Borussia Dortmund 5 - 0 Beşiktaş (Maçın özeti ve golleri)

Güncelleme Tarihi:

Borussia Dortmund 5 - 0 Beşiktaş (Maçın özeti ve golleri)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2021 09:24

Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında Beşiktaş, deplasmanda Borussia Dortmund ile karşılaştı. Mücadeleyi 5-0 kaybeden siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'ne puan alamadan veda etti.

Haberin Devamı

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde beklenen performansı bir türlü sergileyemeyen Beşiktaş, C Grubu'ndaki son maçında Borussia Dortmund ile deplasmanda karşılaştı.

Gruptaki ilk 5 maçta puan alamayan siyah-beyazlılar, son maçında da hayal kırıklığı yaşadı ve sahadan 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

Ev sahibi Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri; 29. dakikada Malen, 45+2'de penaltıdan ve 53. dakikada Marco Reus, 68 ve 81. dakikalarda ise Haaland kaydetti.

Beşiktaş'ta Welinton, 43. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı 6 maçın tamamını kaybederek bu sezonki Avrupa kupaları macerasına noktayı koydu. Borussia Dortmund ise grubu 9 puanla tamamladı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etme şansı elde etti.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

29’uncu dakikada Bellingham ile hızlı çıkan Dortmund’da bu oyuncunun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Malen’in vuruşu, kaleci Ersin Destanoğlu’na çarparak ağlarla buluştu: 1-0.
43’üncü dakikada Borussia Dortmund penaltı kazandı. Dahoud topla ceza sahasına girdi ve Welinton’un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Letexier, penaltı noktasını gösterirken, siyah beyazlı savunma oyuncusunu direkt kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. VAR’ın uyarısıyla kırmızı kart pozisyonunu yeniden inceleyen Fransız hakem, kararını değiştirmedi ve Beşiktaş 10 kişi kaldı.
45+2’nci dakikada penaltıda topun başına geçen Reus, ağları sarstı: 2-0.
53’üncü dakikada Dahoud’un pasında topla buluşan Reus, rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi ve yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0.
68’inci dakikada Schulz’un sol kanattan içeri kestiği ortada Haaland’ın kafa vuruşu ağlara gitti: 4-0.
81’inci dakikada Dahoud’un kullandığı köşe vuruşunda Haaland’ın kafa vuruşu ağlarla buluştu: 5-0.

STAT: Signal Iduna
HAKEMLER: François Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni
BORUSSIA DORTMUND: Kobel - Meunier (Dk. 46 Reinier), Hummels, Zagadou (Dk. 73 Pongracic), Schulz, Witsel, Dahoud, Bellingham (Dk. 72 Guerreiro), Wolf (Dk. 62 Passlack), Reus (Dk. 63 Haaland), Malen
BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu - Necip Uysal, Montero, Welinton, Umut Meraş, Mehmet Topal, Souza (Dk. 81 Atiba), Can Bozdoğan (Dk. 76 Salih Uçan), Kenan Karaman (Dk. 46 Rosier), Larin (Dk. 69 Ghezzal), Batshuayi
GOLLER: Dk. 29 Malen, Dk. 45+2 (P) - Dk. 53 Reus, Dk. 68 - Dk. 81 Haaland (Borussia Dortmund)
KIRMIZI KART: Dk. 43 Welinton (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Montero, Larin, Souza (Beşiktaş)

Haberin Devamı

BORUSSİA DORTMUND - BEŞİKTAŞ MAÇ ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!