Soğuk gerçekler

Güncelleme Tarihi:

Soğuk gerçekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 1997 00:00

Vedat OKYAR
Haberin Devamı

Şimdilerde Beşiktaş adına bir şeyler yazmak zor zanaat... Beşiktaş'ta bana soğuk gelen gerçekler var. Isıtmak benim işim değil. Yönetimin mesuliyeti, teknik adamların da mecburiyeti. Serin serin başlayalım. Bu takımın menajeri Kadir, antrenörü Fuat, her ikisinin de formada terleri var. Emekleri var. Benim de onlara sitemlerim. Çocuklar siz geçen sene, koca bir sezon bu oyuncularla haşır neşir olmadınız mı? Kimin ne kadarlık futbolcu olduğunu nasıl oluyor da bilmiyorsunuz? Bilmemenize imkan yok. En azından ben inanmıyorum. Aman yüksek ses çıkartmayalım. Yerimizden de olmayalım politikası güdüyorsunuz. Geçmiş sezonun en büyük zaafı en arkadaki o çok büyük delik değil miydi? Peki deliğin sahibi Rahim'di değil mi? Nasıl oluyor da siz yönetimden buraya bir adam istemiyorsunuz. Ve yine nasıl oluyor da Toshack'a Rahim'i anlatamıyorsunuz? Bu sistem laflarını ne sever, ne kullanırım. Bir seferlik ağzımdan çıksın. İki kenar adam noksanlığı çok ortada. Bunlara da elimiz değmedi. Toshack ne Türk futbolunu bilir, ne oynayanını? Kariyeri başüstüne, tanıyana kadar yapacağı hatalarda ben sizi mesul tutacağım.

Bilip de sakladıklarınızı ben kendimce yorumlayayım. Rahim kim? Bir şarkıcı var, klibini izledim. İsmi Mirkelam. Rahim'e koşmada avans verir. Ah be çocuklar. Beşiktaş takımı 90 dakikanın 75 dakikasını öbür sahada oynuyor. En arkada oynayan bir futbolcunun arkasında kocaman bir arazi kalıyor. Eğer o futbolcu da ağır ise eyvah ki eyvah. Bu ülkenin en çabuk ve en büyük kademe ustası, takımın kaptanı Recep değil mi? O mevkiye adam alınmadıysa mevcut listede başka adam OY-NA-MAZ... Siz bunu bile anlatmamışsınız. Son oyunda Şekerspor'dan alınan İki genç seyrettim. Heveslerini kırmak gibi bir niyetim yok. Ama bana görüntüleri Beşiktaş takımında değil de ancak Beşiktaş Çocuk Parkı'nda oynarlar gibi geldi. Buna da dur dememişsiniz. Alınan Tayfur var. Çamaşır makinesi gibi bu çocuk. Ha babam koşacak, ona şüphem yok. Yaptığı kilometre ile faydalı olur. Yaratıcılığı yok. Yeteneği kısıtlı. Yani olsa da olur, olmasa da... Verilen para büyük. Demek ki bu işe de sesiniz çıkmamış. Ben isterdim ki Beşiktaş'ın başında olan iki eski futbolcusu masaya yumruklarını vursun. Ama sizden tık bile olmamış. Ha şimdi siz Vedat ağabeyinize 'Biz bunları hep söyledik. Ama abi ne yönetime, ne de Toshack'a inandıramadık' derseniz, ben de size o zaman 'Sizin orada ne işiniz var?' derim.

Benim için korku hiçbir zaman iyi bir yatırım değildir. Hele futbolda günü birlik korkulara kapılmak hiç iş değildir. Zannedilmesin Şekerspor maçına baktım da korktum. Endişelerimi dile getirdim. Korkularımı değil... Beşiktaş'ın elinde iyi bir kadro var. Yanlış yerlerde yanlış adamlar oynatılmazsa bu kadro iş görür. Ezberimde olan Letchkov'un futbolculuğu da son İngiltere Avrupa Kupası'ndaki yerinde duruyorsa dördüncü yabancı seçimi bana göre doğru. Eksiği olmaz, fazlası olur. Yarınki Ankara oyunu iyi biterse kapıda bekleyen Avrupa turuna moral taşır. Ondan sonrası da Allah kerim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!