Smeltz'e Çin işkencesi

Güncelleme Tarihi:

Smeltze Çin işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2010 18:00

Gençlerbirliği'nin yeni transferi Shane Smeltz, takımla birlikte ilk maçına bugün çıkmaya hazırlanırken, Gençlerbirliği'ne ve Smeltz'e Çin'den şok edici bir haber geldi.

Haberin Devamı

Temmuz 2010'da 300.000 Avustralya Doları karşılığında Gold Coast United'dan Çin'in Shandong takımına 2 yıllığına transfer olan Yeni Zelandalı golcü Smeltz, eşinin ve çocuklarının Çin'e uyum sağlamasının çok zor olduğunu öne sürerek, 2 hafta dolmadan Avustralya'ya geri dönmüştü. Gold Coast United da bu transferden aldığı ücreti geri yatırmıştı. Çin kulübü de bu durumda doğal olarak Smeltz'in 2010-2011 sezonu sonunda kendi takımlarına yeniden katılacağını düşünüyordu.

Fakat Smeltz'in Gençlerbirliği'ne transfer olması, Shandong kulübünde şok etkisi yarattı.Gençlerbirliği ile transfer görüşmelerinin tamamlanması sonrasında FIFA'ya başvuran Çin kulübü, Smeltz'in 2 yıllık alacağı olan 1.64 milyon dolarlık tazminatı ödemesini veya 6 ay sahalardan uzak kalmasını talep ettiler.

Haberin Devamı

Öte yandan Shane Smeltz ise, Shandong kulübüyle yapılan uluslararası transfer sertifikasının tam olarak işleme konulmadığını öne sürerek bir çıkış yolu arayabilir. Fakat Çinli yetkililer bu konuda oldukça kararlılar ve sorunun çözümü için Lozan'daki Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) kadar gidilebileceği ileri sürülüyor.

Mustafa Pektemek'in sakatlanması ile golcü sorunu yaşayan ve ani bir kararla Smeltz'i transfer eden Gençlerbirliği'nin ise Klasspor'un ortaya attığı bu iddialar karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!