Sivassporlu 2 oyuncu Türk vatandaşı olacak

Güncelleme Tarihi:

Sivassporlu 2 oyuncu Türk vatandaşı olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 18:17

Sivasspor'un Avustralyalı kalecisi Michael Petkoviç ve Brezilyalı savunma oyuncusu Fransergio Bastos, önümüzdeki sezon Türk vatandaşlığına geçecek.

Sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek Sivasspor, maçın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı antrenmanla karşılaşmanın hazırlıklarına devam etti.

Antrenmana sakatlığı devam eden kaleci Petkoviç, Hakkı Hocaoğlu, Gökhan Bozkaya ve Hilmi Mıhçı katılmadı. Denenmek üzere getirilen Kamerunlu hücuma dönük orta saha oyuncusu Kontal Brain Tata ve ön libero Djam Roland Kufain'in de yer aldığı antrenman, ısınma hareketlerinin ardından çift kale maçla devam etti.

Çift kale maçta, golcüler Mehmet Yıldız ve Pini Felix Balili attıkları gollerle teknik heyetten alkış alırken, tecrübeli oyuncu Servet Çetin savunmada güven verdi. Kamerun 21 Yaş Altı Milli Takımının oyuncuları Tata ve Kufain de çift kale maçta ortaya koydukları performansla dikkat çekti.

Bu arada antrenman öncesinde Sivas Muhtarlar Derneği'nce futbolculara baklava ikram edildi.

TEKNİK DİREKTÖR UYGUN'UN AÇIKLAMASI

Beşiktaş maçı ile birlikte zorlu bir 3 haftalık periyoda girdiklerini anlatan Bülent Uygun, Beşiktaş'ın ardından Trabzonspor ve Galatasaray ile karşılaşacaklarını anımsatarak, “Bu 3 maçtan 7 puan hedefliyoruz” dedi.

Bu 3 haftalık periyottaki maçlar için yönetimden futbolculara ekstra bir prim ödemesini talep edeceğini belirten Uygun, bu maçlarda alınacak sonuçların hem Sivasspor'un ligin üst sıralarına yükselmesi, hem de spor kamuoyundaki prestiji açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Takımının başarısının taraflı tarafsız herkes tarafından alkışlandığını anlatan Uygun, 2'si iç sahada, 2'si de deplasmanda olmak üzere 4 maçı şanssız bir şekilde kaybederek UEFA Kupasına katılma hedefinden uzaklaştıklarını, ancak çok az bir şanslarının hala olduğunu söyledi.

Uygun, gerekli maddi ve manevi desteğin yapılması, ihtiyaç duyulan mevkilere gerekli transferlerin yapılması durumunda gelecek yıllarda Sivasspor'un UEFA Kupası'na katılabileceğini kaydetti.

SİVASSPORLU FUTBOLCULARA TRANSFER TEKLİFLERİ

Balili, Mehmet Yıldız, Petkoviç, Cem Can, Hayrettin, Murat Sözgelmez ve Yasir'e çeşitli kulüplerden transfer teklifleri geldiğini ifade eden Uygun, bu futbolcuların yerini dolduracak oyuncuları bulmaları ve bu oyuncular için istedikleri rakamların ödenmesi durumunda transferlere izin vereceklerini söyledi.

Denenmek üzere getirilen Kamerunlu oyuncuların da performansına göre kadroya dahil edileceğini anlatan Uygun, iki futbolcunun da çok genç ve yetenekli olduğunu, futbol mantalitelerine uymaları durumunda transferlerinin gerçekleşeceğini belirtti.

PETKOVİÇ VE FRANSERGİO TÜRK VATANDAŞI OLACAK

Gelecek yılın kadrosunu kurmak için futbolcu arayışlarının sürdüğünü ifade eden Uygun, antrenör Sefer Darıcı'nın Tunus ve Portekiz'de, idari menajer Bayram Bektaş'ın Hollanda ve Fransa'da, kaleci antrenörü Murat Göksu'nun ise diğer ülkelerde yabancı futbolcu aradığını söyledi.

Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç ve Brezilyalı savunma oyuncusu Fransergio Bastos'un önümüzdeki sezon Türk vatandaşlığına geçeceğini anlatan Uygun, gelecek sezon 3 yabancı futbolcuyu daha kadrolarına katabileceklerini belirtti.

İsrailli golcü Pini Felix Balili'nin Türk vatandaşlığına geçmesi için 1 yılının daha olduğunu belirten Uygun, Balili'nin Türkiye'yi ve Sivasspor'u çok sevdiğini, Sivasspor'dan ayrılmayı düşünmeyen golcünün Türk vatandaşlığına geçmesi halinde kırmızı-beyazlı ekibin uzun yıllar formasını giymeyi istediğini söyledi.

TEŞVİK PRİMİ

Turkcell Süper Lig'in çok zevkli ve çekişmeli geçtiğini ifade eden Uygun, Beşiktaş-Fenerbahçe maçının lig şampiyonunu belirleyeceğini söyledi. Son günlerde ”maç satma ve teşvik primi” gibi konuların gündeme getirildiğini anlatan Uygun, bazı kişilerin “Sivasspor'un Sakaryaspor'u kurtarmak, Çaykur Rizespor'a maçı vermek gibi çalışmalar içine girdiği ve Fenerbahçe'ye yakın bir takım olduğu” yönünde çirkin iddialarda bulunduğunu söyledi.

Sivasspor olarak centilmence mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden Uygun, “Bizim bahçemizin önü de arkası da çok temiz. Bu ligde en iyi şekilde yaşayan, en iyi şekilde futbol oynayan, fair-playden ödün vermeyen bir takımız” dedi.

Futbolcularına, teşvik primi teklif edilmesi durumunda kesinlikle bu teklifleri reddetmeleri önerisinde bulunduğunu belirten Uygun, ligin son karşılaşmasının bitiş düdüğü çalana kadar oyuncularına en iyi şekilde mücadele etmelerini ve alın teri ile para kazanmalarını öğütlediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!