Bakan Kasapoğlu: "2 bin yeni antrenör alınacak..."

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kasapoğlu: 2 bin yeni antrenör alınacak...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2020 11:43

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yakın zamanda 2 bin yeni antrenör alınacağını açıkladı.

Haberin Devamı

- "Toplam 782 yurtta 700 bin 455 gencimize, gece, gündüz hizmet veriyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmak üzere toplam 782 yurtta 700 bin 455 gencimize gece, gündüz hizmet veriyoruz" dedi.

"Samsun Atakum Gençlik Merkezimizin Tanyeli Roket Takımı 'Alçak İrtifa' roket yarışmasında Türkiye birincisi olmuştur. Tam bu noktada Dene-Yap Teknoloji Atölyelerimizden de kısaca bahsetmem gerekir. TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile birlikte organize ettiğimiz atölyelerimize olan yoğun ilgiden son derece mutluyuz. Şu anda 30 Dene-Yap Teknoloji Atölyemiz var. İnşallah 2021 yılı sonuna kadar 81 ilde 100 atölyeyi daha gençlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak biz, Gençlik Merkezlerimizi ülkemizin her yerinde ulaşılabilir kılmak suretiyle gençlerimiz arasında bir fırsat eşitliği oluşturma hedefini çok önemsiyoruz. 2019 yılı ocak ayından itibaren, gençlerin bulunduğu yerlerde faaliyetlerin düzenlenmesi ve hizmetlerin yaygınlaştırılması amacıyla gençlik merkezlerimize bağlı olarak; okullarda, üniversitelerde, mahallelerde, spor salonlarında ve yurtlarda 'Genç Ofisler' kurmaya başladık. Gençler neredeyse biz oradayız. Yine YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığımızla gerçekleştirilen protokollerle genç ofis sayılarımızda ivmeyi ve verimliliği artıracağız."

Haberin Devamı

- "Önümüzdeki günlerde 2 bin yeni antrenör alınacak"

Kasapoğlu ayrıca, "Önümüzdeki günlerde 2 bin yeni antrenör alacağız. 2021 bütçesi için öngördüğümüz her bir kuruş gençlerimizin huzuru, mutluluğu, sosyal faaliyetleri ve eğitimleri için harcanacaktır." dedi.

"Ülkemizde de bu kapsamda birçok fikir üretilmiş ve sporun Türk toplumunun günlük yaşantısının bir parçası haline gelmesi için sayısız proje geliştirilmiştir. Ancak maalesef spor, 2000'li yılların başına kadar bu bağlamda istenen konuma gelememiştir. 2002 yılından bugüne kadar yürütülen sistemli politikalar, rasyonel kararlar, doğru kaynak kullanımı ve planlı uygulamalar sayesinde vatandaşlarımızın düzenli olarak spor yapma oranlarında ve bir şekilde fiziksel aktiviteyi yaşamının merkezine oturtan insan sayımızda ciddi artışlar gözlemliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002 yılından bu yana her geçen zaman daha da yüksek bir ivmeye kavuşan atılımların devamını getirmeye ve geliştirilmesi gereken alanlara yoğunlaşıyoruz."

Haberin Devamı

Kasapoğlu: "2021 bütçesi için öngördüğümüz her bir kuruş gençlerimizin huzuru, mutluluğu, sosyal faaliyetleri ve eğitimleri için harcanacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!