Bahçeşehir Koleji 2'de 2 yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji 2de 2 yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2023 01:47

FIBA Europe Cup’ta grubunu lider bitirerek ikinci tura yükselen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, L Grubu ikinci maçında Portekiz’in Sporting takımını deplasmanda 82-67 yendi ve 2'de 2 yaptış.

Haberin Devamı

FIBA Europe Cup’ta grubunu lider bitirerek ikinci tura yükselen temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, L Grubu ikinci maçında Portekiz’in Sporting takımıyla karşı karşıya geldi. Kırmızı Ejderler, üstün bir oyunla rakibini 67-82 mağlup etti ve 2’de 2 yaptı. Bahçeşehir Koleji maça Tony Taylor, Muhammed Baygül, Axel Bouteille Tyler Cavanaugh ve Jerry Boutsiele beşiyle başlarken konuk ekip Sporting, Marcus LoVett, Ron Curry, Eddie Ekiyor, Diogo Araujo ve Mike Moore beşiyle sahaya çıktı.

Mücadelenin ilk sayıları Axel Bouteille ile temsilcimiz Bahçeşehir Koleji’nden geldi. Muhammed Baygül ve Axel Bouteille ile üst üste isabetler bulan Bahçeşehir Koleji, 0-7 öne geçti. Eddie Ekiyor ile üçlüğü bulan Sporting, maçtaki ilk sayılarını buldu. Hücumda etkinliğini artıran Sporting, Mike Moore’un smacıyla skoru 7-7’ye getirdi ve beraberliği yakaladı. Eddie Ekiyor ile orta mesafe isabeti bulan ev sahibi ekip, mücadelede ilk kez öne geçti. Kırmızı Ejderler, Tyler Cavanaugh ile basketi buldu ve skoru yeniden eşitledi. İki takımın da hücumlardan boş dönmediği bölümde, Marcus LoVett ve Jerry Boutsiele’in karşılıklı basketleriyle skor 15-15’e geldi. Üst üste üçlüklerle devam eden mücadelede Muhammed Baygül ve Axel Bouteille ile yayın gerisinden isabeti bulan Bahçeşehir Koleji, 18-24 öne geçti. Jerry Boutsiele ve Axel Bouteille ile sayılarına devam eden temsilcimiz, ilk çeyreğin son dakikasına 19-28 önde girdi. Kırmızı Ejderler, ilk çeyreği 22-30 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci çeyreğe Andre Cruz’un serbest atış isabetiyle başlayan Sporting’e cevap, Jerry Boutsiele’in smacıyla Bahçeşehir Koleji’nden geldi. İki takımın da sayı bulmakta zorlandığı bölümde Philip Scrubb ile üçlüğü bularak farkı 13 sayıya yükselten Bahçeşehir Koleji, Sporting’e molayı aldırdı. Konuk ekip, mola dönüşünde Andre Cruz ile sayıyı bularak skoru 25-36’ya getirdi. Philip Scrubb ile bir üç sayılık isabet daha bulan Bahçeşehir Koleji’ne üçlükle karşılık veren Marcus LoVett, mücadeledeki 11. sayılarını kaydetti ve skoru 32-40’a getirerek farkı tek haneye indirdi. Eddie Ekiyor ile de bir isabet bulan Sporting, skoru 34-40 yaptı. Bu periyottaki son basketini Tyler Cavanaugh ile bulan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 38-42 önde gitti.

Haberin Devamı

İkinci yarının ilk basketi, Marcus LoVett ile Sporting’den geldi. LoVett ile bu kez da serbest atış çizgisinden isabetleri bulan Sporting, 42-42 ile eşitliği sağladı. Philip Scrubb’ın turnikesiyle ikinci yarının açılışını yapan Bahçeşehir Koleji, yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Mike Moore ve Axel Bouteille ile gelen karşılıklı basketlerle çeyreğin son yedi dakikasına 44-48 Bahçeşehir Koleji üstünlüğüyle girildi. Az skorlu geçen çeyrekte boyalı alandan sayıyı bulan Jerry Boutsiele, Kırmızı Ejderler’i 47-52 öne geçirdi. Çeyreğin bitimine iki buçuk dakika kala turnike isabeti bulan Tyler Cavanaugh, skoru 49-57’ye getirdi ve Sporting’e molayı aldırdı. Tyler Cavanaugh ve Ron Curry ile gelen karşılıklı üçlüklerle maç canlandı, temsilcimiz 53-60’lık skorla üstünlüğünü korudu. Ron Curry ile bir üç sayılık isabet daha bulan ev sahibi ekip, farkı dört sayıya indirdi ve son çeyreğe 56-60’lık skorla girildi.

Haberin Devamı

Son çeyreğin ilk basketi, Ron Curry ile Sporting’den geldi. Diogo Ventura ile hızlı hücumda sayıyı bulan Sporting, 60-60 ile eşitliği sağladı. Hücumda yeniden ağırlığını koyan Temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, 60-67 öne geçti. Muhammed Baygül ile serbest atışlardan isabeti bulan Kırmızı Ejderler, 10-0’lık seri yakaladı ve 60-70’lik skorla öne geçti. Tyler Cavanaugh ile yayın gerisinden isabeti bulan temsilcimiz, farkı iyice açtı. Carlos Cardozo ile üçlüğü bulan Sporting, skoru 65-78’e getirdi. Sakatlıktan dönen Kartal Özmızrak’ın üç sayılık basketi skoru belirledi. Temsilcimiz Bahçeşehir Koleji, mücadeleyi 67-82 kazandı ve grupta 2’de 2 yaptı.

SKORERLER

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji: Tyler Cavanaugh (19 sayı, 9 ribaund), Philip Scrubb (18 sayı, 3 ribaund, 6 asist), Jerry Boutsiele (15 sayı, 10 ribaund, Axel Bouteille (13 sayı), Muhammed Baygül (13 sayı, 6 ribaund, 4 asist)

Sporting: Marcus LoVett (17 sayı, 3 ribaund, 5 asist), Eddie Ekiyor (15 sayı, 8 ribaund) 

BAKMADAN GEÇME!