Sivasspor 2-1 Trabzonspor

Güncelleme Tarihi:

Sivasspor 2-1 Trabzonspor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 18:49

Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Bordo mavililer Avrupa'ya tutunmalarını sağlayan tek golü son dakikada serbest atıştan buldu.

Haberin Devamı

Evsahibi ekipte Aatıf Chahechouhe harika bir performans ortaya koyarken karşılaşmayı 1 gol, 1 asistle tamamladı. Diğer golün altında ise Erman Kılıç'ın imzası vardı. Trabzonspor'un son dakikada gelen golünü ise haftalardır forma giymeyen Sapara serbest atıştan kaydetti.

Trabzonspor'un serbest atıştan bulduğu gol öncesi hakem Hüseyin Göçek'in verdiği faul kararına evsahibi ekip uzun süre itiraz etti. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Rıza Çalımbay itirazlarını uzun süre sürdürünce Göçek tarafından tribüne gönderildi. 

KAFKAS: " TRABZON'DA TURU ATLAYACAÄžIMIZA Ä°NANIYORUM"

Karşılaşmadan önemli dakikalar;

26. dakikada Adrian'ın ceza alanı dışından vuruşunda top, farklı şekilde  auta çıktı.
32. dakikada Soner'in ceza yayı çizgisi üzerinden şutunda meşin yuvarlak,  direğin üstünden az farkla auta gitti.
41. dakikada Eneramo'nun şutunda top, direğin yanından auta çıktı.
44. dakikada Aatif'ın ceza alanı dışından vuruşunda meşin yuvarlak,  kaleci Tolga'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0
45. dakikada Erman'ın sol kanattan ceza alanına ortasında Eneramo'nun  kafa vuruşunda, kaleci Tolga topu direğin dibinden son anda kornere çeldi.
47. dakikada Adrian'ın ceza alanı dışından vuruşunda top yandan auta  gitti.
52. dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Ziya, meşin  yuvarlağı ceza alanındaki Grosicki'ye aktardı. Bu futbolcunun çapraz pozisyonda  şutunda top direğin dibinden auta çıktı.
65. dakikada Olcan'ın kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen  Mustafa'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
71. dakikada sol kanattan Ziya'nın ceza alanına ortasında iyi yükselen  Hakan'ın kafa vuruşunda, kaleci Tolga topu son anda kornere tokatladı.
76. dakikada ani gelişen Sivasspor atağında Aatif, topu müsait  pozisyondaki Erman'a aktardı. Erman, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getiren golü  kaydetti.
78. dakikada Eneramo'nun uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci Tolga topu  kornere çeldi.
90 2. dakikada Sapara'nın ceza alanı yayı üzerinden kullandığı serbest  vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1
       Â
Trabzonspor'un golünün ardından maçın hakemi Hüseyin Göçek, Sivasspor  Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ı tribüne gönderme kararı aldı. Bu karara tepki  gösteren Çalımbay, tribüne gitmek istemedi. Göçek ile görüşen Çalımbay, bir süre  sonra soyunma odasına gitti. İki ekip son anlardaki pozisyonlardan bir sonuç alamayınca karşılaşma,  Sivasspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: 4 Eylül
Hakemler: Hüseyin Göçek, Cemal Bingül, Erdem Bayık
Sivasspor: Borjan, Uğur Kavuk, Navratil, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir  Bekmezci, Hakan Arslan, Erman Kılıç, Grosicki (Dk. 71 Pedriel), Aatif (Dk. 83  Adem Koçak), Eneramo
Trabzonspor: Tolga Zengin, Serkan Balcı, Mustafa Yumlu, Giray Kaçar,  Cech, Zokora, Colman (Dk. 72 Sapara), Soner Aydoğdu, Volkan Şen (Dk. 57 Olcan  Adın), Adrian, Henrique (Dk. 78 Halil Altıntop)
Goller: Dk. 44 Aatif, Dk. 76 Erman Kılıç (Sivasspor) Dk. 90 2 Sapara  (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 86 Eneramo, Dk. 90 Ümit Kurt (Sivasspor)  
         
ALBAYRAK: "TURU Ä°STÄ°YORUZ, FÄ°NALÄ° OYNAYACAÄžIZ"
      Â
MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası yarı finali ilk maçında 4 Eylül Stadı'nda karşı karşıya gelen Sivasspor ile Trabzonspor maçını takip etmek üzere 60 gazeteci akreditasyon yaptırdı. Babası Bektaş Çalımbay'ın rahatsızlığı nedeni ile takımın yaptığı son çalışmaya katılamayan ve İstanbul'a giden Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bugün kente dönerek yarı final maçında takımın başında sahaya çıktı.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Tolunay Kafkas kalede Tolga Zengin'e şans verirken, Onur'u ise yedek soyundurdu. Halil Altıntop, Alanzinho ve Olcan da yedekler arasında yer aldı. Bordo mavililerde Henrigue, Soner, Colman, Volkan, Adrian ve Marek Cech ilk onbirde sahaya çıkan oyuncular arasında yer aldı.

Geçen hafta Orduspor maçında başında açılma olan ve dikiş atılan Giray Kaçar, başında özel bir bandaj ile maça başladı.  Sivasspor'da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, ideal onbirini sahaya sürdü. Savunmada Navratil ve Ümit, görev alırken, orta alan Kadir ve Hakan'a, kanatlar ise Aatif ve Gorisicki'ye teslim edildi. Forvette ise Erman ve Eneramo görev aldı.

Karşılaşmanın başlama saatinde stadyumda sıcaklık 5 derece olarak ölçüldü.  Trabzonspor taraftarları kendileri için ayrılan 800 kişilik tribünü doldurarak takımlarına destek verdi. Sivasspor'u ise yaklaşık 8 bin dolayında taraftar desteklerken, tribünlerdeki boşluklar dikkat çekti.  Karşılaşma öncesinde bordo- mavili takımın taraftarlarının bulunduğu tribünlerde kavga çıktı. Polisle tartışan taraftarların bir kısmının stat koltuklarını sökerek attıkları görüldü. Yaşanan tartışma sırasında hafif yaralanan iki taraftara ambulansta müdahale edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!