AFRİKA KUPASI NE ZAMAN BİTİYOR?: 2024 Afrika Kupası maç takvimi ve kalan maçlar

Güncelleme Tarihi:

AFRİKA KUPASI NE ZAMAN BİTİYOR: 2024 Afrika Kupası maç takvimi ve kalan maçlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2024 14:41

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) tarafından düzenlenen 2023 Afrika Uluslar Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Kupanın takipçileri tarafından bitiş tarihi ve eşleşmeler merak ediliyor. Peki, Afrika kupası ne zaman bitecek? 2024 Afrika Kupası çeyrek final eşleşmeleri

Haberin Devamı

2023 Afrika Uluslar Kupası heyecanı Fildişi Sahili ev sahipliğinde devam ediyor. Afrika Kupası 13 Ocak Cumartesi günü başlamıştı. Çeyrek finalde Süper Lig ve 1. Lig'den 14 futbolcu mücadele edecek. Peki, Afrika kupası ne zaman bitiyor? 2024 Afrika Kupası bitiş tarihi

AFRİKA KUPASI NE ZAMAN BİTECEK?

13 Ocak Cumartesi başlayan Afrika Uluslar Kupası'nda Türkiye'den ve Avrupa'nın diğer üst düzey liglerinden birçok futbolcu yer alıyor. Özellikle Türkiye'deki birçok taraftarın takip ettiği turnuva 11 Şubat Pazar günü bitecek.

2023 AFRİKA KUPASI ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Yeşil Burun Adaları-Güney Afrika

Demokratik Kongo-Gine

Mali-Fildişi Sahili

Çeyrek final maçları 2 Şubat Cuma ve 3 Şubat Cumartesi günleri oynanacak.

Nijerya, Afrika Kupası'nda yarı finalde! Rakip...

Haberin Devamı

Nijerya, Afrika Uluslar Kupası'nda Angola’yı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.
Afrika Uluslar Kupası çeyrek final maçında Nijerya, Angola’yı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Fildişi Sahili'nin ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nın çeyrek finalinde Nijerya ile Angola karşı karşıya geldi.

Felix Houphouet-Boigny Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Nijerya tek golle kazandı. Nijerya’ya turu getiren golü 41’inci dakikada Ademola Lookman kaydetti.

Bu sonucun ardından Nijerya adını yarı finale yazdırdı. Nijerya, yarı finalde Yeşil Burun Adaları - Güney Afrika eşleşmesinin galibiyle oynayacak.

Öte yandan Nijerya’da Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Bright Osayi-Samuel ile Sivasspor forması giyen Ahmed Musa karşılaşmada forma giymezken, Trabzonsporlu Paul Ounachu ile Kasımpaşa forması giyen Kenneth Omeruo mücadelenin 90+5'inci dakikasında oyuna dahil oldu.

Angola’da ise 1’inci Lig ekiplerinden Eyüpspor forması giyen Fredy ile Erzurumspor FK forması giyen Estrela mücadeleye 11’de başlarken, Süper Lig ekibi Konyaspor forması giyen Bruno Paz ise karşılaşmanın 66’ncı dakikasında Fredy’nin yerine oyuna girdi.

BAKMADAN GEÇME!