Beşiktaş 0-5 Club Brugge (UEFA Avrupa Konferans Ligi maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 0-5 Club Brugge (UEFA Avrupa Konferans Ligi maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2023 23:09

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu beşinci hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, evinde Belçika ekibi Club Brugge'e 5-0 mağlup oldu. Gruptan çıkma şansını önceki maçta yitiren Siyah-beyazlılar, taraftarı önünde ağır bir mağlubiyet aldı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu beşinci hafta maçında Beşiktaş ile Club Brugge karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçı Belçika ekibi 5-0 kazandı.

Club Brugge'ün gollerini 4. dakikada Nielsen, 14 ve 46. dakikada Thiago, 51. dakikada Onyedika ve 69. dakikada Skov Olsen kaydetti.

Gruptan çıkma şansını önceki maçta yitiren Beşiktaş, bu maçın ardından 1 puanda kaldı. Puanını 13'e yükselten Club Brugge ise liderliğini sürdürdü.

Grubun diğer maçında Bodo/Glimt evinde Lugano'yu 5-2 ile geçti ve puanını 10 yaptı. Grubun son haftasında Club Brugge ile Bodo/Glimt liderlik maçına çıkacak. Beşiktaş ise Lugano ile deplasmanda karşılaşacak.

AVRUPA KUPALARINDA EVİNDE EN AĞIR MAĞLUBİYET

Club Brugge'e 5-0 kaybeden Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde evinde aldığı en ağır yenilgiyi tekrar yaşadı. Siyah-beyazlı takım, 1987 yılında evinde Dinamo Kiev'e 5-0 kaybetmişti.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

4. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Nielsen’in sert şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. 0-1
14. dakikada sağ kanattan Vetlesen’in yerden içeri çevirdiği topa ön direkte Thiago’nun dokunuşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

46. dakikada Onur Bulut’un hatalı pasında Balanta araya girerek topun sahibi oldu ve pasını Thiago’ya katardı. Ceza sahası içinden Thiago’nun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-3
51. dakikada sol taraftan Skoras’ın yerden içeriye çevirdiği topa penaltı noktası yakınlarında Onyedika’nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-4
69. dakikada savunmadan atılan uzun pasla Skoras, Beşiktaş yarı sahasının ortalarında topa sahip oldu. Topla ceza sahasına giren Skoras’ın kale önüne aktardığı pasta Skov Olsen meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-5

BEŞİKTAŞ 0-5 CLUB BRUGGE

GOL: 4' Nielsen, 14' Thiago, 46' Thiago, 51' Onyedika, 69' Olsen

İlk yarı sonucu: 0-2

İLK 11'LER

Beşiktaş: Ersin, Tayfur, Onur, Colley, Zaynutdinov, Demir Ege, Salih, Oxlade-Chamberlain, Cenk, Rebic, Aboubakar

Club Brugge: Mignolet, Odol, Mechele, Spileers, Olsen, Onyedika, Vetlesen, Nielsen, De Cruyper, Thiago, Zinckernagel

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!