Bosphorus Cup yeni şampiyonunu bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bosphorus Cup yeni şampiyonunu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 13:57

'Celebrate Istanbul' temasıyla 21-24 Eylül tarihlerinde 22'nci kez İstanbul'da düzenlenecek Bosphorus Cup'ta kupa teslim töreni gerçekleştirildi. Çırağan Palace Kempinski'nin basın toplantısında son şampiyon Coca Cola İçecek - DAS - A35 takımı kupayı organizasyona teslim etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin dünyaya ihraç ettiği en büyük spor organizasyonlarından biri olan Bosphorus Cup, 22'nci kez İstanbul'da düzenleniyor. 'Celebrate Istanbul' temasıyla gerçekleşecek organizasyonun kupa devir teslim töreni, Çırağan Palace Kempinski'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

10 farklı ülkeden yerli yabancı toplam bin 200 yelkencinin mücadele edeceği 22'nci Bosphorus Cup'ın kupa devir teslim törenine organizasyonu düzenleyen ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, son şampiyon Coca Cola İçecek - DAS - A35 takımı adına Takım Kaptanı Doğa Arıbaş, Çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Ralph Radtke, Nissan Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Umut Kır, Nurol Bank Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Bilgin, Pasifik Grubu CEO'su F.Nusret Dur ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk katıldı. Törende geçen sezon Bosphorus Cup'ı kazanan Coca Cola İçecek - DAS - A35 takımı, bir yıl boyunca elinde tuttuğu gümüş kupayı, yeni sahibine verilmek üzere organizasyona teslim etti. 

Haberin Devamı

Gorbon: ''Bosphorus Cup'a inandım ve başardık''

Bosphorus Cup'ı düzenleyen ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, ''Bosphorus Cup markasına ilk günden beri hep inandım ve İstanbul’da yelken yapmanın çok çok özel bir tecrübe olduğunu biliyorum. Burada yapılacak bir etkinlik ile İstanbul’un eşsiz kültürünü tüm dünyaya daha iyi tanıtmamız gerektiğine inandım. Bosphorus Cup ekosisteminin 21 yılda İstanbul'a kattığı değer yaklaşık 75 milyon dolar. Şimdi de 22'nci kez Bosphorus Cup'ı düzenliyoruz. Bugün geçen sene kupayı kazanan ekibi tebrik ediyorum, çok zor bir yarış oldu ama kazanmayı başardılar. Bugün kupayı geri aldık ve bu sene de çok zorlu bir yarış olacak. Şimdi artık yeni şampiyonu bekliyoruz. Pazar akşamı kupayı yeniden şampiyona vereceğiz. Tüm ekiplere başarılar diliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

Bosphorus Cup yeni şampiyonunu bekliyor

Ralph Radtke: ''Ev sahibi olmak büyük mutluluk''

Haberin Devamı

Çırağan Palace Kempinski Genel Müdürü Ralph Radtke, "Asırlardır Boğaz’ın en güzel lokasyonunda tüm görkemiyle yer alan Çırağan Sarayı olarak, İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilerek şehre renk katan Bosphorus Cup'a ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. İhtişamlı bir noktadan yarışa başlayacak olan tüm Bosphorus Cup ekibini ve katılan sporcuları gönülden tebrik ediyorum'' dedi.

Yeliz Bilgin: "Bosphorus Cup'ın ruhuyla benzeşiyoruz'' 

Nurol Bank Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Bilgin, Bosphorus Cup'a destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, ''NurolBank, Yatırım Bankacılığı sektöründe, sürekli artan rekabet ortamına ve hızlı değişen ekonomik koşullara uyum sağlayarak son 10 yılda kârlı, sürdürülebilir, ortaklarına ve müşterilerine değer katan bir büyümeyi sağlamıştır. Bu ivmeyi yaratırken izlediğimiz stratejinin ve hissettiğimiz heyecanın Bosphorus Cup'ın ruhu ile benzeştiğini düşünerek verdiğimiz destek ile tüm katılımcıların heyecanını paylaşıyoruz'' açıklamasında bulundu. 

Haberin Devamı

Umut Kır: ''Nissan olarak çok gururluyuz''

Nissan Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Umut Kır ise şunları söyledi: "Nissan Türkiye olarak yedi yılı aşkın süredir yelken sporuna yaptığımız yatırımı bugün Türkiye'nin en güçlü organizasyonlarından biri olan Bosphorus Cup ile birleştirmenin gururunu yaşıyoruz. 2016 yılından beri yelken yarışlarında sayısız kupa ve derece sahibi olan Nissan Türkiye Yelken takımımız ile hem İstanbul hem de güney denizlerinde pek çok başarıya imza attık. Karbon nötrlüğü destekleyen Nissan vizyonu doğrultusunda Nissan Formula E takımımız global arenada dikkat çekmeye devam ediyor. Biz de Nissan Türkiye olarak yelken sporuna verdiğimiz destekle bu alandaki varlığımızı sergiliyoruz. Türkiye'nin dünyaya ihraç ettiği en büyük spor organizasyonlarından biri olan Bosphorus Cup’ın hem partneri olarak yer almaktan hem de bu özel yarışta IRC3 kategorisinde iki farklı Nissan teknesi ile yarışacağımız için çok heyecanlıyız. Bu keyifli mücadelede Nissan Sailing Team olarak podyumda olmayı hedefliyoruz.'' 

Haberin Devamı

Bosphorus Cup yeni şampiyonunu bekliyor

Nusret Dur: ''İstanbul'daki ne 'Next Level' organizasyon''

Pasifik Grubu CEO'su F.Nusret Dur, Bosphorus Cup'a destek vermekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Dünyanın en büyüleyici yelken yarışı Bosphorus Cup 2023'ün ana sponsorlarından biri olarak sizlerle bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bosphorus Cup'ın heyecanlı bir görsel şov sunacağından hiç şüphemiz yok. Mimarlara, edebiyatçılara, şairlere, ressamlara ilham kaynağı olan Boğaz'ın, tüm güzelliklerini bir kez daha gözler önüne serecek bu eşsiz organizasyon, bizim için İstanbul’daki en 'Next Level' organizasyonlardan biri. Bu değerli organizasyona katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyor, Next Level teknemize, ekibimize ve tüm yarışan teknelere de başarılar diliyorum'' diye konuştu. 

Haberin Devamı

İlker Öztürk: ''Çocukların karakteri, azmini geliştiriyoruz''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk ise ''Bu yıl ilk kez 23-24 Eylül tarihlerinde İBB ortaklığında Bosphorus Cup Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışı'nı düzenleyeceğiz. Optimist yarışlarını düzenlememizin ardında derinlemesine bir amacımız var. Yelken sporunun sadece bir fiziksel aktivite olmadığının bilincindeyiz; yelken aynı zamanda çocukların karakterlerini, azimlerini ve takım çalışmasını geliştiren bir disiplindir. Çocukların yelken sporuna olan ilgisini ve tutkusunu derinleştirmeyi, onlara bu alandaki yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı sunmayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

22. Bosphorus Cup – Yarış Takvimi 

20 Eylül Çarşamba - Kaptanlar Toplantısı

21 Eylül Perşembe - Deneme Yarışları (Caddebostan)

22 Eylül Cuma - 1. Yarış Günü - (Caddebostan – Kalamış)

23 Eylül Cumartesi - 2. Yarış Günü - (Boğaz)

24 Eylül Pazar - 3. Yarış Günü - (Caddebostan)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!