'Sorunları Ziya Doğan çözecek'

Güncelleme Tarihi:

Sorunları Ziya Doğan çözecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 13:13

Trabzonspor'da, Ankaragücü beraberliği sonrası yoğun şekilde eleştirilen teknik direktör Ziya Doğan'a sahip çıkan Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, "Oynamamız gereken futbolu ortaya koyamadığımızı kabul ediyoruz ama bunu çözecek olan da Ziya Doğan" dedi.

Ziya Doğan'a güvenerek lige başladıklarını, istikrarı sağlamak için de kendisiyle devam etmek zorunda olduklarını vurgulayan Zeyyat Kafkas, yerel bir televizyonda tek suçlunun teknik direktörleri olmadığını söyledi. Zeyyat Kafkas, daha sonra şöyle konuştu:

"GALATASARAY GİBİ OYNAMALIYIZ"

“Göreve geldiğimizde bir değişiklik yapmamız gerekiyordu ve biz de 24 futbolcuyu değiştirdik. Takımda bir kabuk değişikliğine ihtiyac vardı. Ama kabuk değiştiren her takım şampiyon olacak, diye bir kural yok. 24 oyuncu değiştirmek bir marifet değil. Biz bunu övüne övüne söylemiyoruz. Ama bu gerekliydi, kan değişikliği gerekiyordu. Bana sorarsanız bugün gelinen noktada Galatasaray nasıl bilerek top oynuyorsa, attığı gollerin hepsi nasıl organizeyse, tüm ataklar nasıl ön liberodan başlıyorsa, bizde de öyle olmalıyız. Galatasaray'ı izlerken doyamadık. Bizim takım da Galatasaray gibi oynamalı.“

Ligin en iyi kadrolarından birine sahip olduklarını da iddia eden Zeyyat Kafkas, bireysel yetenek olarak üst düzeyde futbolcuları olduğunu anlatırken şöyle devam etti:
“Her biri çıkıp bir maç kazandırabilir. Ama kollektif futbolu sahaya yansıtamıyoruz. Bu arıza bir gerçek. Bunu ben de söylüyorum. Ama Ziya Doğan, buraya başarısız olmaya gelmedi. Kendisine göre hedefleri var. Ama ortada bir arıza var ve bu arızayı bularak çözmek de Ziya Doğan'ın işi. Takım bir ekip olmuş ama kollektif futbolu sahaya yansıtamıyoruz. Şu ana kadar bireysel yetenekleri olan futbolcularımızın öne çıkmasıyla puanlar aldık. Takıma bir iki takviye yaptı. Bir, iki tane daha yapabilirdik, ama yapamadık. İlla transfer olsun, diye futbolcu alarak kulübün parasını sokağa atamazdık. Bu hataları biz de yaptık.“

Ziya Doğan'la yönetimin Trabzon kanadındaki yöneticilerin sorunları olduğu yönündeki haberlerin de kesinlikle gerçek dışı olduğunu savunan Zeyyat Kafkas, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bizim Ziya Doğan'la hiç bir sorunumuz yok. Zaman zaman fikir ayrılıkları oldu ama ortak paydamız Trabzonspor'un başarısı. Çünkü Trabzonspor başarılı olursa, Ziya Doğan'da başarılı olacak. Dolayısıyla burada görüş ayrılıkları olmasından doğal bir şey yok. Yönetimden istifa eden arkadaşlarımız da başarı istiyorlardı. Ama şartlar o zaman onu gerektirdi ve bugün aramızda yoklar. Bu tip fikir ayrılıkları olabilir. Yönetimdeki Trabzon kanadından hiç birimiz Ziya Doğan'a karşı değiliz. Ama Trabzonspor da şu anda takır takır futbol oynamalı. Bunu Ziya Doğan'ı eleştirmek için söylemiyorum. Bu sorunu teknik kadronun çözeceğine inandığımız için arkalarındayız. Ziya Doğan'la kongreye kadar gitmek zorundayız. Çünkü istikrarı yakalamak istiyoruz. Kendisine güvenerek bir kadro kurduk, o da şu anda bir sistem oturtmaya çalışıyor."

Sakat futbolcularının iyileşmesiyle birlikte Ziya Doğan'ın işinin gün geçtikçe zorlaştığını da belirten Zeyyat Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:
"Çünkü her geçen hafta oyuncu seçmekte zorlanacak. Ligin son haftasına kadar şampiyonluk yarışının içinde olacağımıza inanıyorum. Şu anda tüm kusurları teknik kadroya bağlamak bana göre doğru bir şey değil."

ERSEN: "GELİŞMELER BİLGİM DIŞINDA"

Trabzonspor'dan İspanyol takımı Recreativo de Huelva'ya transferi yılan hikayesine dönen Ersen Martin, yaşanan belirsizliğin kafasını karıştırdığını vurgularken şunları söyledi:
"Kimseye, (Gitmek istiyorum) demedim. Menajerim kulüple anlaşmış ve Trabzonsporlu yöneticiler de bana gideceğimi söyledi. Daha sonra yaşanan gelişmeler ise tamamen benim bilgim dışında. Şu anda kendimi yeniden Trabzonspor'a hazırlamaya çalışıyorum. Ama bunun kolay olacağını kimse sanmasın. Kendimi İspanya'ya hazırlamıştım. Kendimi, Real Madrid'e, Barcelona'ya karşı oynamaya kilitlemiştim. Şu anda yaşanan karışıklıklar, aklımı karıştırıyor. Bir an önce konunun karara bağlanmasını istiyorum. Bu olay çözüldükten sonra kendimi futbola vermek için çalışacağım. Ama dediğim gibi şu anda neyin nasıl olacağını ben bile bilmiyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!