Slovenya'da en büyük sıkıntı...

Güncelleme Tarihi:

Slovenyada en büyük sıkıntı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 14:18

Slovenya'nın evsahipliğinde düzenlenen 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na taraftarların ilgi göstermemesi nedeniyle tribünler boş kaldı.

Haberin Devamı

Avrupa'nın önemli liglerinin yanı sıra, NBA takımlarında da formaya giyen yıldız basketbolcular, sporseverlerin ilgisizliği nedeniyle ikinci tur maçlarını neredeyse boş tribünler önünde oynuyor. Stozice Arena'da oynanan ikinci tur maçlarında, evsahibi Slovenya'nın karşılaşmaları dışında salonun büyük bir kısmı boş kalırken, ikinci turun ilk mücadelesinde 12 bin 500 kapasiteli Stozice Arena'da oynanan Sırbistan-Belçika maçını sadece 2 bin 650 kişi izledi. Aynı gün oynanan Ukrayna-Letonya maçını 2 bin 140, Fransa-Litvanya maçını ise 2 bin 640 seyirci takip etti.

İkinci turun ikinci gün karşılaşmalarında ilk güne oranla seyirci sayısında artış yaşansa da tribünlerde yine büyük boşluklar gözlendi. İkinci gün oynanan Finlandiya-Hırvatistan maçında 3 bin 20, İspanya-Yunanistan maçında ise 2 bin 980 seyirci tribündeki yerlerini aldı. İkinci turda ilk kez seyircisi önüne çıkan Slovenya'nın İtalya ile karşılaştığı mücadeleyi ise 10 bin seyirci izledi.

Litvanya'daki turnuvadan daha iyi

Uluslararası Basketbol Federasyonunun (FIBA) açıkladığı ve turnuvanın ilk turunu baz alan seyirci rakamlarına göre, Slovenya'da satılan bilet sayısının 2011 yılında Litvanya'da düzenlenen şampiyonanın ilk turunda satılan bilet sayısından fazla olduğu belirtildi. Slovenya'daki turnuvanın ilk turunda 155 bin bilet satıldığı ve maç başına 2 bin 588 seyircinin düştüğü kaydedildi.

Turnuvayı Avrupa'nın ve dünyanın farklı ülkelerinden bin 300 kayıtlı basın mensubunun takip ettiği, 157 ülkenin vatandaşlarının ise televizyon ekranlarından şampiyonayı izleme fırsatına sahip oldukları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!