Bahçeşehir Koleji, Radonjic'in ilk maçında 7 sayı farkla kazandı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji, Radonjicin ilk maçında 7 sayı farkla kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 21:29

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında Bahçeşehir Koleji, sahasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi'ni konuk etti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta gülen taraf 86-79'luk skorla Bahçeşehir Koleji oldu.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji maça Philip Scrubb, Tony Taylor, Axel Bouteille, Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele başlarken, Yukatel Merkezefendi Nate Mason, Jalen Hudson, Moses Wright, Paul Bleijenberg ve İsmail Karabilen beşiyle sahaya çıktı.

Bahçeşehir Koleji, Radonjicin ilk maçında 7 sayı farkla kazandı

Mücadelenin ilk sayıları Tyler Cavanaugh ile ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Tony Taylor ile bir basket daha bulan, Jerry Boutsiele ve Philip Scrubb ile de birer serbest atışı sayıya çeviren Kırmızı Ejderler, maça 6-0 ile başladı. İsmail Karabilen’in boyalı alandan bulduğu isabet, konuk ekibin mücadeledeki ilk sayıları oldu. Jerry Boutsiele ile smacı bulan Bahçeşehir Koleji, üstünlüğünü korudu. Tyler Cavanaugh ile bir de üç sayılık basket üreten ev sahibi ekip, skoru 11-2’ye getirdi. Moses Wright ve Tony Taylor’ın karşılıklı basketlerinin ardından isabeti bulan Nate Mason, skoru 13-7’ye getirdi. Axel Bouteille ile üçlüğü bulan Bahçeşehir Koleji, farkı yeniden dokuz sayıya yükseltti. Moses Wright ile üçlüğü bulan Yukatel Merkezefendi, skoru 16-12’ye getirerek farkı dört sayıya indirdi. Axel Bouteille ve Jerry Boutsiele’in sayılarına üst üste basketlerle karşılık veren konuk ekip, skoru 20-19’a getirdi. Roko Badzim ile sayıyı bulan Yukatel Merkezefendi, mücadelede ilk kez öne geçti. İlk çeyrek 20-21’lik skorla konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

İkinci çeyreğin ilk sayıları, Roko Badzim ile Yukatel Merkezefendi’den gelirken, üç sayılık basketi bulan Berkay Candan skoru eşitledi. Roko Badzim ve Nate Mason ile üst üste sayılar bulan konuk takım, skoru 25-31’e getirdi. Jerry Boutsiele ve Philip Scrubb ile basketleri bulan Bahçeşehir Koleji, 30-31’lik skoru yakaladı ve rakibine molayı aldırdı. Tyler Cavanaugh ile mola dönüşünde isabeti bulan ev sahibi ekip, mücadelede yeniden öne geçti. Karşılaşmada 10 sayıya ulaşan Tyler Cavanaugh, çift haneli sayı üreten ilk isim oldu. İki takımın da karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde son beş dakikaya 37-35 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Jalen Hudson ile yayın gerisinden isabeti bulan Yukatel Merkezefendi yeniden öne geçti. Muhammed Baygül ile üçlüğü bulan ev sahibi ekibe serbest atış çizgisinden cevap veren Moses Wright, skoru 40-40’a getirdi ve mücadeledeki 10. sayılarını buldu. Egemen Güven ve Moses Wright’ın karşılıklı basketleriyle geçilen bölümde Bahçeşehir, ilk yarıyı 47-44 önde tamamladı.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji, Radonjicin ilk maçında 7 sayı farkla kazandı

İkinci yarıya Tony Taylor ve Axel Bouteille’in basketleriyle başlayan Bahçeşehir Koleji’ne cevap veren isim Muhaymin Mustafa oldu. Philip Scrubb ile üç sayılık isabeti bulan Bahçeşehir Koleji, üstünlüğünü sürdürdü. Vrenz Bleijenbergh ile yayın gerisinden basketi bulan konuk ekip, skoru 55-52’ye getirdi ve farkı üç sayıya indirdi. Moses Wright ile boyalı alandan isabeti bulan Yukatel Merkezefendi farkı bir sayıya indirdi. Jerry Boutsiele ile sayıyı bulan Bahçeşehir Koleji’ne Moses Wright ve Nate Mason ile karşılık veren konuk ekip, skoru eşitledi. Nate Mason ve Jerry Boutsiele’in karşılıklı basketleri skoru değiştirmedi. Karşılıklı basketlerle geçilen bölümde üstünlük sürekli el değiştirdi. Jalen Hudson ile üç sayılık basketi bulan Yukatel Merkezefendi, son çeyreğe 66-69 önde girdi.

Haberin Devamı

Dördüncü çeyreğin ilk sayıları, Jerry Boutsiele ile Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Jerry Boutsiele ile bir basket daha bulan ev sahibi, 70-69 öne geçti. Moses Wright ve Axel Bouteille’in karşılıklı basketleriyle geçen bölümde Nate Mason ile sayıyı bulan Yukatel Merkezefendi, 74-75 öne geçti. Tony Taylor’ın orta mesafe basketiyle Bahçeşehir Koleji yeniden öne geçti. Nate Mason ile basketi bulan konuk ekip, üstünlüğü yeniden ele geçirdi. Philip Scrubb ile üç sayılık isabeti bulan Bahçeşehir Koleji, 79-77’lik skorla üstünlüğü yakaladı. Jerry Boutsiele ile orta mesafeden sayıyı atan ev sahibi ekip, farkı dört sayıya yükseltti. Tyler Cavanaugh ile üçlüğü bulan Tyler Cavanaugh, skoru 84-77’ye getirerek farkı açtı. Bahçeşehir Koleji, maçı 86-79 kazandı.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji, Radonjicin ilk maçında 7 sayı farkla kazandı

DEJAN RADONJIC: "İYİ SAVUNMA YAPTIK, KAZANDIK"

Bahçeşehir Koleji’nde yeni başantrenör Dejan Radonjic, takımın başındaki ilk maçına çıktı.

Radonjic maç sonunda; "Öncelikle oyuncularımı ve ekibimi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Benim de Bahçeşehir Koleji ile ilk maçımdı, zor ve yakın geçen bir mücadele oldu. Son çeyrek iyi savunma yaptık ve bu sayede maçı kazandık. Önümüzde önemli bir FIBA Europe Cup maçı var, ona da en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz." dedi.

BAKMADAN GEÇME!