Sofuoğlu sezondan memnun

Güncelleme Tarihi:

Sofuoğlu sezondan memnun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 11:35

Dünya Supersport Şampiyonası'nı ikinci sırada bitiren milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, iyi başladığı sezonu şanssızlıklarla ikinci sırada bitirmesine karşın takımı Kawasaki'yi markalar şampiyonu yaparak güzel bir sezon geçirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Milli motosikletçi Sofuoğlu, geçen hafta sonu İspanya'da koşulan 13. ayak yarışıyla tamamlanan Dünya Supersport Şampiyonası'nı, değerlendirdi. Sezon öncesi her şeyin olumlu gözüktüğünü ifade eden Sofuoğlu, geçen yılın şampiyonu olarak sezona başladığını ve sezonun ilk yarışı Avustralya koşusunu kazandığını hatırlattı. "Geçen yıla göre daha kolay bir sezon olacağını düşünüyordum" diyen Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Ancak ikinci yarışta pole-pozisyonundan kalkarken motorum arızalandı, yarış dışı kaldım ve daha ikinci yarıştan 25 puan kaybım oldu. Bayağı bir moral bozukluğu yaşadım ve altıncılığa kadar geriledim. Bu, diğer yarışlarımı da etkiledi. Hollanda'ya gittiğimde kazanmak zorundayım ve bu baskıyla çıktığım yarışı ikinci tamamladım. Benim şanssız gidişatım sonucunda rakibim Sam Lowes güçlenmeye başladı. Bir sonraki yarışım Monza'da da lider giderken ve arayı da bayağı açmışken, yaptığım bir hatadan dolayı bir anda yarış dışı kaldım. Bu, şampiyonayı iyice sıkıntıya soktu. Üç yarışta iki sefer sıfır yapmıştım. Bu da bir şampiyon için iyi bir şey değildi. Ardından İngiltere'deki Donington yarışında da tabii Sam Lowes'un evinde yarıştık. Orada zaten onu geçebileceğimi düşünmüyordum. Tahmin ettiğim gibi ikinci tamamladım ve puanlamadaki fark haddinden fazla açılmaya başladı. Portekiz'deki üçüncülüğümle beraber artık şampiyonluğu unutmaya başladım. Sadece artık sezon sonuna kadar kazanabildiğim kadar yarış kazanacaktım."

"Takım tecrübesizdi"

Sofuoğlu, MAHI Racing Team India takımıyla sorun yaşadıklarını belirterek, takımın tecrübesiz olduğunu söyledi. Takımın çok hata yaptığını anlatan Sofuoğlu, "Portekiz yarışından sonra testlere önem verildi. Üç dört ekstra test yapıldı, yarışlara daha iyi hazırlanmam sağlandı. Ondan sonraki yarışları ardı ardına kazanmaya başladım" dedi. Rusya yarışının ise pole pozisyonundayken İtalyan pilot Andrea Antonelli'nin hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildiğini anımsatan Sofuoğlu, ardından İngiltere, Türkiye ve Fransa yarışlarını kazanmasına karşın bu başarıların, sezon başında kaybettiği puanları toparlamaya yetmediğini kaydetti.

Sofuoğlu, "En sonunda İspanya'ya geldiğimizde şampiyonluk şansım zaten bitmişti. Tek bir şansımız vardı, o da Kawasaki'yi markalar şampiyonu yapmak. Onun için düşmemem ve yarışı ilk 3'te tamamlamam gerekiyordu. Kawasaki'ye tarihinde ilk kez markalar şampiyonluğunu getirdim. Takımımın da benden istediği, İspanya'da yarış kazanmam değil, Kawasaki'yi markalar şampiyonu yapmaktı. Çünkü benim dışımdaki pilotlar ilk 6 içinde yer alamıyordu" diye konuştu.

İki hedefi vardı

Sezon başında iki hedef belirlediğini anlatan Sofuoğlu, "Birincisi şampiyon olmak, ikincisi Türkiye'deki yarışı kazanmaktı. Şampiyonluk nasip olmadı ama kariyerimdeki en önemli yarışmalardan Türkiye yarışını kazandım. Yarışı gelip izleyen herkes gördü. Çok zor bir yarıştı. Dünya şampiyonluğunu almış kadar oldum. Sezona geriye dönüp baktığımda güzel bir sezon geçirdim" ifadelerini kullandı.

Türkiye Şampiyonası

Kenan Sofuoğlu, Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın, bu hafta sonu Uşak'ta yapılacak 5. ayak yarışına katılacağını söyledi. Yarışının, özellikle Dünya Supersport Şampiyonası'nın bitimine denk getirildiğini belirten Sofuoğlu, "Her yıl katılıyordum. Bu yıl ilk kez katılacağım. Daha sonra şampiyonanın finali İzmir'de yapılacak. Ona da katılacağım. Yarışma benim dünya şampiyonasındaki motosikletle değil, antrenman yaptığım motosikletle yapılıyor. Yarın akşam da özel bir televizyonda eğlence programına konuk olacağım. Ardından Uşak'a geçeceğim" diye konuştu.

Superbike EVO ile süreyi uzattı

Gelecek yıl Supersport'ta devam edecek Sofuoğlu, Kawasaki ile iki yıllık sözleşmesinin bulunduğunu ifade ederek, "Bir yıl daha devam ederek, supersportta şampiyonluğu tekrar almak istiyorum. 2015'te superbike tamamen değişiyor. İsmi Superbike EVO olacak. Motosikletlerin modifiyesi daha az olacak" dedi. Kawasaki markasının da kendisinden bir yıl daha kalıp, bir şampiyonluk daha istediğini ifade eden Sofuoğlu, "Esasında supersporttan ayrılmasam, en fazla iki yılda yarışmayı bırakırım. Superbike EVO'ya geçtikten sonra kolay kolay bırakmak istemiyorum. Şampiyonluğu bırakacağımı sanmıyorum. Uzun vadeli toplamda 3-4 sene sonra yarışları bırakabilirim" değerlendirmesini yaptı.

"Başbakan sporcu yetiştirmemi istiyor"

Yarışmayı bıraktıktan sonra sporcu yetiştirmek istediğini dile getiren Sofuoğlu, "Sakarya Akyazı'da pist yaptırmıştım. Başbakanımız bile benden sporcu yetiştirmemi istedi. Burada sporcu yetiştireceğim. Yetiştirdiğim sporcuların kulüplerinin, Avrupa'da takımlarla anlaşmalarını sağlayacağım. Bunlar destek gerektiriyor. Devlet bana destek verirse, sporcuları Avrupa'da takımlara götürüreceğim. Anlaşıp yatıştıracağız" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!