Sneijder ihtilali

Güncelleme Tarihi:

Sneijder ihtilali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 00:06

Terim, 10 numara pozisyonunda çok başarılı olan ve hazırlık maçlarında attığı gollerle alkışlanan Hollandalı için yeni bir varyasyon deneyecek.

Haberin Devamı

Bu durumda ya Drogba-Burak’tan biri yedek kalacak ya da Burak sağa çekilecek.

WESLEY Sneijder’in sezon öncesi formu Fatih Terim’i zor bir kararla baş başa bıraktı. Deneyimli çalıştırıcı, yeni 10 numarasından maksimum katkı almak için yeni varyasyonlar deneme hazırlığında. Herkesin merak ettiği soru ise, “İmparator, Wesley Sneijder için çift forvetten vazgeçecek mi?”
Hollandalı yıldız, geçen sezon Inter’den transfer edildiği dönemde, Drogba-Burak ikilisinin yakaladığı uyum ve kondisyon eksikliği nedeniyle Fatih Terim tarafından sol açıkta görevlendirilmişti.

SLOVENYA’DA DENENECEK

BURADA orta karar bir grafik çizen Sneijder’ın, yeni sezon öncesi 10 numara pozisyonunda oynadığı futbol görev değişikliğini gündeme getirdi. Asıl yerinde orta sahaya katkı vermeye devam ederken golcü bir futbolcuya da dönüşen Hollandalı çok daha verimli oldu. Özellikle Malaga maçının ilk yarısında sol açık yerine forvet arkasında oynayıp, ofansif anlamda sağladığı katkı sonrası Terim’in 4-2-3-1 sistemini Slovenya kampında deneyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

10’A FORMÜL ARANIYOR

ANCAK bu aynı zamanda, İmparator’un, 2 sezondur başarılı olduğu sisteminden ödün verip vermemesi anlamına da gelecek. Tek forvetli sisteme dönülmesi halinde sarı kırmızılı teknik adam, Drogba ya da Burak ikilisinden birini kulübeye gönderecek. Diğer alternatif ise, geçmişte orta sahada da görev yapmış olan Burak Yılmaz’a santrfor yerine kanatlarda görev vermek olacak. Sarı kırmızılı teknik heyetin bu konuda nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Kampın yeni adresi Slovenya

Sarı kırmızılılar, İzmir’de oynadığı Malaga maçının ardından 2. etap çalışmaları için Slovenya’ya uçtu.
ÖNCEKİ gece İzmir’de 3-3 berabere kaldığı Malaga maçının ardından İstanbul’a dönen Galatasaray kafilesi, dün öğle saatlerinde Slovenya’ya uçtu. İlk hazırlık kampını İngiltere’nin Birmingham kentinde yapan sarı kırmızılılar, 2. etap çalışmalarına Slovenya’ın Bled kasabasında devam edecek. Burada 5 gün sezona hazırlanacak Cimbom, Napoli ile oynayacağı hazırlık maçı için 27 Temmuz Cuma günü İtalya’ya geçecek.
Öte yandan Sneijder, dünkü seyahat öncesi twitter’dan “İzmir’e hızlı bir ziyaret sonra, biz Slovenya’ya gidiyoruz.. Sonraki 7 gün!” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Aslanların göl keyfi

SLOVENYA kampının ilk idmanını dün yapan Galatasaray’da futbolcular akşam antrenmanının ardından serinlemek üzere kendilerini Bled Gölü’nün serin sularına bıraktı. Gölde yüzerek keyifli dakikalar yaşayan sarı kırmızılılar, daha sonra kamp yaptıkları otele gittiler.

KAMPTAKİ özverisi ve çalışkanlığının yanı sıra fazla kilolarını da atan Sneijder, şu ana kadar oynadığı 3 hazırlık maçını boş geçmedi. Drogba ve Burak’ın forvette görev alması halinde sol kanatta oynamak zorunda kalan Hollandalı, tek forvetli sistemde ise gole daha yakın olup hücumda büyük katkı sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!