Sözde intikam alacaklardı

Güncelleme Tarihi:

Sözde intikam alacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 09:44

İlk haftası oynanan Arjantin Premier Ligi'nde dün gece büyük bir süpriz yaşandı.

Haberin Devamı

2010-2011 sezonunda Arjantin İkinci Ligi'ne düşerek herkesi şaşırtan River Plate, 1 sezonluk aradan sonra yeniden ait olduğu yere döndü. Ve dün gece bütün futbolseverler 111 yıllık efsane kulübün geri dönüşüne tanıklık etti.

Bu sezonun ilk maçındaki rakip ise River taraftarları için belki de Boca Juniors maçlarından sonra yenmeyi en çok istedikleri takımdı.

O takım Belgrano'ydu. Yani River Plate'in 2 sezon önce tarihinde yaşadığı en kötü anıların baş aktörlerinden birisi olan kulüp... Kırmızı beyazlılar, kötü geçen 2010-2011 sezonunda ligde kalmak için Arjantin İkinci Ligi'ni 4. sırada bitiren Belgrano ile play-out maçı oynamıştı. Deplasmanda 2-0 yenilen Los Milonarios, kendi evinde de 1-1 berabere kalınca bir alt lige düşerek tüm futbol dünyasını şoke etmişti.

İNTİKAM ZAMANI GELMİŞTİ

Haberin Devamı

Dün gece Belgrano'dan intikam alma zamanıydı. 111 yıllık efsaneyi evinden olduğu sezonda son darbeyi indiren bu takımdan öc alma vaktiydi.

Yaklaşık 70 bin kapasiteli El Monumental tribünleri bu amaç uğruna tıklım tıklımdı. Öyle ki taraftarlar maç öncesi forumlarda günlerce organize olmuş, daha ligin başında ayaklarına kadar gelen bu intikam şansını kaçırmak istemiyorlardı.

AMA OLMADI...

Maça River Plate etkili başlamıştı. Kadroları eski yıllarındaki kadar iddialı değildi. Takımı Premier Lig'e çıkaran Arjantinli teknik adam Matias Almeyda, genç ve tecrübeli futbolcuları harmanladığı bir kadroya sahipti.

İşte o kadro ayaklarına kadar gelen intikam alma fırsatını değerlendiremedi. Stadyumu dolduran binlerce taraftarını tıpkı 2 yıl önce olduğu gibi yine hayal kırıklığına uğratmıştı.

Los Millionarios (Milyonerler), karşılaşmada ilk yarının son dakikası ve ikinci yarının ilk dakikasında yediği gollerle 2-0 geri düştü. Manuel Lanzini 76'da farkı bire indirse de bu gol mağlubiyeti engelleyemedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!