Bahçeşehir Koleji, Varşova'da kazandı!

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji, Varşovada kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 23:23

FIBA Europe Cup’ta grubunu lider bitirerek ikinci tura yükselen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, L Grubu dördüncü maçında Polonya’nın Legia Varşova takımıyla karşı karşıya geldi. Kırmızı Ejderler, üstün bir oyunla rakibini 66-77 mağlup etti ve 4’te 4 yaptı. Bahçeşehir Koleji maça Philip Scrubb, Can Maxim Mutaf, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken ev sahibi Legia, Christian Vital, Marcel Ponitka, Michal Kolenda, Josip Sobin ve Aric Holman beşiyle sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Mücadelenin ilk sayıları, yayın gerisinden isabeti bulan Can Maxim Mutaf ile temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Jerry Boutsiele ile boyalı alanı zorlayan Kırmızı Ejderler, skoru 0-5’e getirdi. Ev sahibi ekibin karşılaşmadaki ilk sayıları Michael Kolenda ile gelirken ona cevap veren Axel Bouteille, farkı korudu. Aric Holman ile basketi bulan Legia, maçın içine girdi. İçeriyi zorlayan Tyler Cavanaugh ile bir sayı daha bulan Kırmızı Ejderler’e karşılık, Christian Vital’den geldi. Temsilcimizin yeni transferi Egehan Arna ve Christian Vital’in karşılıklı basketleriyle geçilen bölüm, 8-11 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle geçildi. Raymond Cowels ile üçlüğü bulan Legia, karşılaşmada ilk kez öne geçti. Uzun süre skorsuz geçilen bölümün ardından üçlüğü bulan Berkay Candan, temsilcimizi 12-14 öne geçirdi ve çeyreğin skorunu belirledi. 

Haberin Devamı

İkinci çeyreğe serbest atış çizgisinden gelen isabetlerle başlayan Legia skoru eşitlese de, yayın gerisinden basketi bulan Philip Scrubb ile Bahçeşehir Koleji üstünlüğü sürdü. Michal Kolenda ile üçlüğü bulan Legia, skoru 17-17’ye getirdi. Loren Jackson ile bir üçlük isabeti daha bulan ev sahibi ekip, 20-17 öne geçti. Arca Tülüoğlu ile üst üste beş bulan Kırmızı Ejderler, üstünlüğü yeniden ele geçirdi. Jerry Boutsiele ve Tyler Cavanaugh ile sayılar bulan Bahçeşehir Koleji skoru 20-26’ya getirdi. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde Axel Bouteille ve Tyler Cavanaugh ile sayılar bulan Kırmızı Ejderler, 24-33’lük skorla öne geçti. Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 24-33’lük üstünlükle gitti. 

İkinci yarının ilk sayıları, Jerry Boutsiele ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi ve fark çift hanelere yükseldi. Tyler Cavanaugh ile üçlüğü bulan temsilcimiz, skoru 24-38’e getirdi. Christian Vital ve Jerry Boutsiele, karşılıklı basketlerle maça devam etti. Philip Scrubb ve Tyler Cavanaugh ile sayılarını sürdüren Bahçeşehir Koleji, skoru 32-45’e getirdi. Üst üste basketlerle farkı iyice açan Bahçeşehir Koleji, Jerry Boutsiele’in basketiyle farkı 23 sayıya kadar yükseltti. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde Philip Scrubb ile üçlüğü bulan Kırmızı Ejderler, 38-60 üstünlüğünü sürdürdü. Grzegorz Kulka ile sayıyı bulan Legia Varşova, farkı 22 sayıya indirdi ve son 10 dakikalık bölüme 42-64 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. 

Haberin Devamı

Son çeyreğin ilk basketi, Dariusz Wyka ile ev sahibi ekipten geldi. Christian Vital ile bir basket daha bulan Legia, farkı 17 sayıya indirdi. Maçın son beş dakikasına 51-66 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girilirken, üç sayılık basketi bulan Egehan Arna farkı 18 sayıya çıkarmayı başardı. Loren Jackson ile üst üste sayılar bulan Legia, farkı 12 sayıya indirdi. Ponitka ile serbest atışlardan isabeti bulan ev sahibi ekip, hızlı hücumu smaçla bitiren Vital’in sayılarıyla farkı sekiz sayıya indirdi ve skor 61-69’a geldi. Christian Vital ile bir üçlük daha bulan Legia, farkı beş sayıya indirdi. Serbest atış çizgisinden hata yapmayan Bahçeşehir Koleji, farkı yedi sayıya yükseltti. Philip Scrubb’ın faul atışlarına smaçla karşılık veren Aric Holman, skoru 66-73’e getirdi. Taktik faullerin ardından üst üste çizgiye giden temsilcimiz hata yapmadı ve mücadeleyi 66-77 kazandı.

Haberin Devamı

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ

Tyler Cavanaugh: 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist  
Jerry Boutsiele: 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist
Philip Scrubb: 14 sayı, 7 asist

LEGIA VARŞOVA

Christian Vital: 22 sayı, 4 ribaund, 2 asist

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!