Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ta 3'te 3 yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji, Europe Cupta 3te 3 yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 21:40

FIBA Europe Cup’ta grubunu lider bitirerek ikinci tura yükselen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, L Grubu üçüncü maçında Litvanya’nın Jonava Cbet takımıyla karşı karşıya geldi. Kırmızı Ejderler, üstün bir oyunla rakibini 67-91 mağlup etti ve 3’te 3 yaptı. Bahçeşehir Koleji maça Tony Taylor, Muhammed Baygül, Axel Bouteille Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken ev sahibi Jonava sahaya Michael Hughes, Lukas Kreismontas, Mike Lewis, Strahinja Micovic ve Edvinas Seskus beşiyle çıktı.

Haberin Devamı

Mücadelenin ilk sayıları, Michael Hughes’un smacı ile ev sahibi Jonava’dan geldi. Temsilcimizin karşılaşmadaki ilk basketi ise Tony Taylor’dan geldi. Savunmada bloğu yapan Jerry Boutsiele, hücumda da boyalı alandan isabeti bularak Bahçeşehir Koleji’ni öne geçirdi. Strahinja Micovic’in basketine Axel Bouteille’in üçlüğü ve hızlı hücum basketiyle karşılık veren Kırmızı Ejderler, skoru 4-9’a getirdi ve üstünlüğünü sürdürdü. Micovic ile bir basket daha bulan Jonava, farkı üç sayıya indirdi. Çeyreğin son üç dakikasına 7-10 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Philip Scrubb ile hızlı hücumda sayıyı bulan temsilcimiz, Strahinja Micovic’in basketine rağmen Axel Bouteille ile üstünlüğü korudu. Bir üç sayılık isabet daha bulan ve maçta 11 sayıya ulaşan Micovic skoru eşitlese de, Philip Scrubb ile orta mesafeden sayıya ulaşan Bahçeşehir Koleji, ilk çeyreği 15-17 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci çeyreğin ilk basketi, Arca Tülüoğlu’nun üçlüğüyle Bahçeşehir Koleji’nden gelirken bu kez yayın gerisinden isabeti bulan Aleksandar Marelja, cevabı verdi. Üç sayılık basketi bulan Axel Bouteille, 12 sayıya ulaşarak temsilcimizde günün çift haneli sayı üreten ilk oyuncusu oldu. Bu bölümde üst üste isabetler bulan ve potasında sayı imkanı vermeyen Jonava, Ivan Gandia’nın sayısıyla 25-24 öne geçti. Üstünlüğü yeniden ele geçiren temsilcimiz, serbest atışlardan bulduğu sayılarla skoru 25-33’e getirmeyi başardı. Tyler Cavanaugh ile bir basket daha bulan Bahçeşehir Koleji, farkı çift hanelere yükseltti. Ivan Gandia’nın üçlüğü ile farkı yeniden tek hanelere indiren Litvanya temsilcisine cevap Tyler Cavanaugh’dan geldi. Bahçeşehir Koleji, ilk yarıyı 30-39 önde tamamladı.

İkinci yarının ilk basketi Michael Hughes ile Jonava’dan gelirken ona cevap veren oyuncu Jerry Boutsiele oldu. Jonava, Ivan Gandija’nın üçlüğüyle farkı azaltmaya çalışsa da Axel Bouteille ile basketi bulan temsilcimiz skoru korudu. Tony Taylor ile isabeti bulan Kırmızı Ejderler, serbest atışlarda da hata yapmadı ve skoru 38-47’ye getirdi. Michael Hughes ve Jerry Boutsiele’in karşılıklı basketlerinin ardından smaçla bir basket daha bulan Strahinja Micovic, 16. sayılarını kaydetti ve farkı yedi sayıya indirdi. Önce Ivan Gandija, arkasından da Michael Hughes ile üst üste basketler bulan Jonava, 46-49’luk skoru yakalayarak farkı üçe indirdi. Mola dönüşünde sayıyı Axel Bouteille'in üç sayılık basketiyle bulan temsilcimiz, farkı altı sayıya yükseltti. Strahinja Micovic ile bir basket daha bulan Jonava’ya cevap, Jerry Boutsiele’in smacıyla geldi. Yayın gerisinden isabeti bulan Philip Scrubb, farkı dokuz sayıya çıkardı. Serbest atışlardan ikide iki ile ayrılan Ivan Gandija, çeyreğin skorunu belirledi. Kırmızı Ejderler, son 10 dakikalık bölüme 52-59 önde girdi.

Haberin Devamı

Son çeyreğin ilk basketi, üç sayılık basketi atan Tyler Cavanaugh’dan geldi ve fark yeniden çift hanelere yükseldi. Tyler Cavanaugh ile bu kez boyalı alandan isabeti bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 52-64’e getirdi. Justas Tamulis ile üçlüğü bulan Jonava, farkı yeniden tek haneye indirdi. Mücadeledeki beşinci üçlüğünü atan ve 20 sayıya ulaşan Axel Bouteille, skorer oyununu sürdürdü. Tamulis ve Tony Taylor’dan gelen karşılıklı üçlüklerle skor temsilcimiz lehine 58-72 devam etti. Tyler Cavanaugh ve Axel Bouteille ile farkı açan Kırmızı Ejderler, Jerry Boutsiele’in basketiyle farkı 19 sayıya yükseltti. Bu kez de Philip Scrubb ile üçlüğü bulan Bahçeşehir Koleji, skoru 60-82’ye getirerek farkı 22 sayıya yükseltti. Jerry Boutsiele ile üst üste basketler bulan Kırmızı Ejderler, farkı 26 sayıya çıkardı. Kalan sürede de üstün oyununu sürdüren Bahçeşehir Koleji, mücadeleyi 67-91’lik skorla kazandı.

SKORERLER

Haberin Devamı

JONAVA
Strahinja Micovic: 18 sayı, 5 ribaund
Ivan Gandia: 15 sayı, 3 ribaund, 4 asist

Bahçeşehir Koleji
Axel Bouteille: 23 sayı, 6 ribaund, 5 asist
Jerry Boutsiele: 19 sayı, 12 ribaund
Tyler Cavanaugh: 19 sayı, 8 ribaund

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!