BİDEV, Hatay Samandağ'da basketbol sahasının açılışını gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

BİDEV, Hatay Samandağda basketbol sahasının açılışını gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 20:07

Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV), Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım Projesi kapsamında Hatay Samandağ Mağaracık Ortaokulu'na kazandırdıkları basketbol sahasının açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

BİDEV Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Erol Tabanca'nın katkılarıyla yapılan basketbol sahası açılışına Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, BİDEV Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu, BİDEV Genel Sekreteri Coşkun Teziç, BİDEV Projeler Koordinatöü Turhan Koray, BİDEV Mütevelli Heyeti Üyesi ve eski milli basketbolcular Şaziye İveğin Üner, Bahar Çağlar Ökten ve Tamer Oyguç, BİDEV Gönüllüsü ve Proje Bölge Sorumlusu Mahmut Şimşek ile birlikte Mağaracık Ortaokulu yönetimi ve öğretmenleri ile çok sayıda öğrencisi katıldı. Öğrencilerin yeni sahalarında antrenman kalitesini artırmak için ihtiyaç duydukları tüm sportif malzemeler de karşılandı.

BİDEV, Hatay Samandağda basketbol sahasının açılışını gerçekleştirdi

Haberin Devamı

Coşkun Teziç, kendilerini çok heyecanlandıran bir projeye başladıklarını belirterek, "Köylerde Basketbol İçin BİDEV Adım sosyal sorumluluk programımız ile depremden etkilenen bölgelere odaklanarak, o bölgelerde yaşayan çocuk ve gençlerin sporla tanışmalarını ve bu yolla, sporun çocuklar üzerindeki gücü sayesinde daha iyi bireyler yetiştirmeye, toplumsal gelişime katkı sağlamak istiyoruz. Bu amaçla çıktığımız yolculukta; tesis konusunda yetersiz kalınan bölgelere tesis kurulumu, malzeme eksiği olan noktalara malzeme desteği, eğitmen konusunda zayıf kalan yerlere eğitmen desteği gibi bir dizi fonksiyonel fayda içeren aksiyonlar planlıyoruz. İlk aşamada 10 pilot il belirledik. Bu okullarda da tesis ve malzeme konusunda adımlar atıp, çocuklarımıza eğitim desteği ve hayat becerilerine katkı konusunda da destek vererek onların gelişiminde pozitif etki yaratacağız" dedi.

BAKMADAN GEÇME!