken TFF 1. Lig'de ilk maçına çıktın ve Erzurumspor karşısında 45 dakika forma giydin. Geçen sene ise Ankaragücü karşısında 90 dakika oynadın ve Eren Derdiyok'un penaltısını kurtarıp galibiyette önemli rol oynadın. Altınordu forması altındaki bu özgüvenin hakkında ne düşünüyorsun?

Cevap: Geçen sene bizim için gerçekten çok zorlu bir sezon oldu. Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Benim de A takımdaki ikinci senemdi. Kariyerimdeki ilk fırsat 16 yaşındayken Erzurumspor maçı deplasmanında geldi. Gerçekten çok zor bir maç olacağını biliyordum. Kötü bir gidişatımız vardı fakat 2-0 öndeydik. Yaşanan sakatlık sebebiyle 2. yarı da oyuna girdim. O maçı kazanamadık ama o maç bana belki kariyerimdeki hiçbir maçın katamayacağı kadar tecrübe katmıştı. 16 yaşındayken ilk maçıma çıkmanın heyecanını yaşıyordum. Sahada aldığım haz, duygu bambaşkaydı. Son haftalara doğru Menemenspor maçı ile bir seri başlattık. Eyüpspor maçında ise Ali Emre Yanar çok iyi bir maç geçirmişti fakat sakatlığı vardı. 17 yaşındayken Manisa FK maçında bana tekrar şans geldi. Bizim maç kaybetme lüksümüz yoktu, 1 puan bile kaybedemezdik. Benim Manisa FK ve Ankaragücü maçlarında takıma verdiğim katkı ve iyi performansın en büyük nedeni Erzurumspor maçında en kötü senaryoyu yaşamam ve onun getirdiği rahatlıktı. Aynı zamanda çok önemli bir kısım var. Bütün hocalarım ve futbolcu ağabeylerim, bana olan güvenlerini hep gösterdiler. Bende onların güvenini güçlendirdim ve sezonu ligde kalarak bitirdik. O yüzden çok mutluyum. Eren Derdiyok’un penaltısı ile alakalı da kaleci departmanı olarak rakiplerimizin penaltı analizini yapıyoruz. O yüzden çok sakin kalmaya çalıştım ve geri geri gelirken kendi sağıma doğru 1 adım kaydım. Vuracağı köşe boş gibi gözüktü ama oraya vuracağını biliyordum ve penaltıyı kurtardım. O maç hayatım boyunca unutamayacağım maçlardan biri olacak.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncünün izinden... Altınordudan Sevillaya

"KULÜBÜMÜZÜN KALECİ DEPARTMANI GERÇEKTEN ÇOK FARKLI"

Soru: Senden önce bu takımın kalesinde Erce Özkardeşler, Berke Özer gibi ağabeylerin vardı. Onlarda senin gibi Altınordu altyapısında yetişip Süper Lig ve Avrupa'da camiayı temsil etti. Şimdi Altınordu'nun kalesi sana ve Emre Yanar'a emanet. Bu başarılı silsilenin devamı hakkındaki düşüncen nedir?

Cevap: Kulübümüzün kaleci departmanı gerçekten çok farklı bir konumda. Bu yüzden kaleciler olarak Atilla Küçüktaka hocamıza ve diğer hocalarımıza çok teşekkür ederiz. Bizler de verdiğimiz performanslarla en iyi yerlere gelip kulübümüzü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz.

Haberin Devamı

"DÜNYADAN BİRÇOK KALECİYİ KENDİME ÖRNEK ALIYORUM"

Soru: Türkiye'den ve dünyadan örnek aldığın futbolcuları söyleyebilir misin? Ayrıca bu isimlerin hangi yönlerini örnek alıyorsun?

Cevap: Avrupa’daki kaleciler arasında örnek aldığım birçok isim var. Bir kişi söyleyemem fakat Avrupa’daki kalecilerin gösterdikleri performansın ve tekniğin gerçekten derslik olduğunu düşünüyorum. En önemlisi de istikrarlı şekilde aynı performansı göstermeleri. Bunun da onları dünyanın en iyi kalecileri arasına soktuğunu düşünüyorum.

"BİR GÜN NAPOLİ FORMASI GİYMEK İSTİYORUM"

Soru: İlerde hangi liglerde forma giymek istersin? Teknik ve mantalite olarak kendine yakın bulduğun ve hayalini kurduğun bir lig var mı?

Haberin Devamı

Cevap: İtalya Ligi’nde yer alan Napoli takımında oynamak istiyorum. Napoli takımının taraftarlarından çok etkilendiğimi söyleyebilirim. Teknik ve mantalite açısından Serie A bana kesinlikle uygun. Özellikle savunmaya daha fazla özen gösteren ve diğer liglere kıyasla daha sert bir lig. Benim hayalim de bu seviyeyi yakalamak.

"A MİLLİ TAKIM'DA KALICI OLARAK FORMA GİYMEK İSTİYORUM."

Soru: Geçen senenin haziran ayında U18 milli takımımızdan davet aldın ve ay yıldızlı formayı giymenin heyecanını yaşadın. Milli takımdaki hedeflerin hakkında ne söylemek istersin?

Cevap: Milli formayı giymenin heyecanını ve gururunu yaşadığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Milli takım bazında kendime koyduğum hedef A Milli Takım’da kalıcı şekilde forma giymek ve ülkemizi en iyi yerlerde temsil etmek.

Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncünün izinden... Altınordudan Sevillaya

Haberin Devamı

"TÜRK KALECİLER OLARAK AVRUPA'DA POTANSİYELİMİZ VAR"

Soru: Ülkemizde yetişen ve yurtdışına transfer olan kaleciler konusunda yeterli seviyede değiliz. Avrupa'da kaleci olarak ülkemizi temsil eden tek kişi Fransız Rennes takımının formasını giyen Doğan Alemdar. Avrupa'ya önemli isimleri göndermiş bir ülkeyiz. Sence kaleci konusunda da bu eksiği tamamlar mıyız? 

Cevap:  Öncelikle Türk kaleciler olarak potansiyelimizin Avrupa seviyesinde olduğuna sonuna kadar inanan biriyim. Avrupa seviyesini yakalamamız için planlı ve doğru şekilde çok çalışmalıyız. Maalesef eğitim konusunda biraz zayıfız. Küçük yaştan itibaren görülen doğru bir çalışma programı ve gerçekleştirilen çalışma olduğunu düşünmüyorum. Çok tekrar ile hareketlerimizi otomatik hale getirmeliyiz.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE YARIŞMACI BİR ALTINORDU GÖRECEKSİNİZ"

Soru: Altınordu'nun TFF 1. Lig'deki hedefleriyle ilgili neler söylemek istersin? 2 sene önce Spor Toto Süper Lig'in kapısından dönen bir Altınordu izlemiştik. Özlenen Altınordu performansını yeniden görebilecek miyiz?

Cevap: 2 senedir kulüp olarak zor günler geçiriyoruz. Fakat artık Altınordu’nun eski performansını ve coşkusunu yakaladığımızı düşünüyorum. Takım olarak son haftalara odaklanmış durumdayız. Tek amacımız Türkiye’nin kalbi Altınordu’yu ligde tutmak. Önümüzdeki sene yarışmacı ve yetiştirici bir Altınordu takımını göreceksiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!