600 milyon dolar buhar oldu!

Güncelleme Tarihi:

600 milyon dolar buhar oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 21:45

“Üzülerek söylüyorum, son 7 senede Galatasaray sadece varlık satışı ile yönetiliyor. Bu gidişle 2021 yılında ancak şunu göreceğiz; Galatasaray’ın elinde gayrimenkul olarak bir şey kalmayacak. Gelirleri sadece stat, yayın ve sponsorluklardan ibaret olacak. Bu da yılda ancak 80-120 milyon doları bulacak.”

Haberin Devamı

G.SARAY’da 22 Mart 2008-14 Mayıs 2011 tarihleri arasında başkanlık yapan Adnan Polat, 6 yıl sonra ilk kez bir taraftar grubu etkinliğine katıldı ve önemli açıklamalara imza attı. Galatasaraylılar Platformu’nun önceki akşam düzenlediği toplantıda konuşan Polat, kulübün gidişatını iyi görmediğini belirterek şunları söyledi:

“Statükonun bizden sonra getirdiği başkanların bıraktığı mali tablolar ortada. 2011 ile 2017 arasındaki 7 yılda Galatasaray’ın harcadığı para 2 milyar dolara yakın. Halbuki 1951 ile 2001 arasındaki 60 yılda Galatasaray 1 milyar dolardan az para harcamış.”

‘BENDEN SONRASI TUFAN’ DİYORLAR

“GEÇTİĞİMİZ 7 yılda taş üstüne taş konmamış; Ünal Aysal, kulübün menkullerini, Dursun Özbek de gayrimenkullerini eriterek Galatasaray’ın geleceğini karanlık bir noktaya taşımaya devam ediyorlar. Bizim yaptığımız tüm atılımlar geleceğe dönüktü. Şimdi üzülerek görüyorum ki son 7 senede Galatasaray sadece varlık satışı ile yönetilmeye çalışılıyor. ‘Benden sonrası tufan’ diyerek bu işe yaklaşırsan, kulübün geleceğini bitirirsin, Galatasaray’ı küçük bütçelerle yönetilen bir kulüp yaparsın.”

Haberin Devamı

‘BECERİKSİZLERE 50 BİN LİRA MAAŞ’

“BU gidişle 2021 yılında ancak şunu göreceğiz; Galatasaray’ın elinde gayrimenkul olarak bir şey kalmayacak. Gelirleri sadece stat, yayın ve sponsorluklardan ibaret olacak. Bu da yıllık 80-120 milyon dolar arasında olabilecek. Benim yeteneksizlikten, beceriksizlikten, usulsüzlükten işine son verdiğim adamlara şimdi 20-50 bin lira maaşlar ödeniyor. Galatasaray’da iç barış olmadan, herkese eşit mesafede duran bir tüzük yapılmadan ve hırsızlıklar masaya konmadan kulübün iyileşeceğine inanmıyorum.

600 milyon dolar buhar oldu
Adnan Polat, Galatasaraylılar Platformu’nun toplantısında kulübün dününü ve bugününü değerlendirdi.

‘EMANETE HIYANET OLMAZ’

“GALATASARAY kulübü bize emanetti. Emanete hıyanet olmaz. 39 kişiyi yolsuzluk ve hırsızlıktan kovduk. Bu kişilerin yarısı bizden sonraki dönemde geri alındı. Ünal Aysal 6 ay boyunca bizim dönemimizi inceletti. Açık aradılar. Hiçbir şey bulamadılar. Ünal Bey üç senede 1 milyar dolar harcadı. Ve ondan sonra gelen başkan Duygun Yarsuvat, ‘300 milyon kaybolmuş’ dedi. Ama usulsüzce idari ibra edilmeyen başkan benim. Ben artık ne diyeyim!”

Haberin Devamı

SÖZÜMÜ TUTTUM GALATASARAY’A YÜZLERCE MİLYON DOLAR KAZANDIRDIM

ADNAN Polat, 2008’de Galatasaray Başkanlığı’na seçilirken verdiği bütün sözleri yerine getirdiğini belirterek şunları söyledi: “2011’de devir teslim yaptığımızda göreve gelirken belirlediğimiz hedeflerin hepsine ulaşmıştık...

1- Türk Telekom Stadı’nın inşaatını tamamlayıp, kullanıma açtık.

2- Sponsorluklardan elde edilen gelirler 28 milyon dolardan 228 milyon dolara yükseldi.

3- Futbol A.Ş. ve Stad A.Ş.birleşmesi gerçekleştirildi.

4- Riva, imarlı ve ruhsatlı bir arazi haline geldi ve bu sayede değeri 6-7 milyon dolardan 250 milyon dolar seviyelerine ulaştı.

5- Kulüp ve şirketlerin yıllık toplam gelirleri 60 milyon dolardan 200 milyon dolara kadar çıktı.

Haberin Devamı

600 milyon dolar buhar oldu
Adnan Polat, Galatasaraylılar Platformu’nun toplantısında kulübün dününü ve bugününü değerlendirdi.

ADNAN POLAT, GALATASARAY SPORTİF A.Ş.’NİN SON 7 YILDAKİ DEĞER KAYBINA DİKKAT ÇEKTİ

ADNAN Polat, başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği Stad A.Ş. ve Futbol A.Ş. birleşmeleri sonucunda ortaya çıkan Galatasaray Sportif A.Ş.’nin değerinin 100 milyon dolardan 750 milyon dolara kadar çıktığını fakat sonra bu rakamın 160 milyon dolara kadar düştüğünü söyledi. Polat, şöyle konuştu:

‘ONLARA SORMADILAR’

“İki şirketi birleştirmek Galatasaray’ımıza çok büyük değer kazandırdı ve bu şirketin değeri 100 milyon dolardan 750 milyon dolara çıktı. Biz ayrıldığımız dönemde bu birleşmiş şirketin değeri 700 milyon civarındaydı. Sonra Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek dönemlerine bakarsanız 150-160 milyonlar civarındadır. Bize bir kuruşun hesabını soranlar bir kez olsun 600 milyon dolar nereye uçtu diye sormadılar. 600 milyon dolar yok oldu, buhar oldu gitti!”

Haberin Devamı

GALATASARAYLILAR PLATFORMU’NDA KONUŞTU

Galatasaraylılar Platformu’na konuk olan Adnan Polat, 6 yıl sonra ilk kez bir taraftar grubunun etkinliğine katılmış oldu. Platformun kurucusu Oğuz Şenol, büyük ilgi gören Polat’a plaket takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!