12 Dev Adam'ın Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki macerası devam ediyor... Bulgaristan-Türkiye basketbol milli maçı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

12 Dev Adamın Avrupa Basketbol Şampiyonasındaki macerası devam ediyor... Bulgaristan-Türkiye basketbol milli maçı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 08:53

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu’ndaki ilk maçında Karadağ’ı 72-68'lik skorla mağlup etti. 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Erkek Basketbol Takımı, A Grubu'nda Karadağ, Bulgaristan, Gürcistan, Belçika ve İspanya ile mücadele edecek. Peki, Bulgaristan-Türkiye basketbol milli maçı ne zaman?

Haberin Devamı

12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladı. Tiflis Arena'da oynanan mücadeleye ay-yıldızlılar Şehmus Hazer, Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Alperen Şengün ve Sertaç Şanlı beşiyle başladı. İşte, Bulgaristan-Türkiye basketbol milli maçı tarihi...

MİLLİ MAÇ NE ZAMAN?

Bulgaristan - Türkiye maçı 3 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Müsabakanın başlama saati ise 17.15 olacak.

MİLLİLERİN 201 KARNESİ

A Milli Basketbol Takımı, 2017 yılında Türkiye, Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın ev sahipliğinde organize edilen son Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'nda Sırbistan, Letonya, Rusya, Belçika, Büyük Britanya ile mücadele etti ve 2 galibiyet, 3 mağlubiyetle grubu 4. sırada tamamladı.

Ay-yıldızlılar, son 16 turunda karşı karşıya geldiği İspanya'ya ise 73-56 yenilerek turnuvaya veda etti. Milli takım, Avrupa Şampiyonası'nda en iyi derecisini ise 2001 yılında elde etti. İstanbul'da düzenlenen turnuvada ay-yıldızlılar, finalde Yugoslavya'ya 78-69'luk skorla mağlup oldu ve ikinci oldu.

 

BAKMADAN GEÇME!