Sivasspor gol yollarında etkisiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor gol yollarında etkisiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 11:40

Spor Toto Süper Lig'de sezonun 16 maçlık ilk yarısını 14 puanla 17'nci sırada tamamlayan Sivasspor, ilk devrede gol yollarında etkisiz kaldı.

Haberin Devamı

Ligde bu sezon yaptığı 16 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 14 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip, gole dönük orta saha oyuncusu Aatif Chahechouhe'nun "gol kralı" ve Brezilyalı sağ bek Cicinho'nun "asist kralı" olduğu geçen sezonun aksine bu sezon ilk 16 maçta gol yollarında sıkıntı yaşadı.

Bu sezon ilk 16 hafta itibarıyla geçen sezonun aynı periyodundaki performansının gerisinde kalan Sivas ekibi, bu 16 maçta rakip fileleri 15 kez havalandırdı, kalesinde ise 24 gole engel olamadı.

Ligde geçen sezon 16. hafta sonu itibarıyla topladığı 26 puanla 6'ncı sırada yer alan Sivasspor, bu 16 maçın 8'inden galibiyetle, 2'sinden beraberlikle ve 6'sından mağlubiyet ayrılmıştı. Kırmızı-beyazlılar, bu maçlarda 28 gol atıp, kalesinde 22 gol görmüştü.


Gol kralı Chahechouhe'den sadece 4 gol
Sivasspor formasını 3 sezondur giyen ve ligde geçen sezon attığı 17 golle gol kralı olan Aatif Chahechouhe, bu sezon ligin ilk yarısında görev yaptığı 15 maçta rakip fileleri 4 kez havalandırma başarısı göstererek, takımın en golcü oyuncusu oldu.

Ligin 2. haftasında Sivasspor'un 2-2 berabere kaldığı Akhisar Belediyespor maçında 2 gole imza atan Chahechouhe, 10. haftada Sivasspor'un 3-1 kazandığı Balıkesirspor karşılaşmasında ve 13. haftada kırmızı-beyazlıların 4-1 yenildiği Fenerbahçe maçında birer kez gol sevinci yaşadı.

Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Chahechouhe, Beşiktaş maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Geçen sezon ligin ilk 16 haftasında 10 gol atmayı başaran Chahechouhe, bu sezon aynı periyotta 4 gol atarak performansının gerisinde kaldı.


Gol sevinci yaşayan diğer oyuncular
Sivasspor'da Chahechouhe dışında 7 oyuncu, 16 maçlık periyotta gol sevinci yaşadı.

Nijeryalı forvet John Utaka, Gaziantepspor ve Eskişehirspor, defans oyuncusu Manuel Da Costa ise Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarında rakip fileleri birer kez havalandırdı. Forvetler Batuhan Karadeniz ve Ahmet Aras ise Balıkesirspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında birer gole imza attı. Nijeryalı forvet Macauley Chrisantus, Galatasaray, orta saha oyuncularından Burhan Eşer, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Hakan Arslan ise Beşiktaş maçlarında birer kez gol sevinci yaşadı.


Gollerin çoğunu ikinci yarıda attı
Maç başına 0,9 gol ortalamasıyla oynayan Sivasspor, 15 golün 9'unu karşılaşmaların ikinci yarısında, 6'sını ise ilk yarılarında kaydetti. Kırmızı-beyazlı ekibin gollerinden 10'u ayakla, 4'ü kafayla, 1'i ise penaltıdan atıldı. Sivasspor, kalesinde gördüğü 24 golden 16'sını karşılaşmaların ikinci yarısında, 8'ini ise ilk yarılarda yedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!