Ay-yıldızlı HADO Milli Takımımız, Dünya 5.’si oldu

Güncelleme Tarihi:

Ay-yıldızlı HADO Milli Takımımız, Dünya 5.’si oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2023 16:10

2021’de Avrupa Şampiyonu olan ve 2022’de Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya alarak 2023 HADO Dünya Kupası’na gitme hakkı Milli HADO Takımımız, 21-22 Ekim tarihlerinde Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenen Dünya Kupası’nda 5. olarak, göğsümüzü kabarttı.

Haberin Devamı

Japonya'da yakar top oyununun artırılmış gerçeklik teknolojisiyle birleşiminden doğan ve bugün 60 ülkede oynanan tekno spor HADO’nun Dünya Kupası heyecanı bu yıl Japonya’da yaşandı. Tüm dünyada e-spor alanında sayısız izleyicisi bulunan, gençlerin yakından takip ettiği HADO’da 2021 Avrupa Şampiyonu olan Türkiye HADO Milli Takımı, 2022 Avrupa HADO Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etti.

Tokyo’da düzenlenen HADO WORLD CUP 23’e 4 kıtadan, 11 Ülke milli takımı katıldı. Ay-yıldızlı HADO Milli Takımımız turnuvadaki grup eleme maçlarında 10 maçtan 7 sini kazanarak grup elemelerini 4. Bitirmiş ve güçlü rakiplerinin içinde ilk 5’e girerek büyük bir başarıya imza attı.

Ay-yıldızlı HADO Milli Takımımız, Dünya 5.’si oldu

Haberin Devamı

Dünya Kupası’nda 5. olan Türkiye, sırasıyla Hong Kong, Fransa, ABD, Taipei, Yeni Zelanda, Yunanistan’ı farklı skorlarla mağlup etme başarısı gösterdi.

Gerçekleştirilen basın toplantısında söz alan HADO Türkiye Direktörü Koray Erdemir, şunları kaydetti: “Sadece 3 yıllık milli takım geçmişimize 1 Avrupa Şampiyonluğu, 1 Avrupa İkinciliği ve 1 Dünya Beşinciliği sığdırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de resmi bir branş haline getirdiğimiz tekno spor HADO’yu, Türkiye’de tüm öğrencilerle buluşturmanın da heyecanını yaşıyoruz. Hedefimiz daha güçlü bir milli takım ile Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2024 Avrupa Şampiyonası’nda yine altın madalyaya ulaşmak. Bunun için çok çalışma devam edeceğiz.”

Ay-yıldızlı HADO Milli Takımımız, Dünya 5.’si oldu

HADO Hakkında

Artırılmış gerçeklik ekipmanları ve bir yazılım aracılığıyla üçer kişiden oluşan ve iki takımla oynanan HADO, geleneksel yakar top oyununun hızlandırılmış ve dijitalleştirilmiş bir versiyonu olarak dikkat çekiyor. Basit kuralları sayesinde sporcuların kolayca adapte olabildiği HADO, oyuncuların fiziksel ve mental gelişimine katkı sağlıyor. Takım sporu olan HADO, yaş ve cinsiyet göz etmeksizin, aktif spor yapan genç nesilden, öğrencilere, kurumsal çalışanlardan ailelere uzanan geniş bir kesime hitap ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!