Şok iddia! Ergin Ataman'ı toplantıya almadılar

Güncelleme Tarihi:

Şok iddia Ergin Atamanı toplantıya almadılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 15:43

Türkiye'nin 4 takımla birden katıldığı Euroleague'e Galatasaray'ın alınmamasının sebebi konusunda çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Millet gazetesinde yer alan habere göre, Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, sezon içinde yaşananlardan dolayı sarı kırmızılı takımın koçu Ergin Ataman'a büyük öfke duyuyordu. Galatasaray'ı bu yüzden Euroleague'e dahil etmeyen Bertomeu, İspanya'da yapılan son toplantıya Ataman'ı aldırmadı.

Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon Euroleague'de yok... Anadolu Efes, Fenerbahçe, Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş potanın 1 numaralı kupasında Türkiye'yi temsil edecek. Ancak sarı kırmızılı takım Beşiktaş, Banvit ve Trabzonspor ile birlikte Eurocup'da mücadele edecek. Peki Galatasaray neden Euroleague'e alınmadı? İşte yanıtı:

"Galatasaray'ın Kızılyıldız maçları, Ergin Ataman'ın Euroleague organizasyonu ve yönetimi hakkında verdiği demeçler, oyunculara ödenmeyen paralar, geçen sezon alınan cezalar ve sarı kırmızılıların eksik kadroyla salona çıkması...

Şok iddia Ergin Atamanı toplantıya almadılar

"ATAMAN LÜTFEN GELMESİN"
Sarı kırmızılılar Euroleague'de parke dışına itilirken, Türkiye'den Darüşşafaka Doğuş bu organizasyona katılan 4. takım oldu. Başka bir sebep ise kapalı kapılar ardında yaşanan bir hadiseyle ilgili. Haziran ayının 18'inde Galatasaray heyeti yanlarına koç Ergin Atamanı'ı da alarak, Euroleague idarecileriyle konuşmak için Barcelona'ya gitti. Ömer Yalçınkaya ve Can Topsakal toplantıya katılırken, Euroleague CEO'su Jordie Bertomeu (üstte), "Ataman lütfen içeri gelmesin" dedi. Zira Bertomeu Ataman için, "Euroleague'in dengesini bozdu" diyerek koça olan tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

ATAMAN EUROLEAGUE YÖNETİMİNİ HEDEF ALMIŞTI
Ergin Ataman'ın, dolayısıyla Galatasaray'ın Euroleague tarafından boykot edilmesinin birçok nedeni var. Mesela geçen sene İstanbul'da oynanan Maccabi maçı sonrasındaki açıklamaları... Cimbom maçı tartışmalı bir şekilde 97-94 kaybetmişti. Ataman da maç sonunda sert ifadeler kullanmıştı:
"Bence dünyanın en iyi hakemlerinden biri olan Luigi Lamonica kendi egosuna yenik düştü. Bugün burada bir Türk takımının hakkı gasp edildi. Bu Euroleague gibi ciddi bir organizasyon için ciddi bir skandal."

Şok iddia Ergin Atamanı toplantıya almadılar

"BRAVO SİZE! ÇELİK YELEK GİYEREK TARİHE GEÇTİNİZ"
Geçen sezon Euroleague'de Kızılyıldız ile Galatasaray arasında oynanan maç dünya gündemine oturmuş; bir Sırp taraftar karşılaşmadan önce çıkan olaylar nedeniyle hayatını kaybetmişti. Maçtan önce ise Ataman'ın Kızılyıldız taraftarları için sarfettiği, "Bunlara 300-400 terörist diyeceğim" ifadesi büyük olay yaratmıştı. Bu yüzden Sırbistan hükümeti, Ataman'ın kendi ülkelerine giremeyeceğini dahi söylemişti. Deplasmanda oynanan maçta ise koç, can güvenliğinden endişe ettiği için sahada çelik yelekle yer almıştı. Bu yüzden Euroleague yöneticileri de, "Bravo size! Çelik yelek giyerek tarihe geçtiniz" diyerek ironi yaptı.

Şok iddia Ergin Atamanı toplantıya almadılar
ERGİN ATAMAN'DAN 2 YILLIK İMZA!


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!