Spor hattı

Güncelleme Tarihi:

Spor hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2005 00:00

Bilek Güreşi’nin isyanı

ADANA’da 2 ay önce düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda 10 sporcunun dopingli çıkmasının ardından fatura dünya şampiyonu bilek güreşçilerine çıktı. Vücut Geliştirme Federasyonuna bağlı oldukları için ceza aldıklarını ve doping olayıyla ilgili uzaktan yakından ilgilerinin olmadıklarını öne süren sporcular, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden yurtiçi ve yurtdışı müsabakalardan 1 yıl men cezası aldıkları için favori olmalarına rağmen 27 Kasım’da Japonya’da düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na katılamayacaklarnı söyledi. Geçen yılki Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda birçok sporcunun dopingli çıkmasına rağmen kendilerine ceza verilmediğini, ancak bu sene bu cezaya anlam veremediklerini söyleyen sporcular, Bakan Mehmet Ali Şahin’den yardım istedi.

Konyalı vekil tekrar istiyor

CHP
Konya Milletvekili Atilla Kart, Fenerbahçe maçının tekrarı yoluna neden gidilmediğini sordu. Kart, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, Konyaspor-Fenerbahçe maçında ‘kural ve maddi hata’ boyutlarına ulaşan kararlar nedeniyle Konyaspor aleyhine doğan hak ihlali ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Ömer Besim Kır koşusu yapılıyor

İSTANBUL
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2005 yılı faaliyet programında yer alan 50. Ömer Besim Koşalay Kır Koşusu, bugün yapılacak. Zeytinburnu Kazlıçeşme parkurunda gerçekleştirilecek organizasyona, yerli atletlerin yanısıra yurt dışından da katılım olacağı bildirildi. Yarışlarda ayrıca, Hollanda’nın Tilburg kentinde 11 Aralık Pazar günü yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası’na katılacak milli takımın da belirleneceği ifade edildi.

Denizli’de 4 taraftara ceza

DENİZLİ
’de oynanan Trabzonspor maçından önce ve karşılaşmanın bitiminde Kulüp Başkanı Zafer Katrancı ve güvenlik güçleriyle tartışan 4 taraftara ceza verildi. Spor İl Güvenlik Kurulu, dün yaptığı toplantıda 57 Gençlik Taraftar Grubu Başkanı Okan Karcı ile Ercan Elçi, İrfan Sancar ve Haydar Varan’a 5149 Sayılı Sporda Şiddet Kanunu’na göre spor ahlakına aykırı söz ve hareketler nedeniyle 1000’er YTL para (1 milyar) cezası verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!