Şota için küçük insanlık için büyük adım

Güncelleme Tarihi:

Şota için küçük insanlık için büyük adım
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 11:47

Futbolda sezonun son haftalarına doğru rekabet üst seviyeye çıkar. Saha içindeki oyuncuların da, saha kenarındaki teknik ekiplerin de, saha dışındaki taraftarların da gözleri galibiyetten başka bir şey görmez olur. Kolay değildir, artık hedefe ulaşmaya sayılı haftalar kalmıştır. Bir senenin emeği sonuca ulaşacaktır. İşte böyle bir ortamda, Spor Toto Süper Lig'de dün gece ders gibi bir maç yaşandı Konya'da...

Haberin Devamı

Süper Lig'de alt sıralaradan kurtulmak ve küme düşme korkusu yaşamak istemeyen Torku Konyaspor, 24. haftanın açılış mücadelesinde Kasımpaşa'yı ağırladı. 4 haftadır galip gelemeyen Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor, 12. sıraya kadar gerilemiş alt sıralardaki takımların aldığı puanlarla da küme düşme ateşini ensesinde yaşamaya başlamıştı.

İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ise pahalı transferleri ve sezon başında kendisine koyduğu önemli hedeflere rağmen aldığı istikrarsız sonuçlarla üst sıralardan kopmuş izlenimi veriyordu.

İşte bu ortamda başlayan Torku Konyaspor-Kasımpaşa maçında sezona damga vuracak bir olay yaşandı. 19. dakikada Kasımpaşalı Ryan Babel, sol kanatta rakip oyuncuyla girdiği bir hava topu mücadelesinde yerde kaldı.
Hakem devam kararı verdi ancak Babel yerden kalkamadı. Bunun üzerine Konyasporlu oyuncu eliyle de Babel'i işaret ederek oyunu durdurmak istedi. Ancak bu esnada topu alan Kasımpaşalı Donk, Konyasporlu oyuncuların duraklamasından da istifade ederek topu Konyaspor kalesine gönderdi.

Şota için küçük insanlık için büyük adım

'Şaibeli gol' sonrası Konyasporlu oyuncular Donk'un çevresini sarıyor...

Haberin Devamı

Topun filelerle buluşması üzerine hakem gol verdi. Bu esnada bütün Konyasporlu oyuncular Donk'un üzerine yürüdü ve çevresini sardı. Tribülerde ise Kasımpaşa'ya büyük tepki vardı. Kasımpaşalı oyuncular Donk'u o bölgede korumaya çalışırken kenarda Kasımpaşa tenik direktörü Şota hem tribünlere sakin olun şeklinde el işaretleri yaptı hem de olayın baş kahramanı, oyuncusu Donk'u yanına çağırmaya çalıştı. Şota en sonunda sesini oyuncularına duyurabildi ve kenardan oyuncularına direktifini verdi. Santra yapılırken Kasımpaşalı tüm oyuncular kenara çekilirken kaleci Ertaç'da kaleyi boşalttı.

Santra sonrasında topu alan Konyaspor oyuncusu Hasan kabze de kenara çekilen ve kendisine 'yol veren' Kasımpaşalı oyuncuların arasından sakin şekilde ilerleyerek topu Kasımpaşa ağlarına götürdü ve maça tekrar eşitliği getirdi.

Şota için küçük insanlık için büyük adım


Şota için küçük insanlık için büyük adım

Santra sonrası adım adım topu Kasımpaşa kalesine süren Hasan 'golü atarak' karşılaşmaya tekrar eşitliği getirirken kaleci Ertaç da onu izliyor...

Haberin Devamı

Bu hareket sonrasında işler tatlıya bağlandı. Oyuncular tekrar sakinleşerek oyuna geri döndü. Taraftarlar başta teknik direktör Şota olmak üzere tüm Kasımpaşa oyuncularını alkışladı... Futbolun garip cilvesi ise, maç sonunda takımı sahadan 2-1 mağlup ayrılan bu jestin kahramanı Şota'nın takımının kötü gidişinden dolayı istifa etmesi oldu.


Şota için küçük insanlık için büyük adım

Şota'nın bu jesti sonrasında tribünlerde ve saha içinde karşılaşmada gerginlik düşüyor... Konyaspor'un golünü atan Hasan Kabze de, gol sonrası Donk'un yanına gelerek onunla tokalaşıyor ve iki kaptan 'işleri tatlıya bağlıyor'


ŞOTA: HER GÜN İŞE MUTLU GİTTİM...
Karşılaşma sonrasında Kasımpaşa'nın sezonun 2. yarısında aldığı kötü sonuçlar sebebiyle istifa eden Şota Arveladze, istifasını açıklarken Kasımpaşa camiasına teşekkür etti. "Maçlarda aldığım sonuçlardan dolayı istifa ediyorum. Bütün camiaya teşekkür etmek istiyorum. Son 3 sene inanılmaz yardım gördüm. Her gün işe mutlu gittim, bu çok önemli. Herkese teşekkür ederim ve başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, kariyerine nerede devam edeceği sorusu üzerine Arveladze, "İlk önce güzel bir uyku alacağım. Sonra buradayım, İstanbul'da. Gerisine bakarız" yanıtını verdi.

KOCAMAN: BÖYLE BİR ORTAMDA... TAKDİRE ŞAYANDI
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, karşılaşmada yaşanan ilginç olayı değerlendirdi. Maçın önüne geçen ve görülmesi çok ender rastlanan olaylardan biri ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Kocaman, şöyle devam etti: "Aslında olmamasını dilerdim. Bu pozisyonun hem olumlu hem de olumsuz tarafı var ancak olumlu tarafından bakmak gerekiyor. Olumlu tarafından bakınca da bunu söylemeyi bir borç olarak biliyorum. Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze'nin şahsında bütün kulübünü kutluyorum. Çünkü bizim ülkemizde her şey ne olursa olsun kazanmaya yöneliktir. Böyle bir ortamdayken böyle bir karar verip, tekrar maçın normal haline gelmesini sağlaması taktire şayandı. Hem kendisini hem de Kasımpaşalıları kutluyorum."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!