Ağlatan madalya

Güncelleme Tarihi:

Ağlatan madalya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2023 07:00

Polonya’nın Gdansk kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası’nda 1000 metre finalinde üçüncü olarak Türkiye’ye tarihinde ilk madalyayı kazandıran Furkan Akar, başarısını Hürriyet’e anlattı.

Haberin Devamı

Buz patenine abisinin antrenmanlarını seyrederek merak saran Furkan Akar, “8 yaşında başladığımda Türkiye’ye bu branşı yapan yoktu. Arkadaşlarım şaşırdılar, hepsine izah ettim. Çelik kask, gözük, eldiven, tulum, ve pateni federasyon veriyordu. Eşofmanlarımı ise karayollarında şöförlük yapan babam alıyordu. Maddi olarak zorlansa da, bana yansıtmaz her dediğimi alırdı. Abimi benden 2 yıl önce Erzurum Yenişehir’de buz pistine götürdü. Ben de ona imrendim. Şimdi boynuz kulağı geçti ama abim Burak da çok mutlu” dedi.

Ağlatan madalya
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bronz madalya kazanarak tarihi bir başarı elde eden Furkan Akar’ı tebrik etti.

Haberin Devamı

SIRADAKİ HEDEF 2026 KIŞ OLİMPİYATLARI

İtalya’da 2026 yılında düzenlenecek olan Kış Olimpyatları’na katılmayı en büyük hedefi olarak önüne koyduğunu belirten genç sporcu “Polonya’da madalya kazanınca sevinç gözyaşları döktüm. Aklıma direkt yaptığım antremanlar, çektiğim zorluklar, akıttığım terler geldi. Antrenörümle birlikte madalya kazanmayı çok istiyorduk, hep hayal kuruyorduk ve sonunda hayalimizi gerçekleştirdik. Arkamda onun da desteğini görünce tutamadım kendimi. Şimdi hedefim 2026 Olimpiyatları’na katılmak” dedi.

Ağlatan madalya
Furkan Akar, 2019’da Bosna Hersek’te düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde bir gümüş, bir bronz madalya kazandı. 2022 Pekin Kış Olimpiyatları’nda erkekler 1000 metre kısa kulvar sürat pateninde 6’ncı oldu.

AİLEM HER ZAMAN BENİM YANIMDA OLDU

- Atatürk Üniversitesi Antrenörlük bölümü 2. sınıf öğrecisi olan Furkan, “Bu branşı çok seviyorum. Ailem spora başlamamı istiyordu. Buz pateni ilk başta biraz ilginç geldi onlara ama sonradan her antremanıma gelip yanımda oldular. Aileme, Spor Bakanlığı’na ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!