Anadolu Efes atletizmini konuşturmalı..

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes atletizmini konuşturmalı..
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 20:42

Hürriyet Gazetesi Basketbol yazarı Ünal Özüak, Olympiakos - Anadolu Efes maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Özüak'ın maç öncesi yorumları:

Efes’te koçu Perasovic 2.Atina akşamı için “Zorlu geçen ilk maçtaki yenilginin ardından daha büyük bir konsantrasyonla ve daha fazla kavga ederek oynamak zorundayız. İlk maçta bizi ribauntlarda yendiler. Özellikle de hücum ribauntlarında. Ayrıca çemberimizi de savunmanın bir yolunu bulmalıyız. Eğer dışarıdan skor üretemezsek Olympiakos’a karşı deplasmanda kazanmanın kolay olmadığı açık” diyor. İlk maçtaki savunma hatalarını da yapmamalılar. Bir ara kevgir gibi olmuştu Anadolu Efes savunması.

GÜNÜ YAŞAMALI EFES
Ben hala ilk maç için yaptığım yorumda ısrarlıyım; Granger ve Heurtell oyun kurucu rolünü değişimli üstlenip takımı yüksek tempoda koştururlarsa, topa basmayı ve kontrollü yarı saha sete set hücumu seven ev sahibini, uzak ara peşlerine takabilirler. Yeter ki “Basketbol Konsey”imiz de söylediğimiz gibi “açık alan koş koş at” başarılı oyun sistemine inancını yitirmeden maçı ağırlıklı olarak yüksek tempoda geçiş sayılarına bel bağlayarak sürdürsün.

Haberin Devamı

Atletik üstünlüğümüzü bütün maç Olimpikos üzerinde baskıya dönüştürmeliyiz. İlk düşünülecek şey baştan sakalı (oyun akışını)ev sahibine geçen akşam ki gibi kaptırmamak. Jayson Granger; “İlk dakikadan itibaren sağlam durmalıyız” demekte çok haklı ama bana söylemek yerine bu akşam uygulamalı. Fragile (kırılgan)takım ruhunu ayakta tutmak koça düşüyor. Bunun yolu da Granger, Dunston gibi sert adamların daha fazla süre almasından geçiyor. Sokamadıkça savurmayalım gene lütfen. Kıymeti bilinen toplar maçı getirecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!