Bakan Bak'tan Beşiktaş'a tebrik

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2024 23:55

Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş, Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bu mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, futbolda Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş için tebrik mesajı yayımladı. Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi; “İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan 62. Ziraat Türkiye Kupası Finalinde Trabzonspor’u yenerek şampiyon olan Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Finalde mücadele eden Trabzonspor’u da mücadelesinden dolayı kutluyorum. Her iki kulübümüze gelecek sezon başarılar diliyorum.”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ayrıca açıklamalarda da bulundu.

Türkiye’nin sporda ileriye doğru gittiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Öncelikle tabii ki Türkiye’nin spora yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, eski bir futbolcu olması, sporu çok iyi bilmesi ve spor altyapısına, stadyumlara, havuzlara, spor salonlarına çok büyük yatırımlar yapmış olması, Türkiye’nin tesisleşme hamlesi, spor devrimi olarak nitelendirebiliriz. Bunun sonuçlarını pek çok organizasyonla almaya başlıyoruz. 2026 UEFA Avrupa Ligi finali ve ardından yine 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalini almasının Türkiye’nin stadyumlardaki, tesislerdeki altyapısını gösteriyor, spordaki organizasyon yeteneğini gösteriyor. Geçen yıl da Şampiyonlar Ligi’ni organize etmiştik. Burası 2 tane Şampiyonlar Ligi finalini organize etti. Beşiktaş Stadyumu’nda UEFA Süper Kupa organize edildi. Pek çok organizasyon yapıldı. Başarılı bir süreç. Ülkemiz açısından gurur duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile beraber organize ediyoruz. Stadyumlarımız ve tesislerimizin kalitesi ortada. O yüzden Türkiye sporda çağ atlamış, ileriye doğru giden, futbolda, sporda yatırımlarını devam ettiren bir ülke. Bu güzel haberler bizleri mutlu ediyor. Spor bir endüstri, spor bir turizm, İstanbul çekim noktası, Türkiye çekim noktası. Bunların olması ülkemizin kapasitesini, yatırım ve spor kapasitesini gösteriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ülkemize hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Güzel bir maç olduğunu belirten Bakan Bak, “İki güzide takımımızın finali güzel oldu. Her iki tarafın seyircisi güzel bir ortam yarattı. Temiz bir maç oldu. Güzel bir oyun diyebiliriz. Sonuna doğru heyecanlı bir oyun. Tebrik ediyoruz. Biz ‘İyi olan kazansın’ demiştik. Futbol bu. Hata yaparsanız cezasını kesiyorlar. Tekrar iki kulübümüzü tebrik ediyoruz. İyi mücadele ettiler ve kupayı kazanan Beşiktaş’ı tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'Almanya bizim evimiz gibi'

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı hakkında da konuşan Bakan Bak, “2024’e gelirken takımımız iyi bir iş yaptı, gruptan lider çıktı. Almanya bizim evimiz gibi. İnşallah 18, 22 ve 26’sında orada olacağız. Ben inanıyorum. Genç bir takımımız var. Güzel işler yapacağına inanıyoruz. Seyirci faktörü de önemli. Evimizde gibi oynayacağız. Milli takımımıza başarılar diliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

BAKMADAN GEÇME!