Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda finalde! Siyah beyazlılar tek golle turladı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş, Türkiye Kupasında finalde Siyah beyazlılar tek golle turladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 18:16

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında MKE Ankaragücü ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, rövanş maçından 1-0'lık üstünlükle ayrılarak adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi.

Tüpraş Park'ta oynanan mücadeleyi 70. dakikada Ernst Muçi'nin golüyle 1-0 kazanan Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda ilk finalist oldu.

Beşiktaş'ın finaldeki rakibi, Fatih Karagümrük - Trabzonspor eşleşmesinin galibi olacak. 

Türkiye Kupası'nın final maçı, 23 Mayıs'ta oynanacak.

MAÇTAN DAKİKALAR 

21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı.

31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti.

Haberin Devamı

40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti.

44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı.

55. dakikada Efkan’ın pasında topla buluşan Bassogog’un ceza sahası içine girerken yaptığı vuruşta top kaleci Mert’te kaldı.

70. dakikada Ankaragücü takımı kendi ceza sahası içinde hazırlık pasları yaparken Tolga’nın ayağından açtığı topta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutu ağlarla buluştu. 1-0

82. dakikada Muçi’nin pasında topla buluşan Cenk Tosun’un ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Ertaç’tan seken top direğe de çarparak kornere çıktı.

İLK DEVREDE GOL ÇIKMADI
İLK DEVREDE GOL ÇIKMADI

Beşiktaş - MKE Ankaragücü'nün ilk 45 dakikada golsüz eşitlikle geçildi.

İLK 15 DAKİKA GOLSÜZ GEÇİLDİ
İLK 15 DAKİKA GOLSÜZ GEÇİLDİ

Beşiktaş - MKE Ankaragücü maçının ilk 15 dakikalık bölümü golsüz geçildi.

"BEŞİKTAŞ'I GEÇİP FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ"
BEŞİKTAŞI GEÇİP FİNAL OYNAMAK İSTİYORUZ

Emre Belözoğlu: "Benim için çok büyük bir gurur. Kariyerimin ikinci senesinde, genç bir teknik adam olarak ikinci kez yarı final oynamak nasip oldu. İnşallah bugün kazanıp finale kalırız. Ankaragücü'ne de bu yakışır. Beşiktaş ligden, kendi görüntüsünden uzak bir sezon geçiriyor. Seneyi kupalı bitirmek isteyeceklerdir. Büyük takımların böyle refleksleri var. Ama ben oyuncularıma güveniyorum. Avrupa Kupalarına gitmek için elimizde bir fırsat var. Karışışımızda iyi bir takım var ama inşallah finale çıkan biz oluruz."

"HEDEFİMİZ KUPAYI KAZANMAK"
HEDEFİMİZ KUPAYI KAZANMAK

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Halim Okta: "İlk maçtaki beraberlik, bu maça avantajmış gibi yansıyacak. Bizim hedefimiz kupa bu sezon. Bu maçı geçmemiz gerekiyor. Bizi yalnız bırakmayan taraftarımız var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Futbolcularımız da bunun farkında, biz onlara çok inanıyoruz. Kazanacağımızı ve finale kalacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz kupa."

 

İLK 11'LER

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Rashica, Muçi, Muleka.

MKE Ankaragücü: Ertaç, Kitsiou, Uros, Mert, Mujakic, Tolga, Flips, Efkan, Tasos, Bassogog, Bajic.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!