Şok teklif

Güncelleme Tarihi:

Şok teklif
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Galatasaray’ın hisselerini alırız

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan bomba gibi açıklama

Şirketinin hisse senetlerini satışa çıkaracak olan G.Saray'a ilk teklif F.Bahçe'den geldi. Sarı lacivertli kulübün başkanı dün, yaptığı açıklamada ‘‘Dökümanları ve statüyü inceleriz. Menfaatlerimize uyarsa, G.Saray şirketine ortak oluruz’’ dedi.

Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dün yaptığı ilginç açıklama spor kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.

Fenerbahçe kulübü olarak, Galatasaray şirketinin hisse senetlerini alabileceklirini ifade eden Yıldırım aynen şu sözleri sarfetti:

G.Saray Kulübü şirketinin yüzde 42'lik payını satışa çıkarıyor. Şu ana kadar bu konuyla ilgilenmemiştik. Ancak yönetim kurulu toplantısı yaptığımız sırada sayın Mehmet Cansun ile telefon görüşmesi yaptım. Konuyu yönetimde de tartıştık. Eğer Galatasaray, şirketi bir ortağa devretmek istiyor ve bunu genel kuruldan geçirebiliyor ise o şirketin döküman ve statüsü bize gelir, inceleriz. Fenerbahçe bu şirketten pay alınca menfaatleri doğrultusunda ortak olmaya hazırız.

Basın toplantısında sarı lacivertli takımın gündemindeki bir çok konuya açıklık getiren Yıldırım şunları söyledi:

Rıdvan’a destek verdik

Rıdvan Dilmen oy birliği ile değil, yönetimdeki arkadaşların oluruyla göreve geldi. Camiaya faydalı olabileceğini düşündük. Destek verdik, yanında olduk ama istifa etti. Maddi manevi hiç bir fedakarlıktan kaçmadık. Her türlü futbolcu tercihini de kendisine bıraktık. Dilmen göreve geldiğinden bu yana hiç bir zaman işine karışmadık. Sadece MTK maçından önce Ogün konusunda başkan olarak kendisini uyardım.

İtalyan ekolü geldi

Artık Rıdvan defteri kapandı. Göreve geldiğimden beri hep İtalyan ekolü istedim. Yönetimde isimleri görüşüp tesbit ettik. Ben bizzat giderek Scala, Zeman ve Giodolin ile görüştüm. Üç isimle de anlaştıktan sonra Zaccaroni ve Ancelotti'nin tavsiyesiyle Zeman'da karar kıldık. Bir yıllık sözleşme imzaladık ama göreve devam ettiğim taktirde memnun kalırsak, Zeman da kalacak.

Sözüm senettir

Görev süremiz sezon ortasında bitiyor. Aday olup olmayacağımız belli değil. Gelebilecek yeni yönetime sıkıntı yaratmamak için böyle bir yol seçtik. Devamı 26. sayfada

G.Saray camiasından büyük tepki

FARUK SÜREN

Fenerliler bizi alkışlar

Galatasaray'ın bir Amerikan şirketine satmak istediği hisselere F.Bahçe'nin talip olmasına Başkan Faruk Süren'den ilginç yanıt geldi. Süren, ‘‘Kongrede isteyeceğimiz yetkide amaç hisselerin bir Amerikan şirketine satılmasıdır. Başka ortaklara satılması söz konusu değildir, gerçekleşemez. Ama amacımız ileride halka açmak. Eğer halka açma döneminde F.Bahçe'nin işine gelir, talip olursa, olabilir. O zaman biz F.Bahçe'nin de sermaye katkısıyla sampiyonlukları kovalarız. Bir gol attığımızda da F.Bahçeli yatırımcılar ayağa kalkıp bizi alkışlar’’ dedi.

ALİ DÜRÜST:

Yıldırım akılları karıştırıyor

G.Saray Kulübü Basın Sözcüsü Ali Dürüst, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, sarı kırmızılı takımın hisse senetlerinin satışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamanın, tamamen Galatasaray Kongre Üyelerinin aklını karıştırmak için yapılıdığını söyledi. Galatasaray'ın her geçen gün çıtayı yükselttiğini belirten Dürüst, ‘‘Kulübümüz yaptığı atılımlar ve yeni projelerle her geçen gün Avrupa takımlarının seviyesine geliyor. Sayın Aziz Yıldırım'ın, yaptığı açıklama kongre üyelerimizin kafasını karıştırmak için yapılmıştır.

ŞOK TEKLİF

Bazı yazarlar kulübü borca soktuğumu, bu yüzden kimsenin aday olmayacağını iddia ediyor. Benim sözüm senettir, hiç bir zaman vereceğim bedelleri koz olarak kullanmam. Daha iyi yapanlara her zaman destek vereceğim.

Süleyman Oulare için bizden önce Genk- Stutgart arasında 7 milyon mark karşılığında yapılan sözleşme elimde. Biz bu oyuncuyu 6.5 milyon marka satın aldık. Rıdvan Dilmen'in komisyon aldığını iddia edenler yanılıyor. Ayrıca Rıdvan Dilmen, Löw ile aynı şartlarda imza attı. Bunu aylık taksitler halinde kendisine ödüyorduk. Kulüpte bir aylık alacağı kalmıştır.

Zeman'a inandığımız için göreve getirdik. Henüz bir çok ayrıntıyı konuşmadık. 2 yardımcısı ile birlikte Almanya- Türkiye maçı izleyecek, pazartesi günü işbaşı yapacak. Ogün, Abdullah ve Rüştü'yü daha önceden tanıyor. Takım hakkında kendisine bilgi verdik. Her türlü yetkiye sahiptir, Ne derse uygulanacak. Dimas dahil herkesin ismini hocaya bildirdik. Son kararı o verecek.

Fenerbahçe'nin oynadığı futbol ve aldığı neticelerden memnun değilim. Ama yönetim olarak bugüne kadar hiç bir fedakarlıktan kaçmadık. 16 futbolcu aldık. Hepsi kariyer sahibi, milli oyuncular. Tek sıkıntımız rahat çalışamamak. Zeman gelmeden ‘‘Voleybolcu’’ benzetmesi yapıldı. Lütfen herkes sabırlı olsun ve takımı desteklesin. Sabırla başarıya ulaşacağız.

Kulübümüzün üyeleri meseleleri divanda konuşsunlar. Kamuoyunun önünde yakışmayacak davranışlardan kaçınalım. 25 Nisan'daki toplantıda eski yöneticiler kulüpten alacaklarını hibe etme sözü vermişti. Bugüne kadar Hasan Özaydın ile Mehmet Nazif Günal bunu yerine getirdi. Diğer yöneticilerin de vaadini yerine getirmesini bekliyoruz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!