Berkay Özcan'dan Mesut Özil'e destek

Güncelleme Tarihi:

Berkay Özcandan Mesut Özile destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2018 20:17

Almanya'nın Stuttgart takımında forma giyen milli futbolcu Berkay Özcan, ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'e destek verdi.

Haberin Devamı

Berkay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Mesut Özil'in bıraktığı Almanya Milli Takımı'nda önemli başarılar elde ettiğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Çoğumuz için hala büyük bir idolsun, yabancı kökenli olarak nasıl en aşağıdan en yukarıya çıkabilmeyi gösterensin. Gerek Almanya için gerek anne ve babanın ülkesi için oynamamız hiç önemli değil. Futbol yine birleştirmeli, ayırmamalı. Bunun simgesidir sporumuz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım."

Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı sıra İngiltere Premier Lig'de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve formalarını hediye etmişti.

Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştiriler yapılmıştı.

Haberin Devamı

MESUT BAKKAL: HELAL OLSUN

Alanyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Milli Takımı'nı bırakan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'e destek vererek, "Mesut haklı. Yenince Alman, yenilince göçmen dediler. Ben Mesut'u tebrik ederim, güzel bir duruş sergiledi." dedi.

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri'nde kamp yapan Alanyaspor'da, antrenman sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakkal, Mesut Özil'i tebrik ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Mesut haklı. Yenince Alman, yenilince göçmen dediler. Ben Mesut'u tebrik ederim, güzel bir duruş sergiledi. Futbol, dünyaya açık olan bir spor dalıdır. Irkçılıkla falan ne alakası var? Bizde de var yabancı sporcu, biz millet olarak sahip çıkıyoruz. Kimlere sahip çıktık. Mesut Özil de kendini dünyada kanıtlamış bir sporcu. Yaptığını destekliyorum, helal olsun."

Günün en popüler bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!