Bruno Henrique kimdir, nereli, kaç yaşında? Bruno Henrique hangi takımlarda oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Bruno Henrique kimdir, nereli, kaç yaşında Bruno Henrique hangi takımlarda oynadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 14:59

Bruno Henrique kariyeri ve hayatı ile merak edilen isim olmaya devam ediyor. Kariyeri boyunca bir dönem haricinde pek çok Brezilya takımında forma giyen Bruno Henrique, bir dönem Brezilya Milli Takımında da forma giymiştir. Peki, Bruno Henrique kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Bruno Henrique Pinto, 30 Aralık 1990 tarihinde dünyaya geldi. Bilinen adıyla Bruno Henrique, Flamengo ve Brezilya milli takımında forvet pozisyonunda görev alıyor.

2015'te Goiás ile Campeonato Brasileiro Série A'ya çıktı ve ardından Almanya'ya taşındı ve burada VfL Wolfsburg ile bir yılda sadece 17 maçta forma giydi. Ardından 4 milyon Euro karşılığında Santos'a döndü. Ocak 2019'da 23 milyon dolarlık bir ücret karşılığında Flamengo'ya transfer oldu ve ilk yılında Campeonato Carioca, Brezilya Serie A ve Libertadores Kupası'nı kazandı. İlk yılında en skorer oyuncu oldu ve turnuvanın En İyisi seçildi. son olarak, Libertadores tarihinde 18 ayar altın ve pırlanta yüzükle ödüllendirilen ilk kişi oldu. 

Bruno Henrique, Brezilya formasıyla uluslararası ilk çıkışını 2019'da yaptı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Tite , Bruno Henrique'yi Ağustos 2019'da Amerika Birleşik Devletleri'nde Kolombiya ve Peru'ya karşı hazırlık maçları için Brezilya kadrosuna çağırdı. İlk maçına 6 Eylül'de Miami'deki Hard Rock Stadyumu'nda çıktı ve 2-2 berabere kalan son on dakikada Philippe Coutinho'nun yerine geçti. 

Kariyeri boyunca Cruzeiro, Uberlândia EC, Itumbiara,Goiás EC, Wolfsburg, Santos FC, Flamengo takımlarında forma giydi.

BAKMADAN GEÇME!