Soylu: Çocukluğumu yaşayamadım ama...

Güncelleme Tarihi:

Soylu: Çocukluğumu yaşayamadım ama...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 10:37

Dünya'nın en prestijli tenis turnuvası Wimbledon Tenis Şampiyonası'nda gençlerde mücadele ederek 3. tura kadar çıkma başarısı gösteren, İpek Soylu, "Çocukluğumu yaşayamadım ama hedefim var dünyanın bir numarası olacağım" dedi.

Haberin Devamı

Wimbledon'da gençlerde büyük mücadele vererek 3.tura kadar yükselen ve son karşılaşmasında Alman rakibi Lottner karşısında yenik düşerek elenen İpek Soylu, Grand Slam'de gençlerde üçüncü turu gören ilk Türk tenisçi oldu.

DHA Muhabiri Aynur Tattersall'un sorularını yanıtlayan Soylu, Wimbledon'da geçen bir haftanın kendisi için inanılmaz bir deneyim olduğunu ifade ederek, dünyanın bir numarası olmayı hedeflediğini belirtti.

Soylu son maçını ve Wimbledon'daki haftasını şöyle değerlendirdi; "Bu hafta oynadığım her maçta elinden geleni yaptığımı düşünüyorum. Son karşılaşmamda rakibim Lottner birçok turnuvada iyi sonuç almış, fiziksel olarak benden çok üstün, boylu ve çok güçlü biriydi. Kendimi gösteremedim. Ben oyunumu oynamaya çalıştım ama rakibim çok baskılıydı.Elimden geleni yaptım.Daha önce Avusturalya açık elemelerine katıldım ama Wimbledon'da ilk defa elemelere katıldım ve ilk defa ana tabloya çıktım. Daha önce kimse gençlerde ana tabloya çıkarak 3. turada oynamadı. Keşke daha iyisini yapabilseydim. Ama yine aldığım sonuç ve gösterdiğim performanstan memnunum. Geçirdiğim hafta için çok mutluyum. Çim kortta ilk oyunumdu. Eleme dahil 5 maç oynadım ve 4'ünü kazandım ve iyi oynadığımı düşünüyorum. Wimbledon'da çok büyük tecrübe yaşadım. İyi oynadım bu hafta benim için çok faydalı oldu. Dünyanıın en iyi oyuncuların antremanlarını izledim . Ne yiyip ne içtiklerini gördüm. Harika bir deneyim oldu benim için. Geçirebileceğim en güzel haftaydı.

Haberin Devamı

WIMBLEDON'A 2 YIL ÖNCE GEZMEYE GELMİŞTİM BU YIL MAÇA ÇIKTIM

Wimbledon'a ilk kez iki yıl önce gezmeye geldiğini ve burada oynama hayalleri kurmaya başladığını ifade eden milli raket, "2010 yılında Wimbledon'a gezmeye geldim ve kendi kendime inşallah burada oynarım demiştim ve oldu.Hiç oynamadığım bir zemin ve Türkiye'de olmadığı için çok ilgimi çekiyordu. Ama iki yıl sonra buraya gelmişim, maç kazanmışım, ülkemi temsil edebiliyorum, harika bir duygu. Destekçim olan ENKA veSİSEV'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

"AİLEM ÇOK FEDAKARLIK ETTİ"

Bu noktaya gelmesinde ailesinin çok büyük emeği geçtiğini ve kendisi için büyük fedakarlık yaptıklarını söyleyen Soylu, tenise 6 yaşında Adana Tenis Dağcılık Spor Klübü'nde başladığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: " 6 yaşında yaz okuluna yazıldım. Tenise önceleri yarım gün gidiyordum. Sonra okulla birlikte devam ettirdim ve İstanbul'a taşınıp ENKA Spor klübünde oynamaya başladım. Ailem çok fedakarlık etti. Türkiye'de sponsor bulmak çok zor ama benim hiç sorunum olmadı".

Haberin Devamı

HEDEFİM DÜNYADA 1 NUMARA OLMAK

En büyük hayalinin dünyada 1 numara olmak olduğunu sözlerine ekleyen milli raket, kendisine küçük küçük hedefler koyduğunu, Kvitova ve Lisicki'yi kendine örnek aldığını belirterek, "Sharopava'nın kişiliğini değil ama oyun tarzını ve çalışma hırsını çok beğeniyorum. Ayrıca sert ve baskılı oynayan kendi oyunuma yakın Petra Kvitova ve Sabine Lisicki'yi örnek alıyoru" dedi.

NORMAL BİR ÇOCUK GİBİ YAŞAMADIM

Günde 6 saat, haftanın 6 günü antreman yapan Soylu'nun sürelki seyahatlerde yoğun tempoda geçen bir hayatı var. Normal bir hayatı olmadığını belirten genç raket; "Normal bir çocuk gibi yaşamadım ve yaşamıyorum. Hayallerimin peşinden giderken fedakarlık etmek gerekiyor. Benim hayalim buraya gelip başarı elde etmek. Hedefime ulaşmam için fedakarlık etmek gerekiyor. Yaşadığım hayattan hiç mutsuz olmadım, şikayetçi değilim. Benim hayalim iyi bir tenisçi dünyanın bir numarası olmak. Bu hedefe doğru giderken birşeylerden fedakarlık etmek gerekiyor bunu biliyorum. İstediğim kadar ailemle, arkadaşlarımla olamıyorum ama yaşadığım hayattan çok memnunum. İstediğim yerleri görüyor,istediğim gibi yaşıyorum. Bugün annem vize alamadığı için gelemedi. Başvurmak için geç kalmışız. Ama benim sürekli yanımda olan destekleyen bir ailem var" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE TENİSTE İMKAN VE SPONSOR ÇOK

Türkiye'de tenisin daha yeni yeni güçlendiğini ve Türkiye'nin son yıllarda dünyada adının daha fazla duyulmaya başladığını ifade eden başarılı raket; " Ülkemizde tenis sporunda sponsor ve imkanlar artmaya başladı. İyi şartlarda antreman yapıyorum. Sponsor konusunda hiçbir zaman sorun yaşamadım. İstedikten sonra hiçbir şey imkansız değil. İnşallah birilerine yol gösterebilirim" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!