Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

25 SENEDİR KABAK SATIYOR

Halit Yaman aslen Ankaralı ama genç yaşta İstanbul'a yerleşmiş. Yaklaşık 25 senedir Erdenköy ve Suadiye arasında kabak satıyor. Son altı yıldır ise Kazım Özalp Sokak'taki Migros'un önünde kendisine yer tutmuş. Çamlıca Esatpaşa'da eşi ve üç çocuğuyla oturuyor. Yazdan hazırlayıp limon suyu ve tuzun içinde sakladığı enginar ve bamyaları da kavanozu 3 milyon liradan satıyor.

KIRBAÇ SOKAK (Kuruçeşme)

Kuruçeşme'nin en geniş sokağı. Mütevazi semtin bu 214 adımlık sokağında büfeden kuruyemişçiye, emlakçıdan eczaneye, manava dek her türlü dükkanı görmek mümkün. Biraz ilerleyince sol tarafta 200 yıllık Surp Yeremiyan Haç Ermeni Kilisesi beliriyor. İkiye bölünen sokağın bitiminde ise Aya Dimtri Rum Kilisesi tam karşıda yer alıyor.

BURSA İSKENDER KEBAPÇISI

Bursa'da 1960'tan İstanbul'da da 1989'tan beri İskender Kebabı'nın lezzetini müşterilerine sunan Bursa İskender Kebapçısı'nın Maslak şubesi ise iki buçuk yıldır faaliyette. Haftanın her günü öğlen ve akşam saatlerinde dolup taşan kebapçının maşhur İskender Kebap'ta kullanılan tereyağ ve salça özel olarak Bursa'dan getiriliyor. Semra Özel, Yıldız Tilbe, Doğuş gibi ünlülerin de uğrak mekanı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!