Sokaklardan şampiyonluğa

Güncelleme Tarihi:

Sokaklardan şampiyonluğa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 16:50

Aydın'da, sokakta çalışırken bulunan ve rehabilite edilen çocukların oluşturduğu futbol takımı bir 'Volkwagen Juniors Masters Cup'ta şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Aydın'da, sokakta çalışırken bulunan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde rehabilite edilen çocukların oluşturduğu Aydın Sosyal Hizmetler Çocuk Esirme Kurumu (SHÇEK) 13 Yaş Altı Futbol Takımı, “Volkwagen Juniors Masters Cup”ta Türkiye birincisi olarak, Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

İzmir'de Buca Stadı'nda yapılan “Volkswagen Masters Cup” Türkiye birinciliği müsabakalarında, İzmir'den Altay, BucaGenç Futbol Akademisi ve Denizlispor ile mücadele eden Aydın SHÇEK futbol takımı, final karşılaşmasında BucaGenç'i 1-0 yenerek Türkiye birinciliğini kazandı.

Aydın SHÇEK, Almanya'daki “Avrupa Volkswagen Junior Masters 13 Yaş Altı Şampiyonası”na gitmeye hak kazanırken, müsabakanın ardından döndükleri Aydın'da büyük bir coşkuyla karşılandılar.

Haberin Devamı

REHABİLİTE AMACIYLA SPOR YAPTIRILIYORDU

Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, yaptığı açıklamada, Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin 2003 yılından beri Aydın'da hizmet verdiğini belirterek, merkeze gelen çocukların sokakta çalışan çocuklar olduğunu söyledi.

Merkezde çocukların rehabilitesi için, onlardan bir takım sosyal etkinliklere katılmalarını istediklerini ifade eden Çenet, bu faaliyetlerden en önemlilerinden birinin de sportif faaliyetler olduğunu belirtti.

13 yaş ve altındaki çocukların futbol faaliyetlerinde ve etkinliklerinde gönüllü bir çalışma içerisine girdiklerini ve kurulan Aydın SHÇEK futbol takımıyla il düzeyinde birincilikler kazandıklarını ifade eden Çenet, “Volkswagen'in düzenlediği turnuvada Türkiye birincisi oldular. Bu başarı, azımsanacak bir başarı değil. Çocuklar bu konuda yüreklerini, gönüllerini ortaya koydular. Hakikaten büyük bir özveriyle çalıştılar. Bu başarıyı sağladılar. Aydınımız'ın gururu oldular. Aydınımız'ı dışarıda çok güzel şekilde temsil ettiler. Almanya'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda da bu başarıyı tekrar göstereceklerine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

3 YILDIR NAMAĞLUP TAKIM

Aydın SHÇEK Spor Kulübünün Başkanı Ercan Gündoğdu da takımlarının Aydın'da üç yıldır 13 yaş altı kategorisinde il birincisi olduğunu dile getirerek, takımın 3 yıldır yaptığı bütün karşılaşmaları kazandığını ve namağlup unvanını sürdürdüğünü belirtti.

Turnuvaya katılan diğer üç takımın profesyonel takımların altyapısı olduğunu, Aydın SHÇEK'in ise amatör bir takım olduğunu, bu nedenle turnuvaya katılmalarının bile büyük bir onur olduğunu vurgulayan Gündoğdu, “Açıkça söylemeliyim ki böyle bir başarı beklemiyorduk. Aslında biraz da şanslıydık. Her şey istediğimiz gibi oldu. Çok istedik ve başardık” dedi.

Aydın SHÇEK takım kaptanı Kenan Öcal ise maç gününe kadar çok çalıştıklarını, 3 hazırlık maçı oynadıklarını ifade ederek, “Ben ve bütün arkadaşlarım kendimize çok güveniyorduk. Onun için de bu işi yapabileceğimizi biliyorduk. Maç günü hepimiz çok istekliydik. Arkadaşlarımla birlikte çok iyi top oynadık. Bütün rakiplerimizi geçtik. Şimdi Almanya'ya gideceğiz. Orada da çok çalışıp bütün maçları alacağız” diye kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!