Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: 'Play-off bu sezon olursa destek veririz'

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Play-off bu sezon olursa destek veririz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2023 07:00

Play-off sisteminin tüm kulüplerin ortak kararıyla yürürlüğe girebileceğini belirten Çebi, “Eğer böyle bir sonuç olursa play-off oynansın deriz. O turnuva da bir keyiftir, gelirdir. O Bu sezon da olursa hay hay, destek veririz” dedi. Çebi, 4-2 kaybettikleri Adana Demirspor maçı için de, “Çok üzüldüm. Bir kaza kabul edip önümüze bakalım. Ligin başındayız. Önümüzde onlarca maç var” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Süper Lig’in formatını değiştirmeyi planlayan Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) gündemindeki seçeneklerden biri olan play-off sistemine destek vereceğini söyledi. Kendileri için play-off’un bir sakıncasının olmadığını dile getiren Çebi, “Play-off kararını tüm kulüpler ortak alacaktır. Eğer böyle bir sonuç olursa play-off oynansın deriz. O turnuva da bir keyiftir, gelirdir. Ben önemsiyorum. Olursa hay hay. Bu sezon da olursa hay hay, destek veririz. Top oynamaktan, mücadele etmekten kaçmak gereksiz. Oynanacak her fazla oyun taraftara keyif verecektir. Biz buna destekleyici oluruz” dedi.

Günlük sonuçlarla takımı yıpratmayalım

4-2’lik Adana Demirspor mağlubiyetinin ardından Süper Lig yarışına havlu atıldığı fikrine katılmadığını söyleyen Çebi, “Tatsız bir maçtı. Çok üzüldüm. Bir kaza kabul edip önümüze bakalım. Ligin başındayız. Önümüzde onlarca maç var. Maçların nasıl biteceğini bugünden görüyor gibi davranmayı doğru bulmuyorum. Hocama ve futbolcularıma güveniyorum. Her maçın sonucuna göre yürümeye devam edersek takım üstünde baskı oluştururuz. Sabırla beklemelerini istiyorum. Pandemide bu takımdan bir şey olmaz denirken 4 kupayı biz getirdik. Günlük sonuçlarla takımı, yönetimi yıpratmamak gerekiyor. Başarı için birlik gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk futbolu doğru idare edilmiyor

Yayın gelirinin düşmesinin Türk futbolunun doğru idare edilmemesinden kaynaklandığını ve bunda her kesimin payı olduğunu savunan Çebi, şöyle devam etti: “Başkanların, menajerlerin, sporcuların, hakemlerin hepsinin payı var. Ya hep beraber yukarı çıkaracağız ya da aşağı düşeceğiz. Bunu terse çevirmemiz gerekiyor. Mağlubiyetler, galibiyetler bir sonuçtur. Aradaki süreci görmemek ve sonuçlarla kulüplerimizi kamuoyuna anlatmak doğru değil. Altyapınıza ne veriyorsunuz, ne yetiştiriyorsunuz, bütçelerinizi nasıl yapıyorsunuz, bunlar çok uzun bir süreç.”

Olmasa iyiydi ama Şenol hocanın Salih'e hareketinde asla kötü niyet yok

Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor maçı sonrası teknik direktör Şenol Güneş’in, rakip kulübün sportif direktörü Gökhan Göktürk’e sarılan Salih Uçan’ı iterek soyunma odasına yöneltmesi konusunda şu yorumu yaptı:

Haberin Devamı

iKiSi BABA-OĞUL GiBiDiRLER

“Maç bitmiş, kaybetmek acı bir şeydir. Bütün sinirler gergin, Salih’le Şenol hoca arasındaki bağı, baba-oğul ilişkisini bilseniz o hareketin sizin düşündüğünüz gibi olmadığını anlayabilirsiniz. Olmasa iyiydi. Bir an önce oyuncularını içeri almak istiyor. Benim çok tasvip ettiğim bir şey olmasa dahi art niyet yok. Bir anlık olaylarla değerlendirme yapılmamalı. Oyuncuyu itmek olarak bakmayın ona. Aralarında baba oğul ilişkisi olunca onlar kendi aralarında hallederler. Bu kadar büyütmeye gerek yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!