Almanların maç öncesi Galatasaray endişesi: 'Bayern Münih korkmalı, tüm ülke bunu bekliyor'

Güncelleme Tarihi:

Almanların maç öncesi Galatasaray endişesi: Bayern Münih korkmalı, tüm ülke bunu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 08:35

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki üçüncü maçında bu akşam sahasında Almanya’nın Bayern Münih takımıyla karşı karşıya gelecek. Alman medyasının önde gelen gazetecileri, grup liderliğini yakından ilgilendiren dev maçı Spor Arena’ya yorumladı.

Haberin Devamı

Manchester United’ı deplasmanda 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi’nde büyük bir zafere imza atan ve 4 puana ulaşan temsilcimiz Galatasaray, 6 puanla zirvede bulunan Bayern Münih karşısında grup liderliği için sahaya çıkacak. Bu akşam taraftarının önünde Alman temsilcisini ağırlayacak olan sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda liderliğe yükselecek ve gruptan çıkma yolunda avantaj elde edecek. Alman medyasında görev yapan ve Bayern Münih’i takip eden futbol muhabirleri, mücadele öncesi her iki takımın şansını Spor Arena’ya değerlendirdi.

STEFAN KUMBERGER (RAN.DE): “BAYERN MÜNİH, HER ŞEYDEN ÖNCE TÜRK TARAFTARLARDAN KORKMALI”

Almanya'daki insanlar Türk takımlarına her zaman saygı duyuyor. Sadece takımların kalitesi nedeniyle değil, özellikle atmosfer ve taraftarlar nedeniyle. Thomas Müller, sezon öncesi verdiği bir röportajda en iyi atmosferin Galatasaray'ın stadında olduğunu söylemişti. Ben de Bayern Münih’in 2018'de Beşiktaş'la oynadığında oradaki ateşli atmosferi bizzat yaşadım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Bayern Münih ekibi, her şeyden önce Türk taraftarlardan korkmalı. Türk stadyumlarındaki atmosfer devasa boyutlarda ve Almanya'da da buna saygı duyuluyor. Bu coşku, bazen de saldırganlık, herhangi bir takımın Türk stadyumlarında mücadele etmesini zorlaştırıyor. Alman Milli Takımı, Berlin'de Türkiye'ye karşı oynadığında bunu görebilirdiniz. Her zaman özel bir atmosfer vardır. FC Bayern ile 2018'de Beşiktaş'a karşı oynadığımız maçta taraftarların neredeyse 90 dakika boyunca ıslıklamasına şaşırmıştım. Ses seviyesi çılgıncaydı.

Haberin Devamı

Almanların maç öncesi Galatasaray endişesi: Bayern Münih korkmalı, tüm ülke bunu bekliyor

Galatasaray’ın, Manchester United’ı yenmesine aslında ben şaşırdım. Benim için Manchester United, FC Bayern'in ardından gruptaki favori takımdı ancak Münih'teki maçta Erik ten Hag'ın takımının Manchester United'dan bekleyebileceğiniz kaliteye sahip olmadığını görebiliyordunuz. Manchester United, Galatasaray ve Kopenhag benzer seviyede olduklarını söylemek gerekiyor. Almanya'da neredeyse herkes Mauro Icardi'ye bakıyor. Kendisi harika bir hücum oyuncusu ve burada en çok tanınan Galatasaraylı oyuncu o. Şahsen ben bu maçın sonucunun esas olarak savunmaya ve kaleci Muslera'ya bağlı olacağını düşünüyorum. Bayern Münih, şu an her an gol yiyebileceği bir evrede. Savunma her zaman çare olmuyor. Öte yandan Galatasaray iyi bir savunma performansı sergiler, Harry Kane'i durdurabilirse maç berabere bitebilir. FC Bayern'in kadrosunu planlarken biraz kumar oynadığı açık. Her şey Harry Kane'e odaklanmış durumda. Aynı zamanda Pavard, Hernandez, Gravenberch ve Stanisic'i de elden çıkardılar. Şimdi çok küçük bir kadroları var ve bazı oyuncuları hiç oynamadıkları pozisyonda kullanmak zorundalar. Bu her zaman kulüp patronları ve teknik direktör Thomas Tuchel arasında küçük tartışmalara yol açıyor. Bu durum sezon içerisinde büyük bir sorun haline gelebilir. Grupta Bayern Münih açık ara favori, buna şüphe yok. Arkalarında çok ama çok sıkı bir mücadele olacak. Manchester United yavaş yavaş çöküyor. Bu yüzden Bayern'in grubu birinci bitireceğini ve Kopenhag ile Galatasaray'ın ikincilik için mücadele edeceğini hayal edebiliyorum.

Haberin Devamı

PHİLİPP KESSLER (TZ MUENCHEN): “GALATASARAY, GÜZEL FUTBOL OYNAMAYI BİLİYOR. OYUNCULAR, BİRBİRLERİ İÇİN SAVAŞIYOR”

Heyecanın en üst düzeyde olduğu harika bir maç olacak. Taraftarlar Galatasaray'ı zorlayacak ve Bayern Münih’in rekabet edebilmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. Çok güzel bir şehirdeki bu maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Galatasaray’ın Manchester United’ı yenmesi bana göre sürpriz değildi. Galatasaray'ın bu yıl harika bir kadrosu var. Dürüst olmak gerekirse Manchester United'ın geçmişine baktığınızda artık dünyanın en iyi takımları arasında yer almadığını görürsünüz. Sir Alex Ferguson ayrıldığından beri onlar için her şey aşağı doğru gidiyor. Bazı iyi oyuncuları var ama bir takım olarak çalışmıyorlar. Aksine Galatasaray'a baktığınızda her oyuncu takım arkadaşlarına yardım ediyor, birbirleri için savaşıyorlar ve güzel futbol oynamayı biliyorlar. Bu çok iyi bir karışım.

Haberin Devamı

Almanların maç öncesi Galatasaray endişesi: Bayern Münih korkmalı, tüm ülke bunu bekliyor

Galatasaray’da tabii ki de Mauro Icardi’nin etkili olacağını düşünüyorum. Ne oyuncu ama! Bayern savunması için bir tehdit olacak. Ancak takım arkadaşlarından da iyi paslar alması gerekiyor. Galatasaray'ın kadrosunda uluslararası yıldızlar ve aynı zamanda harika Türk oyunculardan oluşan iyi bir karışım var. Örneğin Kerem Aktürkoğlu'nu beğeniyorum. Çok iyi bir oyuncu. Ayrıca Sacha Boey'i de beğeniyorum. Bence Avrupa'nın en iyi sağ beklerinden biri. Birçok futbolcuyla konuştum. Bugüne kadar oynadıkları en iyi atmosfere sahip stadyumu sorduğumda, hemen hemen herkes bana bunun Galatasaray'ın stadyumu olduğunu söyledi. Orası o kadar gürültülü ki, kendi sözünüzü bile duyamıyorsunuz. İnanılmaz bir şey. Almancada bu tür çarpıcı atmosfere sahip stadyumlar için "Hexenkessel (cadı kazanı)" kelimesini kullanırız. Galatasaray'ın stadyumu da kesinlikle en iyiler arasında. Aynı şey taraftarları için de geçerli, tüm dünya onları tanıyor, takımlarına her zaman büyük destek veriyorlar. Bu durum Galatasaray’ın 12 oyuncuyla oynaması gibi bir şey. Bu bir avantaj. Bayern Münih’in, hala dünya standartlarında birçok oyuncuya sahip iyi bir kadrosu var. Yaz aylarında Harry Kane gibi üst düzey bir forvet almak önemliydi. Ancak Bayern'in oyun tarzını izlediğinizde Thomas Tuchel'in teknik direktörlüğe gelmesinden bu yana çok fazla gelişme göremiyorsunuz. Evet, bu sezon çok maç kazanıyorlar ama çok iyi oynamıyorlar. Çok fazla güzel kombinasyon göremiyorsunuz. Birçok şey oluyor çünkü harika oyuncuları var. Şimdi maç kazanarak ivme kazanıyorlar, bir sonraki adım maç kazanmak ve güzel oynamak olmalı. Bayern'in bu sezonki bir diğer handikapı kadronun oldukça zayıf olması. Bazı pozisyonlarda oyuncular sakatlandığında yerlerine aynı kalitede oyuncu alamıyorlar. Örneğin üçüncü lig takımı Münster'le oynanan kupa maçında Bayern, Upamecano, Kim Min-Jae ve De Ligt sakat olduğu için Goretzka ve Mazraoui'yi merkez savunmacı olarak oynatmak zorunda kaldı. Gruptan çıkmak için Bayern Münih ve Galatasaray’ın favori olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

JULİAN BUHL (T-ONLİNE): “MAURO ICARDI, BAYERN MÜNİH’E KESİNLİKLE CİDDİ ZARAR VEREBİLECEK BİR OYUNCU”

Galatasaray maçı, Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Bayern Münih için küçük bir final niteliği taşıyor. İstanbul'da kazanmaları ya da en azından yenilgisiz ayrılmaları halinde Bayern Münih büyük bir adım atmış olacak. Bayern Münih, elbette yenilgisiz 18 deplasman maçı ve yenilgisiz 36 grup maçı rekorunu genişletmek istiyor. Ancak İstanbul'daki maçın kendileri için grup aşamasındaki muhtemelen en büyük mücadele ve grup birinciliğini garantileme yolundaki kilit maç olacağını biliyorlar. Evet, Galatasaray’ın Manchester United’ı yenmesi biraz sürpriz oldu çünkü Manchester United'ın, Bayern Münih’in gruptaki muhtemelen en büyük rakibi olduğu söyleniyordu. Şimdi bu rol Galatasaray'a geçti. Galatasaray’ın Old Trafford'da kazanmasını beklemiyorduk ve bu galibiyetle gerçekten büyük bir ünlem işareti koydular. Bayern Münih de Galatasaray'a karşı dikkatli olmalı. Galatasaray, özellikle İstanbul'da kendi evinde karşılaşıldığında çok tehlikeli bir takım. Icardi, Bayern'e kesinlikle ciddi zarar verebilecek bir oyuncu. Bayern'in savunması son maçlarda savunmasız olduğunu kanıtladı. Manchester'a karşı alınan 4-3'lük galibiyette de bu yüzden çok çılgın bir oyun oldu. Wilfried Zaha da yakın zamanda Old Trafford'da kanıtladığı gibi bu tür maçları belirleyebilecek bir oyuncu. Angeliño’nun kalitesi de RB Leipzig'de oynadığı dönemden beri Almanya'da iyi biliniyor. Angelino, Bayern maçında kilit bir rol oynayabilir çünkü görevlerinden biri de muhtemelen kanatta Leroy Sané'yi durdurmak olacak. Hakim Ziyech de hücumda çok yetenekli ve çok tehlikeli bir oyuncu. Bayern bunu çok iyi biliyor çünkü bir zamanlar potansiyel bir transfer olarak odak noktasındaydı. Kerem Demirbay da yedek olarak bile oyuna etki edebilir. İstanbul'daki atmosfer ve Galatasaray taraftarlarının Avrupa'nın en iyi ve en gürültülü taraftarlarından biri olduğu söyleniyor. Bunu stadyumda kendi başıma deneyimlemek için sabırsızlanıyorum. Bayern oyuncularının da bundan etkilenip etkilenmeyeceği merak uyandırıcı olacak. Galatasaray için bu taraftarları arkasına almak kesinlikle büyük bir avantaj.

Haberin Devamı

Almanların maç öncesi Galatasaray endişesi: Bayern Münih korkmalı, tüm ülke bunu bekliyor

Bayern'in kadrosu çok iyi. Harry Kane ile nihayet gerçek bir forvete ve Robert Lewandowski’nin Barcelona'ya transferinden sonra eksik olan bu pozisyonda dünya standartlarında bir oyuncuya sahip oldular. Leroy Sané kilit bir oyuncu ve olağanüstü yeteneğini her hafta gösteriyor. İkisi birlikte de çok iyi oynuyor ve birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Jamal Musiala da durdurulması çok zor olan bir başka dünya çapında oyuncu. Thomas Tuchel, belli ki Sané ve diğer bazı oyuncular için de doğru düğmelere bastı. Geçen sezonla karşılaştırdığınızda Bayern onunla daha istikrarlı ama aynı zamanda sahada biraz daha az gösteri var. Tuchel, yazın birkaç yeni oyuncu daha getirmek istedi. Orta saha için bir 6 numara istiyordu ama Joao Palhinha transferi Fulham yüzünden son anda başarısız oldu. Ayrıca kadroya bir defans oyuncusu daha istiyordu, belli ki taleplerinde haklıydı. Başka bir merkez orta saha oyuncusu Bayern'e yardımcı olabilirdi. Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano ve Min-jae Kim'in sakatlıklarından sonra Tuchel merkez defans oyuncusu olmadan kadroyu doğaçlama yapmak zorunda kaldı. Ancak herkes sağlıklı olur ve oynayabilirse Bayern, Şampiyonlar Ligi'ni de kazanabilecek Avrupa'nın en iyi kadrolarından birine sahip. Bayern birinciliği, Galatasaray ikinciliği garantileyecek. Galatasaray, Old Trafford'da kazanarak bunun için kararlı bir adım attı bile.

Kyrill Ring (RTL GERMANY): “AVRUPA’DA BİR DAHA BULAMAYACAĞINIZ ÖZEL BİR ATMOSFER VAR”

Çok ilginç bir maç olacak çünkü Galatasaray son yıllarda çok gelişti. Galatasaray'ı izlediğimde farklı bir futbol, daha fazla tempo, daha fazla agresiflik görüyorum. Teknik direktör Okan Buruk, onları daha da güçlendiriyor. Mauro Icardi gibi dünya çapında bir forvete sahipler. Yine de Bayern Münih bu maçı kazanacaktır. Bayern Münih, yetenek bakımından daha güçlü. Kane, Sane ve Coman ile daha fazla güce sahipler. Galatasaray’ın Manchester United’ı yenmesi kesinlikle sürprizdi çünkü Manchester United, Münih'te oynarken Bayern için çok zorlu bir rakipti. Ama sonuçta Galatasaray, Manchester'a attığı golle fırsatları çok iyi değerlendirdi. Tabii ki biraz da şans vardı çünkü 10 oyuncuya karşı oynadılar. Mauro Icardi, Hakim Ziyech, Dries Mertens ve Fernando Muslera ile Galatasaray çok sayıda uluslararası deneyime sahip oyunculardan kuruldu. Bu oyuncular büyük kulüplerde oynadılar ve Milli Takımlarında da yeteneklerini gösterdiler.

Almanların maç öncesi Galatasaray endişesi: Bayern Münih korkmalı, tüm ülke bunu bekliyor

Ayrıca, bu takıma karşı üç puandan asla emin olamazsınız çünkü son dakikalarda gol atabilirler. İstanbul’da, Avrupa'da bir daha bulamayacağınız özel bir atmosfer var. Taraftarlar çok coşkulu ve kulüplerini çok seviyorlar. Başından beri Thomas Tuchel ve Bayern'in iniş çıkışları oldu. Her gün gelişmeye çalışıyorlar. Geçen sezon Bundesliga'da neredeyse şampiyon oluyorlardı. Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon Manchester City'ye karşı kaybettiler. Bu yıl Bundesliga'da geçen sezonlara göre daha güçlü takımlarla karşılaşıyorlar. Tüm bunlar Tuchel ve takımı için işleri o kadar da kolay kılmıyor. Ancak Şampiyonlar Ligi grup aşamasında neredeyse yenilmez durumdalar. Bayern Münih, gruptan çıkacaktır. Ondan sonra Galatasaray ve Manchester United arasından kimin gruptan çıkacağı belli olacak.

BAKMADAN GEÇME!