Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 10:50

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, Sporting Lizbon maçında yediği hatalı gollerle futbol gündeminin baş köşesine yerleşti. Karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları da yaptıkları yorumlarda bu noktaya dikkat çekti. İşte o yorumların bazı bölümleri:

Haberin Devamı

Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi

Oyun değil hatalar belirledi (Rüştü Reçber - Hürriyet)
Oyun olarak eleştiremeyeceğimiz Kartal’ı yapılan bireysel hatalar ikinci turdan etti. Tolga seviyesinde bir kalecinin hem birinci hem de ikinci golde klasını konuşturması gerekirdi. Ama gollere kadar iyi olan Tolga, özellikle yediği ilk golden sonra oyundan koptu. Kaleci futbolu noktalayana kadar yediği her golde bir tecrübe edinir. Tolga bir an önce bu yediği golleri bir kenara koyup, önündeki derbi maça hazırlanmalı.

Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi

Ne yazalım Tolga? (Kenan Başaran - Hürriyet)

Geçen sezon Beşiktaş, Brugge karşısında olduğu gibi, dün akşam da Lizbon karşısında Tolga’nın elleriyle Avrupa macerasına son verdi. Oysa ki Quaresma’nın ikinci trivelasını Gomez, bu kez affetmemiş ve ikinci golün kokusu da alınmaya başlanmıştı. Ancak Tolga, birinde çıkmayarak diğerinde de kapattığı köşeden gol yiyerek, bir çuval inciri berbat etti. 32 yaşındaki Tolga bu saatten sonra değişmeyeceğine göre devre arasında kaleye iyi bir eldiven alınması şart.
Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi

Bravo size! (Attila Gökçe - Milliyet)
Şenol Güneş ve ekibinin haftalardır farkına varmadığı bir rahatsızlığı var... Munkabız (etkisiz ve verimsiz) bir takıma dönüştüler... Gol için o kadar baskılı oynayıp pozisyonlara girdikleri halde çok kolay atılabilecek golleri bir türlü atamıyorlar. Dünkü ilk 45’te de öyle oldu... Sosa’nın liderliğinde hücum etkinliği oluşturan takım, Quaresma’nın da gayretleriyle üst üste üç pozisyon yarattı. İlkinde Mario Gomez, sol ayağıyla topa vuramadı. Şaşkın ve ne yapacağını unutmuş bir halde bakakaldı. Sonrasında Olcay Şahan iki golü harcayıverdi.

Haberin Devamı

Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi
Önce gol, sonra şut (Uğur Meleke - Milliyet)
Avrupa’da daha ileriye gitmek için Beşiktaş’ın ihtiyacı olan ilk şey, teknik ekibe bir son vuruş hocası katmaktı. Sanırım dünyada Olcay kadar sık doğru yere gidip, onun kadar seyrek iyi vuruş yapanı çok azdır! Sezon başından beri Feyyaz Uçar türü bir son vuruş ustası Ümraniye’de Olcay’a, Gökhan’a, Kerim’e, Oğuzhan’a ekstra 1 saat son vuruş çalıştırsa ben çok şeyin farklı olacağını düşünüyordum doğrusu.

Haberin Devamı

Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi

Eski günlerdeki gibi! (Metin Tekin - Sabah)
Quaresma bana göre Beşiktaş'a geldiği günden beri en güzel işlerinden birini yaptı ve harika bir trivela pası ile Gomez'e harika bir gol attırdı. İlk yarının resmine de bakınca sanki bu gol bize erkenden "Bu işi bitirecez" dedirtti. Ama öyle bir 10 dakika oynandı ki... Uluslararası arenada tıpkı eski günlerdeki gibi bir anda hiçbir şey yapamaz hale geldik. Ve 10 dakika sonunda skor Sporting: 3 - Beşiktaş: 1 oluverdi. Yani 'Turu nasıl kaybettik?' sorusunun cevabının karşılığı şu oldu: Aynen eski günlerdeki gibi!..

Spor yazarları Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı için ne dedi
Keşke insanlığının çeyreği kadar... (Ali Ece - NTV Spor)
Keşke Tolga, iyi insan olduğunun yarısı kadar, hatta çeyreği kadar iyi bir kaleci olsaydı. Daha önce kaleciydi Trabzonspor'da. Ama Beşiktaş'ta iyi oynadığı maçları saysa yıllar sonra, kötü oynadığı maçların en fazla yarısı kadar çıkar. Bir kalecinin performansı bu kadar kötü olamaz. Orta saha ve forvet hattının performansı bu kadar yüksekken, kalecinizin performansı bu kadar kötü olamaz.

BAKMADAN GEÇME!