Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, olaylı Fenerbahçe maçı için konuştu! 'Trabzonspor cezayı hak etti ama o saldırı delikanlılığa sığmaz!'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 17:24

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, geçtiğimiz pazar günü oynanan Fenerbahçe maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden ve sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor'da başkan Ertuğrul Doğan, karşılaşmanın ardından çıkan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Doğan'ın sözleri;

'VAR'DAKİ SAHTEKARLAR...'

İlk maçta yapılan haksızlıklar, iki takım üzerine kurulan bir lig, iki takım üzerine oynanan bir oyun, bu mücadelenin Anadolu takımlarına yansıtılması... Trabzonspor, Anadolu'nun en büyük savunucusu olmuştur. Bu şehrin taraftarı da gençleri de futboldan anlamaktadır. Bu yaklaşım şehrimizi, bizi germektedir. VAR'daki sahtekarlar Galatasaray, Fenerbahçe maçları olduğunda 3-4 pozisyon geriye gidiyor. Bunları insanların görmediğini mi düşünüyorsunuz? Kimse bunları anlamıyor mu? Niye Trabzon'a geldiğinizde tepki görüyorsunuz? Hiç düşünmüyor musunuz?

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'Yİ MİSAFİR ETTİK'

Fenerbahçe Yönetimi'yle aramızda hiçbir sıkıntı yoktur. Onlar bizi nasıl misafir ettiyse Trabzon misafirperverliğini göstermek istedik. Ali Bey, "Oğlumu Ertuğrul'a emanet ettim" dedi. Yarın benim de oğlum Galatasaray maçına gideceği zaman ben de Dursun Başkan'ı arayabilirim. Bunlar futbolda olan şeyler. Tüm bunları teker teker üzerine basarak söylemek istiyorum.

'TRABZONSPOR CEZAYI HAK ETMİŞTİR'

Şunu asla unutmamak lazım; yıllardır adalet diyoruz. Kendi doğrularımızı da gözden geçireceğiz. Seyircimiz davasında ne kadar haklı olursa olsun hiçbir şekilde sahanın içine müdahale olmaması gerekiyor. Sahaya girmeyi Trabzonspor kabul etmemektedir. Trabzonspor Yönetimi, Trabzonspor'un haklarını her yerde savunur. Sahaya girmekle bir şey yapılacaksa gireriz, kralını da yaparız. Ben başkan olarak söylüyorum, Trabzonspor sahasında olan olaylardan ötürü ceza almalıdır. Hak etmiştir.

'ŞEREFSİZCE BİR SALDIRI...'

Bugüne kadar Türkiye'de binlerce kez su atıldı, statlar yakıldı, polis arabaları ters çevrildi. Ancak Türkiye'de ilk defa bir şey oldu, sahaya giren bir taraftar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişken şerefsizce bir saldırıya uğradı. Yerde yatan adamın kafasına vurmak delikanlılığa sığmaz.

Haberin Devamı

'OLTA, BALIKÇI İŞARETİ...'

Haklı olanın yanında olmamız lazım. Kimseye eyvallahım olmadan konuşuyorum. Sahada bizim oyuncularımız da bunları yapsa konuşacak bir şeyimiz olmazdı. Tribünü tahrik etmek, elleri cebinde bir şehrin havalimanından o bakışlarla gelmek... Kim bunları yapıyorsa ve ben söylüyorsam, Trabzonsporlusu yapsa da söylerim. Olta, balıkçı işaretleri yapıyorsa... Sevinmek herkesin hakkı. Trabzon ilk defa mı mağlup oldu burada? Her şeyin bir adabı, üslubu vardır.

'SERDAR DURSUN DİKKATİMİ ÇEKTİ'

Bazı Fenerbahçeli futbolcular da dikkatimi çekti. Serdar Dursun, 'Yapma, etme' diye uyardı kendi arkadaşlarını. Bunu da söylemem lazım benim. Sahada tahrik eden oyuncuyu da söylemem lazım.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!