A Milli Takım'ın Almanya yolu açık! Grupta ilk ikiye giremezsek...

Güncelleme Tarihi:

A Milli Takımın Almanya yolu açık Grupta ilk ikiye giremezsek...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2022 07:00

Almanya’da düzenlenecek olan Euro 2024 için elemelerde 10 grupta ilk ikiye giren takımlar şampiyona vizesi alacak. Eğer grupta Almanya vizesi alamazsak C Ligi grup lideri olduğumuz için play-off oynamamız kesin... Mevcut tabloda play-off için muhtemel rakiplerimiz Yunanistan, Gürcistan ve Kazakistan, ancak elemelerdeki sonuçlara göre rakiplerin değişme olasılığı da var.

Haberin Devamı

UEFA Uluslar Ligi önceki gün oynanan karşılaşmalarla sona ererken Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) kura çekimi öncesi torbalar da belli oldu. Almanya’nın ev sahipliğini yapacağı organizasyonun kura çekimi 9 Ekim’de Frankfurt’ta gerçekleştirilecek. Avrupa milli takımlar sıralamasında 35. sıraya gerileyen Türkiye kuraya dördüncü torbadan girecek. Elemelerde beşli 7, altılı 3 grup olacak. Her grupta ilk iki sırayı alacak takımlar doğrudan Euro 2024’e katılma hakkı elde edecek. Elemeler 23-25 Mart 2023’te başlayacak ve 19-21 Kasım 2023 tarihlerinde sona erecek.

İLK MUHTEMEL RAKİP YUNANİSTAN

Milli takımımız Uluslar C Ligi’nde grubunu lider bitirdiği için çok ciddi bir avantaja sahip. Ay yıldızlılar eleme grubununu ilk iki sırada bitiremezse, Uluslar Ligi grup birincisi olduğu için play-off oynayacak. Ay yıldızlı millilerin şu anda olası rakipleri Yunanistan, Gürcistan ve Kazakistan... Biz ve bu üç takım grup olarak oynanacak elemelerde ilk ikiye giremezsek, play-off yarı finalinde deplasmanda Yunanistan ile karşılaşacağız. Tek maç üzerinden oynanacak bu turu kazanan takım Gürcistan-Kazakistan galibiyle EURO 2024’e gitmek için karşılaşacak. Eğer tur atlayan Kazakistan olursa bu maçı sahamızda oynayacağız.

Haberin Devamı

A Milli Takımın Almanya yolu açık Grupta ilk ikiye giremezsek...

A Milli Takımın Almanya yolu açık Grupta ilk ikiye giremezsek...

LÜKSEMBURG'UN BİLE ŞANSI VAR

Play-off için başka senaryolar da mevcut... Şu anda C Ligi liderleri arasında üçüncü sıradayız. En iyi grup lideri Gürcistan, ikinci Yunanistan... Eğer bu iki takım doğrudan şampiyona vizesi alırsa seri başı olma durumumuz var. O durumda ev sahipliği avantajını da ele geçireceğiz. Eğer Gürcistan, Yunanistan, Türkiye veya Kazakistan’dan bir veya daha fazlası doğrudan grup aşamasıyla şampiyona vizesi alırsa C Ligi grup ikincilerine Almanya şansı yakalayacak. Grubumuzda ikinci sırada yer alan Lüksemburg şu anda en şanslı takım durumunda. Bu ekibi Azerbaycan izliyor.

Haberin Devamı

İNGİLTERE KÜME DÜŞTÜ

Uluslar Ligi sona erdi ve çıkanlarla düşenler belli oldu. En büyük sürpriz A Ligi C Grubu’nda İngiltere’nin 6 maçta hiç galibiyet alamadan 3 puanla sonuncu olup küme düşmesiydi. İtalya, Macaristan ve Almanya’nın de yer aldığı bu grupta maçlar başlamadan önce zayıf halka olarak gösterilen Macaristan 10 puan toplayarak ikinci oldu. A Ligi şampiyonları 14-18 Haziran 2023’te Uluslar Ligi finallerinde karşılaşacak. Ev sahibi ülke daha sonra açıklanacak.

ULUSLAR LİGİ'NDE KİM ÇIKTI KİM İNDİ?

A Ligi: Şampiyonlar: Hırvatistan, İspanya, İtalya, Hollanda Düşenler: Avusturya, Çekya, İngiltere, Galler

B Ligi: Çıkanlar: İskoçya, İsrail, Bosna Hersek, Sırbistan Düşenler: Ermenistan, Rusya, Romanya, İsveç

Haberin Devamı

C Ligi: Çıkanlar: Türkiye, Yunanistan, Kazakistan, Gürcistan Düşme adayları: Litvanya, G.Kıbrıs, Belarus, Cebelitarık

D Ligi: Çıkanlar: Estonya, Letonya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!